tatlidede

AK Parti'den Mardin'deki sandıklar hakkında suç duyurusu

AK Parti, Mardin başta olmak üzere bölge genelinde sadece tek bir partiye oy çıkan, tek geçersiz oyun bile olmadığı bine yakın sandık için suç duyurusunda bulundu.
  • 15.10.2015 13:33
AK Parti'den Mardin'deki sandıklar hakkında suç duyurusu
AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, "Bu kez kimse baskı yapamayacak" diyerek, binin üzerindeki sandık başkanı, sandık görevlisi ve parti müşahitleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde baskı ile oy alması ve seçim hilelerini önlemek için düğmeye basan AK Parti, geçen seçim tüm oyların tek bir partiye çıktığı, tek bir geçersiz oyun bile bulunmayan sandıklarla ilgili suç duyurusunda bulundu. AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş konu hakkında yaptığı açıklamada "HDP dışında hiçbir partiyi oy çıkmayın, tek bir geçersiz oyun olmadığı 900 sandık tespit ettik. Seçim İşleri Başkanlığımız bu konuda harekete geçti ve itirazda bulunup ve savcılığın harekete geçmesini istedi. Bu sandık sonuçları inandırıcı değil. Tek geçersiz veya yanlış oy kullanma olmaz mı? Sahtekarlık ciddi bir suç" dedi.

HALK İSYAN EDİYOR
Bölgede sandık güvenliği konusunda alınması gereken bütün önlemleri aldıklarını belirten Ataş, "1 Kasım'daki sandık güvenliğinin 7 Haziran'dan daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü 7 Haziran seçimlerindeki tehdit ve baskı bu kez yapılamayacak" diye konuştu. 1.5-2 aydır bölge halkının örgüt baskısından çok bunaldığını ve isyan ettiğine dikkat çeken Ataş şunları söyledi:

SİLAHLI HERKES GÖZALTINA ALINACAK
"Bu seçimlerde sandık başında baskı ve tehdit olmayacak. Sandık başlarında ona göre önlem alınacak. 7 Haziran'da güvenlik güçleri arasındaki bazı kişiler gerekli hassasiyeti göstermedi. Şimdi farklı olacak. Korucuların da 1 Kasım günü görev yapması planlanıyor. Seçim günü silah taşımak yasak ama bölgede her kesin belinde silah var. Havaya ateş açıyorlar. Böyle bir duruma izin verilmeyecek. O gün silahlı herkesin gözaltına alınması lazım. 7 Haziran'da vatandaşı bellerindeki silahı göstererek tehdit ettiler. Böyle sandık görevlilerinin olduğunu tespit ettik" diye konuştu.

ŞAİBE KARIŞTI
Sandıklar hakkında yapılan suç duyurusunda "07 Haziran 2015 günü yapılan seçimlerde özellikle bir kısmını aşağıda açıklamaya çalışacağımız resmi sandık kurulları üyeleri aracılığıyla seçimlerde ismi herkesçe malum bir başka siyasi partiye siyasi rant devşirmek için silahlı terör örgütü PKK’nın da baskısıyla sandık görevlileri organize ve kasıtlı olarak kullanılmış ve seçimler sabote edilerek seçimlere şaibe karıştırılmıştır."ifadeleri kullanıldı.

KAYITLI SEÇMEN SAYISINDAN FAZLA OY KULLANILDI
Suç duyurusunun ekte hile karıştırıldığı iddia edilen sandık bilgilerini veren AK Parti, bazı sandıklarda da seçmen sayısından fazla oy kullanıldığının tespit edildiğini ortaya koydu. Artuklu ilçesine bağlı Küçükkoy mahallesinde kayıtlı 190 seçmen varken kullanılan oy sayısının 195 olduğu, Dargeçit ilçesine bağlı Baysun Mahallesinde kayıtlı seçmen sayısı 27 iken kullanılan oy sayısının 30 olduğu, Derik ilçesine bağlı Ahmetli Mahallesinde kayıtlı seçmen sayısı 72 iken kullanılan oy sayısının 76 olduğu, Kızıltepe ilçesine bağlı Timur Mahallesinde kayıtlı seçmen sayısı 63 iken kullanılan oy sayısının 67 olduğuna dikkat çekilen suç duyurusunda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

CEP TELEFONU SİNYALLERİ ARAŞTIRILSIN
"Yukarıda verilen örneklerden ve Mardin’in genelinden de anlaşılacağı üzere, resmi sandık kurulu üyesi kişiler, kimi bölgelerde kayıtlı seçmen sayısından daha fazla oy kullanılmasına neden olmuşlar ve bu yolla seçimlere hile karıştırmışlardır. Yine aynı tablodan görüleceği üzere seçimlerde neredeyse tüm seçmenler %100 oranında seçimlere katılmış gibi gösterilmiştir. Hâlbuki Türkiye genelinde seçimlere katılım oranı ortalama %86,38 olarak düşünüldüğünde seçimler zamanında şehir dışında bulunan, hasta olan, ölen veya herhangi bir gerekçe ile sandık başına gidemeyen tüm seçmenlerin yerine de oy kullanıldığı açıkça tespit edilmiştir. Bu nedenle öncelikle seçmen imza föylerinin üzerindeki imzaların oy kullanan kişi ile uyuşup uyuşmadığının tespitini talep ediyoruz.Yine aynı şekilde seçmen olarak listede kayıtlı kişilerin cep telefonu bilgilerinden GSM sinyal baz istasyonu bilgilerinin celp edilerek 07 Haziran 2015 günü belirtilen oy kullanma sahasında olup olmadıklarının da tespitini talep ediyoruz.

HERKESİN İHMALİ VAR
7 Haziran 2015 tarihinde sandık numaraları verilen sandıklarda yapılan hileli işlemler çok bariz bir şekilde sonuçlara da yansıyacak şekilde ortadadır.Bu seçimlerde bölgede yaşananlar hem medyada hem de sosyal medya da çok sık bir şekilde yer almıştır.Ekte gösterilen fotoğrafta görüleceği üzere bir kişi sandıkta bulunan bütün seçmenler adına oy kullanmakta,bu hukuksuz işlemini de çok rahat bir şekilde fotoğrafla tevsik etmektedir.Bu konuda bu eylemi yapmak suç olduğu kadar,bu eyleme müdahale etmemek de sandık başkanı, üyeleri ve o sandıkta görev yapan güvenlik güçleri için görevi ihmal suçunu oluşturmaktadır.
7 Haziran seçimlerinde Mardin’de yaşanan hukuksuz işlemler konusunda seçmen ve teşkilatlarımızdan çok fazla şikayet gelmiştir. Bu konuda savcılık makamınız tarafından gerek görüldüğü takdirde il, ilçe başkanlarımız ve yöneticilerimiz şahitlik yapabileceklerdir.
Sandık sonuçlarına baktığımızda geçersiz oyun “0 ve 1” olduğu sandıklar ile diğer illerdeki benzer sandıkları karşılaştırdığımızda ortaya çıkan anormal durum burada yapılan hukuksuzluğu gözler önüne sermektedir. Örneğin okuryazarlık oranının %98 olduğu Kocaeli ilinde geçersiz oyun “0 ve 1” olduğu sandıkların tüm sandıklara oranı %4,66, okuryazarlık oranının %99 olduğu Ankara ili Çankaya ilçesinde geçersiz oyun “0 ve 1” olduğu sandıkların tüm sandıklara oranı %16 iken Mardin’de bu oran %33 civarındadır."

SANDIK GÖREVLİLERİNİN İŞLEDİĞİ SUÇLAR
Suç duyurusunda seçimlerle ilgili olarak yürütülecek soruşturmada mevzuata dair aşağıdaki hükümler gereğince şüphelilerin eylemlerine uyan aşağıdaki kanun maddelerince cezalandırılması istendi.
İşte Sandık başkanı ve görevlileri hakkında istenen suçlar:
"Türk Ceza Kanunu’nun 204.maddesinde düzenlenmiş olan resmi belgede sahtecilik suçu ve 205 maddede düzenlenen resmi belgeyi bozmak yok etmek veya gizlemek suçları resmi bir belgenin sahte olarak üretilmesi veya sahte bir resmi belgenin kullanılması ya da orijinal bir resmi belgenin başkalarını aldatacak şekilde değiştirilmesidir.

Resmi belgede sahtecilik
Madde 204- (1) Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.(2) Görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi bir belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren, gerçeğe aykırı olarak belge düzenleyen veya sahte resmi belgeyi kullanan kamu görevlisi üç yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.(3) Resmi belgenin, kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması halinde, verilecek ceza yarısı oranında artırılır.

