tatlidede

Akdağ, Engellilerin sorunlarını gündeme taşıyacak

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki engelli alt komisyonu, önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i ziyaret edecek, ardından da "sahaya çıkacak."
  • 20.01.2013 11:48
Akdağ, Engellilerin sorunlarını gündeme taşıyacak
AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ başkanlığında toplanan bu haftaki komisyonda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi ve Avrupa Birliği Müktesebatında Engelli Hakları konularında sunum yaptı.

Genel Müdürlük yetkilisi Tayyar Kuz, sözleşmenin içeriğini anlattı, AB'nin bu konudaki mevzuatı hakkında bilgi verdi.

Kuz'a, en son 2002 rakamları olan Türkiye'deki engelli sayısı soruldu. Kuz, bu konuda Sağlık Bakanlığı ile bir çalışma yürüttüklerini belirterek, Mart ayına kadar ülke genelindeki engelli sayısı ile ilgili sağlıklı bir veriye ulaşılacağını söyledi. Kuz, özürü olan vatandaşların buna ilişkin raporlarının dijital ortama aktarılarak tek bir havuzda toplanacağını ve bu şekilde kayıt altına alınacağını kaydetti.

Alt Komisyon Başkanı Akdağ, yaptığı açıklamada, bu işin uluslararası ve ulusal mevzuatında biraz dağınıklık olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hem işin bütünlüğü hem de engelliler için yapılabilecek yasal düzenlemeler konusundaki önemine işaret eden Akdağ, engellilerin çeşitli sosyal imkanlara ulaşabilmesi gerektiğini kaydetti.

Akdağ, alt komisyon olarak Bakan Fatma Şahin'i ziyaret edip, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlatacaklarını ifade ederek, bakanlıktan, yasal mevzuatın engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı şekilde olmasını isteyeceklerini bildirdi.

Alt Komisyon Başkanı Akdağ, bazı illerdeki rehabilitasyon merkezlerini de ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Image
HEVAL CAN
22.01.2013 / 01:03

Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 30 yıldır yaşamını sokaklarda sürdüren 65 yaşındaki Ramazan adlı vatandaş, yetkililerden yardım bekliyor. Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir apartman girişinde yaşam mücadelesi veriyor. bunu görmezden gelmezsiniz umarım.

Yorum Yaz