Türkçe’nin yanında Kürtçe ve Arapça dillerinde de bir açıklama yaparak “Biz birlikte Mardin’iz” diyen Çelik tarihi kentin birlikte yaşama kültürüne dikkat çekti.
Mardin’in tarihi ve kültürü yanında dinlerin ve dillerin de şehri olduğunu işaret eden Çelik, siyasi partilerin Türkçe’den farklı dil ve lehçelerde de propaganda yapabilmesinin önündeki engellerin AK Parti iktidarı döneminde kaldırıldığını vurguladı. Mardin’de yaşayan herkesin en az 2 dil bildiğini çoğunun ise 3 ve 4 dili birlikte konuştuğunu hatırlatan Çelik, Kürtçe’nin ve Arapça’nın önündeki engellerin kaldırılması anlamında partinin yaptığı icraatlara dikkat çekmek için üç dilde açıklama yapmanın önemine değindi.

AKPARTİ SESSİZ DEVRİM YAPIYOR
Başvuru dosyasını AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu’ya teslim eden Çelik burada yaptığı açıklamasında, “Türkiye ve dünya gündemi, Türkiye’nin sosyal ve siyasal konjonktürü ve bu süreçte AK Parti’nin sessiz devrim niteliğindeki yönetim performansı, her duyarlı insan gibi benimde ilgi ve dikkatimi çekmektedir. Başından beri desteklediğim başarılarını takdirle izlediğim, özellikle seçim süreçlerinde katkıda bulunduğum AK Parti’deki çalışmalarıma aktif siyaset ile devam etmek istiyorum. AK Partinin sessiz devrimini, her alanda reform içeren değişimi programlarını bulunduğum her ortamda anlatarak desteklemeye çalışıyorum.”dedi.

KÜRT SORUNUNA CESARETLE EĞİLDİĞİ İÇİN AKPARTİ’DEYİM
AK Parti’yi sıradan bir parti olarak değil, bir DAVA partisi olarak gördüğü için 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı olma kararı aldığını anlatan Çelik şunları söyledi:
“Türkiye sınırlarını aşan, tüm mazlumlara umut olduğu, ülkemin kangren haline gelmiş “Kürt sorunu”na cesaretle eğildiği ve “Çözüm süreci”ni başlatarak güçlü bir irade ortaya koyduğu için, AK Parti’de siyaset yapmak istiyorum. AK Partinin, Kürt halkı olarak dışlanmışlığımızı, itilmişliğimizi fark ederek, Türkiye Cumhuriyetinin inkar politikalarına neşter vuran, red politikalarını ortadan kaldıran bir irade ortaya koyduğu için aday adayı olmak istiyorum. Savaşın değil, Barışın/Çözümün dilini kullandığı için, dilini yenileyerek “kardeşlik ahdini tazelediği için” AK Partide aktif siyaset yapmak istiyorum. Kangrenleşen sorunlara çözüm için ithal yöntemler yerine kendi değerlerinden hareket ettiği için AK Parti’de siyaset yapmak istiyorum. 2023, 2053 ve 2071 yılları hedefleri doğrultusunda başta 17-25 Aralık darbesi olmak üzere partimizin ve Türkiye’mizin önüne konulan engelleri aşmak için üzerimize büyük görevler düşmektedir. Bu anlamda paralel çete ile mücadelede bir partili olarak hükümetimizin izleyeceği politikaların destekleyicisi olacağız. AK Partinin misyonu, vizyonu, ülkemiz ve dünya gündemindeki temsili, beklentileri ve başarıları hususunda gösterdiği yüksek profil sebebiyle AK Parti’de aktif siyaset yapmak istiyorum. Şunu özellikle belirtmeliyim ki eğer nasip olur ve teveccühünüz ile vekil kabul edilirsem, bir kardeşiniz olarak Mardin’in bütün sorunları ile ilgileneceğim.“

SAVAŞLARIN KAZANANI, BARIŞIN İSE KAYBEDENİ OLMAZ
Çözüm noktasında yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek, yapılacak her hizmetin hizmetkârı olacağını belirten Çelik, “Mardin için yapılacak projelerin hayata geçirilmesi hususunda tüm yetkilerimi kullanmak; Mardin’in genç nüfusu için her hayırlı çabaya, proje ve etkinliğe öncülük ederek destek olmak istiyorum. Ankara’da çalınmadık kapı bırakmayarak Mardin’e hizmetin her çeşidini taşımak istiyorum. Ben ya da diğer aday adayı olan dava arkadaşlarımdan her kim bu ipi göğüsleyecek, adaylığa layık görülecek ise, hep birlikte destek olmak ve hizmet bayrağını yukarıya taşımak vazifemiz olmalıdır.
Şimdiye kadar AK Partide hizmette bulunan vekiller, il ve ilçe başkanları, muhtelif kurul üyesi ve herhangi birimine katkı sağlamış, emek vermiş tüm kardeşlerimin çabalarını saygı ve takdir ile anıyorum. Ve memleketim için aktif hizmette var olacağımı belirtiyor, AK Parti kadrolarının ve halkımızın teveccühünü bekliyorum. Biz biliyoruz ki, Doğu’da savaş olursa Batı’da barış olmaz. Savaşların kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz. Tüm bunlar için “Biz birlikte çok daha iyiyiz”. Birbirimizle değerli ve anlamlıyız. Onun için birbirimizi büyüterek büyüyebiliriz. Allah’tan kendim ve sizler için hayırlı olanı diliyor, niyet ve akıbetimiz için de hayır niyaz ediyorum. Özelde Mardin için, genelde ise ülkemiz ve dünya için huzur ve barış dolu günler diliyorum. “ifadelerini kullandı.
Başvurudan sonra Çelik'e destek vermek üzere partiye gelen hocalardan biri hem kendisine hem de başbakana dua etti. AK Parti’den milletvekili adayı olmak için kendisine destek vermek üzere partiye gelen sevenlerine teşekkür eden Çelik, milletvekili aday adaylığı sürecinde izleyeceği yol haritası hakkında gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Süleyman Çelik kimdir?