matesis
dedas

AK Parti'nin görevden alınan 6 İlçe Başkanının yerine gelecek isimler belli oluyor

AK Parti'nin Mardin'de görevden aldığı İlçe Başkanlarının belirlenmesi için Ankara’da temayül yoklaması yapılacak. Artuklu, Dargeçit, Ömerli, Mazıdağı, Savur ve Yeşilli ilçe başkanı olacak isimler için üçer aday Ankara'ya çağrıldı.
  • 06.09.2023 16:02
AK Parti'nin görevden alınan 6 İlçe Başkanının yerine gelecek isimler belli oluyor

AK Parti’de yerel seçim hazırlıkları kapsamında istifa eden 6 ilçe başkanının yerine atanması beklenen yeni başkanlar için süreç başladı. Süreci titizlikle yürüten İl Başkanı Vahap Alma'nın gözetiminde yapılan temayül yoklamalarının ardından Ankara'ya çağrılan üç isim belli oldu.

Temayül yoklamalarından sonra İl Başkanı Vahap Alma, ilçe başkanlıkları için aday olan isimlerle tek tek görüştü.

Görüşmenin ardından temayül yoklamasında en fazla oyu alan üç kişi genel merkez tarafından Ankara'ya davet edildi. İsimler İl Başkanı Vahap Alma ile birlikte Ankara’ya gidecek.

6 İSİM İSTİFA ETTİ

Ömerli İlçe Başkanı Mehmet Zeki İpekşen, Yeşilli İlçe Başkanı Şahabettin Şafak, Dargeçit İlçe Başkanı Mehmet Beşir Kılıç, Mazıdağı ilçe başkanı Zeki Yetiştiren üç dönem kuralı nedeniyle görevlerinden ayrılırken, Savur İlçe Başkanı Ensari Kavak, Artuklu ilçe başkanı Serdal Bağış belediye başkan adayı olmak üzere bulundukları görevlerinden ayrılmışlardı. 

AK Parti’de boşalan görevlere ilçelerin siyasi ve hukuki işler başkanları, yeni ilçe başkanı atanana kadar vekalet etmeye başladı. Diğer yandan yeni ilçe başkanlarının hızla atanması için de üç isim Ankara'ya çağrıldı. 

İŞTE ANKARA'YA ÇAĞRILAN İSİMLER

Mazıdağı İlçesi

Necati Dalar
Mehmet Denli
Mehmet Emin Denli 


Artuklu ilçesi

Yavuz Çaltekin
Tekin Kerelti 
Kadri Ganioğlu 
 

Ömerli ilçesi

Musa Acar
Murat Akgül
Mehmet Yıldız
 

Dargeçit ilçesi

Mehmet Kılıç 
Yunus Kılıç 
Ekrem Keskin
 

Savur ilçesi

Mecit Özel 
Ahmet Kavak
Feridün Fidan 
 

Yeşilli ilçesi

İsmail Bayhoca
Mehmet Sin
Hayrettin Tekin 
 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz