matesis
dedas

Bakırhan, Mardin'de halkla buluştu

DEM Parti Eş Genelbaşkanı Tuncer Bakırhan, Dargeçit, Midyat ve Nusaybin’de seçim irtibat bürosunun açılışını büyük bir halk buluşmasıyla gerçekleştirdi.
  • 25.02.2024 21:00
Bakırhan, Mardin'de halkla buluştu

Mardin’in Dargeçit, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde DEM Parti, seçim irtibat bürolarının açılışı ve konvoylar gerçekleştirdi. Programa DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, Saliha Aydeniz ve Kamuran Tanhan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir ile ilçe belediye eşbaşkan adayları ile parti yöneticileri katıldı.

DEM Parti adayları, ilçe girişlerinde çok sayıda kişi tarafından araçlarla karşılandı. İlçe merkezlerinde gerçekleştirilen seçim turuna halk yoğun ilgi göstererek, DEM Parti adaylarına zafer işaretleri ve alkışlarla karşıladı.

Seçim turunun ardından büro açılışlarının gerçekleştirildiği kent meydanlarında halk buluşması gerçekleştirildi. Halk buluşmasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir ile ilçe belediye eşbaşkan adayları halkı selamladı.

Halk buluşmasında konuşan DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, halkın yoğun katılımına teşekkür ederek, “Kürtlerin tarihinde büyük acılar var. Kürt halkı büyük bedeller veriyor. Halklarımız her zamanki gibi yine dimdik ayaktadır. Halkımız özgürlük mücadelesi için her zaman amadedir. Bu mücadelelerinizden ötürü sizleri bir kez daha kutluyorum ve selam ve hürmetlerimizi sunuyoruz” dedi.
Türk, onurlu bir barış için büyük bir mücadele verildiğini belirterek, şöyle devam etti: “Kürt halkı iradesine bu seçimde de sahip çıkacaktır. Buna hiç şüphemiz yok. Kürt halkı özgürce yaşamak için büyük bir mücadele yürütüyor. Bu seçim sadece yerel bir seçim değildir. Bu seçim Kürt halkının geleceği için çok önemlidir. Bizim böyle bakmamız gerekiyor.”


Halk buluşmalarında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, ise “Direnişiyle Nusaybin Kürtlerin kalbidir. Kürtler için çok önemli bir merkez ve ilçemizdir. Eminim ki 31 Martta Nusaybin halkı geçmişte olduğu gibi yüzde 90’larla Kürdistan’da en fazla oyu alarak birinci çıkacaktır" dedi.


Bakırhan, şöyle devam etti: "Nusaybin’i yakıp yıktınız 2 dönemdir iradesine kayyım atadınız. Bugün Nusaybin halkı bütün zulüm politikalarına, red ve inkar politikalarınıza rağmen barış anneleriyle gençleriyle kadınlarıyla zılgıtlarıyla bu meydandadır. Demek ki savaş politikanız sonuç almadı. Türkiye’nin bütçesini Kürtler dilini konuşmasın diye Kürtler iradesini seçmesin diye Rojava Suriye’de demokratik bir zeminde Kürtlerin, Arapların ortak yönettiği Rojava olmasın diye harcamayın. Türkiye’yi uçuruma getirdiniz. Ekonomi desen iflas etmiş. Demokrasi desen yok. Cezaevinde binlerce siyasi tutsak arkadaşımız var. Bu vesileyle cezaevindeki Gültan Kışanaklara, Selahattin Demirtaşlara, Figen Yüksekdağlara, Leyla Güvenlere, Sebahat Tuncellere bin selam olsun.”
Konuşmalardan sonra seçim irtibat bürolarının açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz