tatlidede

AK Parti Midyat Teşkilatı Tam Hız Gidiyor

AK Parti Midyat teşkilatı aldığı karar doğrultusunda her akşam 19.30 ile 21.30 saatleri arasında AK Partiden milletvekili aday adaylarını ‘Yönetim' olarak karşılama kararı almıştı. Temayül yoklamasına kadar aday adaylarımızı tanıyalım diyen İlçe Teşkilat Başkanı Hüseyin Çelebi “ Yönetim kurulu üyelerimiz aday adaylarımızı yakından tanıma imkânı buluyor” dedi.
  • 16.03.2011 02:17
AK Parti Midyat Teşkilatı Tam Hız Gidiyor

12 Haziran genel seçimlere olan zaman daraldıkça milletvekili aday adaylarındaki çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Midyat ilçe teşkilatının aldığı karar doğrultusunda “Her akşam yönetim kurulu üyeleri bir araya gelip aday adaylarımızı birlikte karşılayıp, tanıyalım” kararı herkesimin takdirini toplamış durumda.

İlçe teşkilatını ziyaret eden aday adayları, Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanmaktan dolayı memnun olduğunu dile getirirken, Midyat’ta yapılan uygulamanın takdir edilir bir çalışma olarak değerlendiriyor.

 

Akşam bir araya gelen üyeler aday adaylarını yakından tanımanın yanı sıra projelerini dinleme imkânı buluyor.

KADIN MUHTAR’DA ORADAYDI

Aday adaylarını ağırlayan İlçe teşkilatı Midyat’ın tek kadın muhtarı olan Ayşe Savaşçı’yı da davet etmeyi ihmal etmedi. Savaşçı, yönetimin davetine katılmaktan dolayı memnun olduğunu dile getirdi..

TEŞKİLATI SEKİZ ADAY ADAYI ZİYARET ETTİ

Akşam 8 aday adayının ziyaret ettiği teşkilata sırasıyla; A. Rahim Akdağ, Doç. Dr. Hasan Akan, Nezir Çelik, Feryal Onur, Ziya Badur, Mehmet Yıldız, M. Ali Aslan ve Dr. Nihat Özkan

 

Konuşmaya ilk başlayan bayan aday adayı Feryal Onur “Aranızda bulunmaktan dolayı gururlu ve mutluyum. Bende sizin bir kardeşinizim” dedi. Teşkilatın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte karşılama fikrinden dolayı Başkan ve üyeleri tebrik etti. Türkiye’nin ilk bayan belediye başkanı Midyatlı olduğunu hatırlatan Onur “ Milletvekillikte de ilk bayan milletvekili olmak istediğini belirtirken herkesten destek istedi.

Doç. Dr. Hasan Akan kişiler bilgilerini anlattıktan sonra neden AK Parti’yi ve siyaseti seçtiğinden söz etti. 28 Şubat mağduru olduğunu vurgulayan Akan “ Eşim örtülü olması nedeniyle 28 Şubatta açığa alındım. Yokluk ve fakirliği iyi bildiğim için bölgemizin tarım ve turizm parlayan yıldızı olacak” dedi. İşsizliği bitirmek için önemli projelerden söz eden Akan, aday adaylarına başarı dileklerinde bulunduktan sonra sözlerini sonlandırdı.

Ardından Nezir Çelik kısa bir konuşa yaptı. 28 Günlük kısa dönem askerlik görevinin dışında hem Mardin ve Mardinlilere hizmet ettiğini belirten Çelik “ İsteğim ve temennim mecliste sizleri temsil etmektir. Biz sizleri anlıyor ve mecliste en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” diyerek bu konuda destek istedi.

Teşkilatın yeni yönetimini ve ilçe Başkanı Hüseyin Çelebiye hayırlı olsun demek için geldiğini belirten aday adayı Mehmet Yıldız, tekrar ziyaret edeceğini belirtti.

Daha sonra A. Hakim Deniz söz aldı. Deniz konuşmasında AK Parti’nin Türk siyasetine yeni boyut kazandırdığını vurguladı. “ Mardin’imize en hayırlı hizmeti yapmak için desteğinize talibim” dedi. Başka Partilerden AK Partiye katılımın iktidar parti olmasına bağlan Deniz, ayı kişilerin başka partilere geçme olasılıklarının da yüksek olduğunu, milletvekilliğinin bir meslek olmadığını vurguladı. “ Bunun değişmesi gerekiyor. Bu millet, bu halk için en iyi hizmeti kim yapacaksa Allah onu nasip etsin” diye konuştu.

Dr. Nihat Özkan ise AK Parti’nin renkli yapısından söz etti. Özkan “ Türk, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez, Kürt, Arap farklı etnik ve kültürden insanların ortak buluşma noktası. Bu karışım başka hiçbir partide yok.” diyerek seçim süreci içerisinde çok çalışılması gerektiğini belirti.

Ziya Badur ise yaptığı kısa konuşmasından kendinden söz etti ve temayül yoklamasında geçen seçimlerde birinci geldiğini bunu da ilk kez Midyat ilçe teşkilatında açıkladığı söyledi.

Ardından M. Ali Aslan kısa bir konuşma yaptı. Aslan konuşmasında STK’ların önemine değindi. Yurt için ve yurt dışında yaptığı çalışmalardan kısa bilgiler verdi. Gazeteciler basında yer alan  ‘Mahallemi aşiretinin önde gelen ismi, Aday Adayı Gürsel Ekmen Miroğlu’ nun İstanbul ve Mardin, Batman, Adana, Midyat'ta yaşayan yaklaşık 500 bin kişiden oluşan Mahallemi aşireti ve Mardin’in temsilcisi olarak siyasete atıldı” söylemlerini nasıl değerlendiği sorusuna karşın Aslan, “Miroğlu’nun söylemleri doğru değil, bu yetkiyi ona kim verdi” şeklinde açıklamada bulundu.

Dilek ve temennilerle aday adayları İlçe Teşkilatından ayrıldı.

Yorum Yaz