tatlidede

AK Parti Yönetimine girmek için 200 kişi başvurdu

AK Parti İl Başkanlığına atanan Nihat Eri kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Mardin’deki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.
  • 25.01.2018 13:33
AK Parti Yönetimine girmek için 200 kişi başvurdu

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti öncülüğünde gerçekleşen ziyarette Cemiyet Başkanı Abdulkadir Üründü, Mardin Arena Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Güngörmüş, Mardin Life Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, İLKHA Mardin Temsilcisi Mehmet Salih Keskin, Anadolu Ajansı Nusaybin Muhabiri Arif Altunkaynak, Mardin Arena Gazetesi Muhabiri Mihdi Aydoğan, Mardin Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Akgül, Doğan Haber Ajansı ve Mardin Arena Gazetesi Nusaybin Temsilcisi Ahmet Akkuş, İLKHA Nusaybin Temsilcisi Cihad Şayık ve Nusaybinim Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Asman katıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı Eri, basın mensuplarına nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Tanışma ve sohbet havasında geçen ziyarette Eri, Mardin ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.
Teşkilatta gerçekleşen kongre sürecine değinen Eri, ilçe kongrelerinin tamamlandığını, Gençlik Kolları Başkan mülakatlarının tamamlandığını, genel merkezin çağırdığı 4 kişi arasında seçim yapacağını ifade ederken Ocak ayı sonunda Kadın Kolları İl Kongresini yapacaklarını dile getirdi.

200 kişi başvurdu
Yeni yönetimi belirlemek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktaran Eri, “Yeni yönetimi oluştururken belirlediğimiz bazı yeni kriterleri göz önünde tutarak yeni yönetimimizi oluşturacağız. Yeni yönetimde en çok tahsil durumunu göz önünde bulunduracağız. Eğitim profili yüksek bir yönetim oluşturmaya çalışacağız. Yeni yönetime belli oranda eski yönetimlerde görev almış ama şimdi yönetimin dışında kalmış başarılı, halk tarafından sevilen bazı arkadaşlarımızı değerlendireceğiz. Ayrıca demogratif yapıya dikkat edeceğiz. Çünkü Türkümüz var, Kürdümüz var, Arap’ımız var, Süryani’miz var yeni yönetimi oluştururken bu dağılma dikkat edeceğiz. İlçe, mahalle ve meslek dağılımlarına dikkat edeceğiz. Yeni yönetimde herkes almak istiyor. Hiç ummadığımız insanlar gelip başvuruda bulunarak sorumluluk almak istiyor. Şuana kadar 200’e yakın başvuru oldu. Kadın ve gençlerin temsilinde ayrı bir önem vereceğiz. Yönetimde yüzde 30 kadın kotası var. Yeni yönetimi oluştururken önceki il başkanlarımızla, Milletvekillerimizle, mevcut vekillerimizle, teşkilatlarımızla, Bölgenin ileri gelen kanaat önderleriyle istişareler yapacağız. İnşallah Mardin’e yakışır, Mardin’in yükünü taşıyabilecek, zamanını ayırabilecek, katkı sunabilecek, projeler üretebilecek bir yönetim oluşturmaya çalışacağız.” dedi.

“Türkiye’nin hiçbir etnik grupla sorunu yok”
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde başlatılan harekat hakkında da değerlendirmelerde bulunan Eri, “Aslolan barıştır ama her ülke sınırlarını güvence altına almak ister. Bu konuda gerekirse yıllarca yaptığımız gibi sınır ötesi operasyonlar yapılmak zorunda kalınıyor. Umarız kısa zamanda Afrin'de Türkiye’ye yönelik terörist eylem düşünen, yapan gruplardan temizlenir. Afrin halkı da özgürlüğüne kavuşur, Afrin’deki Kürtler, Araplar, Türkmenler huzur içerisinde yaşar. Türkiye’nin başka ülkenin toprağında gözü yok. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü baştan beri savundu. Yine aynı noktadır. Ama Türkiye kendini güvenceye almak istiyor. Herkes görüyor Kilis’e, Reyhanlı’ya roketler atılıyor. Bundan dolayı Kilis ve Reyhanlı halkı göç etme durumuna gelmişti. İsrail devleti Nükleer saldırı olma ihtimaline karşı İran’da bir nükleer santrale saldırıyor. Amerika kendi güvenliği için dünyanın farklı yerinde operasyonlar yapıyor. Türkiye’nin de hassiyeti terördür. Türkiye’nin hiçbir etnik grupla sorunu yok. Herkes kardeşimiz, akrabamızdır.” ifadelerini kullandı.

“Sıkıntılı dönem geride kaldı”
Kayyumların başarılı çalışmalar yaptığını dile getiren Eri, “Kayyum yönetimi AK Parti yönetimi değil, devlet yönetimidir. Kayyumlar bir zorunluluk nedeniyle atanmıştır. Kayyumlar Mardin çehresini ve markasını değiştirecek çalışmalar gerçekleştiriyor. Altyapı çalışmaları zor bir iştir. Belediyeler genelde altyapıdan kaçınır çünkü üstte yapılan çalışmalar makyaj gibidir göze görünür. Mardin ve Kızıltepe’de en büyük sorun trafiktir. Battı-Çıktı projesinde çoğu gitti azı kaldı. Sıkıntılı dönem geride kaldı. Kızıltepe’den gelen üst yol 15-20 gün içerisinde trafiğe açılacak. Diğer kalan kısımda hızlı bir şekilde bitirilecek. Halkımızdan biraz daha sabırlı olmasını istiyoruz. Mardin’in çevre yoluna ihtiyacı olduğunu biliyoruz o konunda da çalışmamız olacak. Kayyumlarla muhteşem işler yapılıyor. Bütün sorunları bir çırpıda çözmek mümkün değil. Ama önemli derecede sorunlar çözülmüş durumda. ” dedi.

“Yukarı Mardin’i yaşayan bir şehir tutmak zorundayız”
Birinci Cadde’nin trafiğe kapatılmasına da değinen Eri, “Birinci Cadde konusunda da çalışmalarımız olacak. Vali beyin iyi niyetle yaptığı düzenlemelerin esnaf tarafından benimsenmediği ve esnafın itirazı olduğunu görüyoruz. Bu konunda orta bir yol bulmaya çalışacağız. Cadde de trafiğin hızlı akması ve araçların park etmesi için bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız. Buna bir çözüm bulacağız. Birinci Cadde ve Yukarı Mardin’i yaşayan bir şehir tutmak zorundayız. Bu sadece turizm ile olacak iş değil. Sıradan insanlarda oradaki evlerde yaşayabilmeli. Orada Kasap’ta, kumaşçıda, lokanta da olacak. Turizme hitap edeceğiz ama her zanaat dalının da orada olması gerekiyor. İnsanlar işleri için Yukarı Mardin’e çıkma ihtiyacı his setmelidir. Mardin’de yaşamı geriletirsek Mardin geriler. Mardin çarşısını ayakta tutmak zorundayız. Bir şehir çarşısı ayaktaysa şehirde ayaktadır. Çarşı yıkılırsa, sönerse şehirde söner. Mardin çarşısını yıkarsak tarih, çocuklarımız, torunlarımız bize beddua eder. Mümkün olduğunca Yukarı Mardin’i cazip tutmalıyız. Mardin harabe olmamalıdır. Birkaç tarihi eser Mardin’i kurtarmaz. Mardin canlı, yaşayan bir şehirse Mardin olur bu markayı da korumak hepimizin boynunun borcudur.” şeklinde konuştu.
Ziyaret çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Yorum Yaz