Resmî belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek
Madde 205- (1) Gerçek bir resmi belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.”hükmünü amirdir. Resmi evrak veya belge bir kamu görevlisi tarafından kamu görevinin gereği olarak hazırlanan belgedir. Sahtecilik suçuna konu resmi evrak, söz konusu evrakı hazırlamakla görevli kamu görevlisi tarafından hazırlanmış ise cezanın miktarı arttırılmaktadır. Seçim mevzuatı anlamında kamu görevlisi olan sandık görevlisi şüphelilerin eylem birliği içerisinde resmi evrak olan seçim tutanaklarında ve imza föylerinde tahribat yaptıkları ve gerçeğe aykırı doldurdukları, bozdukları yapılacak soruşturma ile açıkça anlaşılacak olup, kanunun amir hükmü gereğince şüphelilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu’nun Görevi Savsama Ve Kötüye Kullanma başlıklı madde 138.maddesinde, (26/4/1961 tarihli ve 298 sayılı Kanunun hükmüdür.) Bu kanunun tatbikı ile görevli veya bu kanuna göre görevlendirilen kimseler görevlerini her hangi bir şekilde savsadıkları veya kötüye kullandıkları takdirde bu kanunda ayrı bir ceza tayin edilmemiş ise, Türk Ceza Kanununun bu suçlara ait cezaları altıda birden üçte bire kadar artılarak hükmolunur.” Hükmünü amirdir. Şüphelilerin seçimde görev almış olmaları nedeniyle verilecek cezaların arttırılarak hükmolunması gerekmektedir.

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu’nun 139.Maddesinde (26/4/1961 tarihli ve 298 sayılı Kanunun hükmüdür.) Müstakillen veya artırmaya tabi tutularak tayin olunan cezaların ilişkin bulunduğu eylemler dışında kalan suçlarından dolayı, bu kanunla görevlendirilenlere verilecek cezalar, altıda birden yarıya kadar artırılarak hükmolunur.” Hükmünü amirdir.

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu’nun Haksız Oy Temini, başlıklı 152.Maddesinde; (Değişik: 10.6.1983 - 2839/49 Md.) Her kim kendisine veya başkasına oy veya tercih işareti verilmesi veya verilmemesi için bir veya birkaç seçmene menfaat, sair kıymetler teklif ve vadeder veya verir, yahut resmi, umumi vazifeler veya hususi hizmet ve menfaatler vait veya temin ederse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Verilen, vait veya temin edilen menfaatler seçmenin seyahat, yemek, içki ve nakil masrafları veya hizmetlerinin mukabili olarak gösterilirse dahi hüküm aynıdır.Yukarıda yazılı para, menfaat, vait veya hizmetleri kabul eden seçmen dahi aynı ceza ile cezalandırılır.Bu fiilleri, tehdit veya cebir veya şiddet kullanarak işleyenler hakkında ceza, bir misli artırılarak hükmedilir.” Hükmünü amirdir. Şüphelilerin ismi malum bir başka siyasi partiye haksız oy temin ettiği, baskı ve tehdit uyguladıkları yapılacak soruşturma ile açıkça anlaşılacak olup, kanunun amir hükmü gereğince şüphelilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu’nun Oy Kullanmaya Engel Olmak başlıklı 153.Maddesinde; (Değişik: 10.6.1983 - 2839/51 Md.) Yukarıdaki maddede yazılı maksatlar için, o maddede yazılı suretlerle seçmenleri toplayanlar ve bir köy veya bir mahalleden veya bir meskun mahalden veya sair yerlerden sandık yerine gelmelerini men edenler hakkında bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası verilir. Bu fiiller memuriyet nüfuzunun veya sıfatının veya herhangi bir kimsenin haiz bulunduğu selahiyetin suistimali suretiyle işlendiği takdirde, verilecek hapis cezası iki yıldan az olamaz.” Hükmünü amirdir. Şüphelilerin bir kısım seçmenleri etkileyerek oy kullanmasına engel oldukları yapılacak soruşturma ile açıkça anlaşılacak olup, kanunun amir hükmü gereğince şüphelilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu’nun Seçmen Olmayanların Oy Vermesi başlıklı 160.Maddesinde (Değişik: 17.5.1979 - 2234/1 Md.; Değişik: 10.6.1983 -2839/54 Md.) Her kim oy verme sırasında seçme yeterliği olmadığını bildiği halde oy vermeye teşebbüs eder veya verirse iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin liradan yirmibeşbin liraya kadar ağır para cezasına mahkum edilir.(Değişik: 10.6.1983 - 2839/54 Md.) Başkasının adını taşıyarak oy vermeye teşebbüs eden veya veren üç yıldan beş yıla kadar hapis ve onbin liradan ellibin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır.Bir sandıkta oy verdikten sonra başka sandıkta da oy vermeye teşebbüs eden veya veren kimse hakkında da ikinci fıkra hükmü uygulanır.” Hükmünü amirdir. Şüphelilerin bir kısım seçmenleri etkileyerek oy kullanma ehliyeti ve sıfatı olmayanlara oy kullandırdığı yapılacak soruşturma ile açıkça anlaşılacak olup, kanunun amir hükmü gereğince şüphelilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu’nun 161.Maddesinde Oy Sandığı Üzerinde Suçlar başlıklı

