matesis
dedas

AK Parti'li Cüneyt Yüksel kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşındadır ?

Ak Parti MKYK üyesi olan Cüneyt Yüksel kimdir? Cüneyt Yüksel aslen nerelidir? Cüneyt Yüksel kaç yaşındadır? Cüneyt Yüksel'in özgeçmişi? İşte Cüneyt Yüksel'in biyografisi...
  • 08.04.2023 13:29
AK Parti'li Cüneyt Yüksel kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşındadır ?

AK Parti Mardin milletvekili adayı olan Cüneyt Yüksel 1970 yılında Mardin’de doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yüksel, Amerika Birleşik Devletleri’nde Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans (LL.M.), Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ikinci yüksek lisans ve hukuk doktorasını yaptı.

Aynı üniversitelerde araştırma ve öğretim görevlisi olarak çalışan ve ve dersler veren . Yüksel Ayrıca Harvard mezunu özel ödülü (her yıl Harvard Üniversitesi tarafından sadece iki mezuna verilen ödül) ve Stanford Üniversitesi tarafından dünyada üstün akademik başarı gösteren on öğrenciye verilen uluslararası hukuk başarı ödülünün de sahibidir.

Amerika Birleşik Devletleri, Washington DC’de uzun yıllar uluslararası avukat olarak çalıştı. Sabancı Holding’de Baş Hukuk Müşaviri olarak çalıştı

2004 yılında, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yardımcı doçent unvanıyla çalışmaya başladı. Aynı zamanda, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans dersleri verdi. Amerika Birleşik Devletleri Maryland Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. “Embedded Strategies” adlı İngilizce kitabı Beta; “Devlette Etik” ve “Siyasette Etik” adlı kitapları Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nden yayınlandı. Doçentlik unvanını aldı.

SİYASİ HAYATI

Temmuz 2007 yılında AK Parti’den Mardin Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. TBMM Avrupa Birliği Uyum, Türkiye-AB Karma Parlamento ve Adalet Komisyonu üyeliğinde bulundu. E-Devlet Alt Komisyonu başkanlığı yaptı. 2008 ve 2010 tarihlerinde yılın milletvekili seçildi.

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu üyeliği, Dış İlişkiler Danışma Kurulu üyeliği, AK Kütüphane Danışma Kurulu üyeliğinde bulundu. AK Parti Siyaset Akademisi’nde dersler verdi. AK Parti Genel Merkez Ekonomi işlerden Sorumlu Koordinatör Başkan Yardımcılığı yaptı.

Hukuk, Ekonomi ve Uluslararası Siyaset konularında Türkçe ve İngilizce kaleme aldığı çok sayıda eseri bulunmaktadır. Harvard Üniversitesi Mezunlar Derneği Türkiye ve Avrupa başkanlıklarını yaptı.

Halen AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve dört çocuk babası olan Doç. Dr. Cüneyt Yüksel İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Editör: Nezir Güneş

Yorumlar

Image
4747
10.04.2023 / 14:44

GİT İSTANBUL SURLARINDA TAKLA AT MARDİNE NE FAYDAN OLDUKİ İSTANBULA OLSUN.YAZIK BU ÜLKEYE BE.

Image
mardinli
08.04.2023 / 17:00

bu memlekete asla faydası olmayan bir şahıs millet vekili oldu ve memlekete çivi çakmadılar yazık bu memlekete

Yorum Yaz