matesis
dedas

Akan: Artık Terörle Değil Turizmle Anılmak İstiyoruz

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Hasan Akan, eğitimciliğinin yanı sıra kokartlı turist rehberi ve botanik uzmanı olması ile gittiği her yerde büyük ilgi topluyor.
  • 20.03.2011 14:24
Akan: Artık Terörle Değil Turizmle Anılmak İstiyoruz

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Hasan Akan, eğitimciliğinin yanı sıra kokartlı turist rehberi ve botanik uzmanı olması ile gittiği her yerde büyük ilgi topluyor.

Yaklaşık 20 yıldır botanik uzmanı olan Doç. Dr. Hasan Akan, yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce seminer, panel ve konferanslarda konuşmacı olmuş ve bu konuda onlarca kitap kaleme aldı. Aynı zamanda Akan, "Botanikçi akademisyen olarak Türkiye'de ilk Kokartlı turist rehberi" olma özelliğine sahip. 

Eko-turizme olan merakı nedeniyle yıllar önce “Profesyonel Turist  Rehberi” unvanını kazanan, aynı zamanda “Şanlıurfa Turist Rehberleri Derneği (ŞURED)” başkanlığını ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB)’nin genel başkan yardımcılığı görevlerini de yürüten Doç.Dr. Hasan Akan bir turizm aşığı olarak tanınıyor. 

2006-2010 yılları arasında TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerle "GAP Doğa Turizmi" alanında yörede ilk kez özgün projeler yürüterek yıllarca yerli ve yabancı turistlere bölgemizi tanıtarak ve gönüllerini kazandı.

Şimdi de Ak Parti'den Mardin Milletvekili Aday Adayı Doç.Dr. Hasan Akan yaptığı konuşmada, "Mardin'imiz geçmiş uygarlıklara ev sahipliği yapmış adete bir açık hava müzesidir. Amacımız bu kadim ve tarihi şehre profesyonelce bir tercümanlık ve rehberlik yapmaktır” dedi.

GAP’ı en iyi tanıtabilen turist rehberlerinden biri olan Doç.Dr. Hasan Akan’ın hedefinde Mardin’i Turizmde bir marka kent yapmak ve UNESCO dünya kültür mirasına girmesini sağlamak. 

Türkiye’de yaklaşık 12.000 civarında Turist rehberinin olduğunu ifade eden Doç.Dr.Hasan Akan, “Türkiye Turizminin hak etmesi gerektiği noktaya getireceğiz” dedi. Özellikle dinler ve diller kenti olan Mardin’in Turizmden çok daha fazla pay alması için çalışacağız" dedi.

Mardin'den AK parti bünyesinde Aday Adayı Olan Doç Dr. Hasan Akan  hem uzman Bir Akademisyen hem ODTÜ Şeref Listesi Mezunu hem de Türk Turizmine katkıda bulunan TUREB ( Türkiye Rehberler Birliği ) yönetiminde olan bir Turist Rehberidir.

Bacasız Sanayi ; Turizm Sektörünü uzun zamandır bilen ,Türkiye Turizmine uzun yıllar hizmet etmiş Akan’ın Mardin’den Milletvekili aday adayı  olması Rehberler Camiasında da ayrı bir heyecan ve Önem kazandı. Mardin’in İnanç turizmi, Gastronomi turizmi, Botanik turizmi, Mimari Turizmi gibi farklı alanlarda çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Doç.Dr. Akan, Turizm bilgisi ve sorunları konusunda iddialı olduğunu ifade etti. 

Akan, "Artık Mardin’in ve Güneydoğu’nun terörle değil, Turizm ile anılmasını istemekteyiz” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Yorum Yaz