(Değişik: 17.5.1979 - 2234/1 Md.; Değişik: 10.6.1983 -2839/55 Md.) Usulüne aykırı olarak veya yetkisi olmadığı halde her ne sebep ve maksatla olursa olsun oy sandığının yerini değiştirenler, yerinden kaldıranlar, oy sandığını açan, çalan veya tahrip eden veya içindeki veya içinden çıkan oy zarflarını alan, çalan veya değiştiren kimse üç yıldan beş yıla kadar hapis ve onbin liradan yetmişbeşbin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır.

Bu fiil ve hareketler, cebir veya şiddet veya hileyle işlendiği takdirde hükmedilecek ceza bir misli artırılarak hükmolunur.” Hükmünü amirdir. Şüphelilerin oy sandığına müdahale ettikleri ve içindekileri değiştirdikleri yapılacak soruşturma ile açıkça anlaşılacak olup, kanunun amir hükmü gereğince şüphelilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu’nun Kurul Başkan ve Üyelerinin Seçim İşlerini Bozması başlıklı 163.Maddesinde,(Değişik: 17.5.1979 - 2234/1 Md.) Seçim kurulları başkan ve üyelerinden herhangi biri kanuna aykırı hareketleriyle seçim muamelelerinin yapılmasını ve oy verilmesini kısmen veya tamamen imkansız kılar yahut seçimlerin butlanına bilerek sebebiyet verirse, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve onbin liradan ellibin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar..” Hükmünü amirdir. Şüphelilerin aykırı hareketleriyle seçim muamelelerinin yapılmasını ve oy verilmesini kısmen veya tamamen imkânsız kıldıkları yapılacak soruşturma ile açıkça anlaşılacak olup, kanunun amir hükmü gereğince şüphelilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu’nun Oy Verme Sonucuna Tesir Edecek Haller başlıklı 164.Maddesinde, (Değişik: 17.5.1979 - 2234/ Md.; Değişik:10.6.1983-2839/57 Md.)

1. Her kim, sandık başında seçmenlerin imzalarını koydukları sandık seçmen listesine gelmeyenler adına sahte imza atmak, mühür koymak veya parmak basmak gibi hileli bir hareket ile sandığa oy atar veya attırır ise üç yıldan beş yıla kadar hapis ve onbeş bin liradan yetmişbeşbin liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır.
2. Bu fiil sandık başkan ve üyeleri ile resmi memurlar tarafından işlendiği takdirde, yukarıdaki fıkrada yazılı cezaya yarısı eklenerek hükmolunur.
3. (Değişik: 10.6.1983 - 2839/57 Md.) Her kim, herhangi bir şekilde seçimin neticesini tağyir eder veya ettirir veya seçim tutanaklarını tamamen veya kısmen sahte olarak tanzim veya tahrif eder veya ettirirse, beş yıldan 8 yıla kadar ağır hapis cezasıyla cezalandırılır.
4. Yukarıdaki fıkrada yazılı fiil ve hareketler, kurul başkan ve üyeleri ve resmi memurlar tarafından işlendiği takdirde haklarında verilecek ceza beş yıldan on yıla kadar ağır hapistir.

Şüphelilerin oy verme sonucuna tesir edecek hareketlerde bulunduğu yapılacak soruşturma ile açıkça anlaşılacak olup, kanunun amir hükmü gereğince şüphelilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz."denildi.

SUÇLARIN ÖRGÜT KAPSAMINDA DEĞERLENDİRMESİNİ İSTEDİLER
Yapılan suç duyurusunda organize şekilde suç işlemek için örgüt kurma kapsamında hareket edildiği dikkat çekilerek, "Şüphelilerin birden fazla bölgede eylemli olarak bir başka siyasi partiye siyasi rant devşirmek adına terör ve suç örgütleriyle birlikte bu işi organize ettiği düşünüldüğünde 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 220. maddesinde yer alan, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” kapsamında da kaldığı ve olayın organize yürütüldüğü anlaşılmaktadır. 5237 Sayılı TCK’nın suç işlemek amacıyla örgüt kurma başlıklı 220.maddesinde - (1) Kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kuranlar veya yönetenler, örgütün yapısı, sahip bulunduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaç suçları işlemeye elverişli olması halinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, örgütün varlığı için üye sayısının en az üç kişi olması gerekir.(2) Suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olanlar, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.(3) Örgütün silahlı olması halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza dörtte birinden yarısına kadar artırılır. (4) Örgütün faaliyeti çerçevesinde suç işlenmesi halinde, ayrıca bu suçlardan dolayı da cezaya hükmolunur. (5) Örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır.(6) (Değişik: 2/7/2012 – 6352/85 md.) Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi, ayrıca örgüte üye olmak suçundan da cezalandırılır. Örgüte üye olmak suçundan dolayı verilecek ceza yarısına kadar indirilebilir.(Ek cümle: 11/4/2013-6459/11 md.) Bu fıkra hükmü sadece silahlı örgütler hakkında uygulanır. (7) (Değişik: 2/7/2012 – 6352/85 md.) Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır. Örgüt üyeliğinden dolayı verilecek ceza, yapılan yardımın niteliğine göre üçte birine kadar indirilebilir.(8) Örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.” Hükmünü amirdir.

GİZLİLİK KARARI İSTENDİ
Suç duyurusunda ihtiyati tedbir amaçlı CMK’nın 123.maddesi gereğince seçmen imza föylerine ve sandık sonuç tutanaklarına el konulmasını talep edilerek, şüphelilerin organize hareket etmesi ve suç delillerini etkilemesi ve ortadan kaldırması ihtimali kuvvetle muhtemel bulunduğundan Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 157/1 maddesi gereğince deliller toplanıncaya kadar soruşturmanın gizli yürütülmesi talep edildi.

Yorumlar

Image
Ğursi
17.10.2015 / 10:36

Bu Mardin AKP teşkilatı çok komik yaw! Ortada itiraz edilebilecek bir durum varsa seçim sonuçları kesinleşmeden itiraz etmeliydi, ama etmedi. Şimdi ne yapmaya çalışıyorlar!?

Image
hamdullah
17.10.2015 / 08:46

seni başarıya götürmeyen her kurum kötüleniyor bakıyorum...basın,ysk ve hukuk gibi demokrasinin en hassas ve temel kriterleri bile...

Image
HÜSEYİN
16.10.2015 / 10:51

TEŞKİLATLARIN BASİRETSİZLİĞİDİR BU BAŞKA BİR İZAHI YOK. HİÇ KİMSE BUNA KILIF ARAMASIN.,

Image
Rido
16.10.2015 / 02:48

Siz bu halkı kendiniz kadar aptal mı sanıyorsunuz??

Image
Ğursi
15.10.2015 / 17:11

AKP hükümeti önce kendine bakmalı. Ben çok tanıyorum AKP'li arkadaşlar da hile yaptıklarını söylüyorlar. HDP de hile yapmıştır. HDP biraz ölçüyü kaçırmış galiba. Ama ha oy çalmışsın, ha gasp etmişsin sonuç aynı kapıya çıkar. Seçimi eşit şartlarda yapmalı. Örtülü ödenek ya da Arap sermayesi kullanılmamalı. Devlet imkanları eşit olmalı. Sayıştay denetimine açılmalı. Seçim güvenliği sağlanmalı.

Image
mehmet
15.10.2015 / 16:12

yanı gec kalınmıs bır suc duyurusu. Darbe zamanlarındakı secımlerde bıle %100 deği %90 bile tek bır partıye oy cıkan bır secım olmamıstır. Acık oy kullanıldıgı gun gıbı ortada...

Image
murat
15.10.2015 / 13:54

bu kadar uzun bi habermi olur kim hazırladıysa anlaşılan meslek etiğinden habersiz.kendi sandıklarınıda şikayet etsinler o zaman samimiyetlerine inanlım kendilerinin midyatta savurda yeşillide aldıkları sandıklara baksınlar

Yorum Yaz