tatlidede

BDP'li seçmenin 'Ak Parti' övgüsüyle moral buldu

Mardin'de sahura kadar vatandaşlarla bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, BDP'li olduğunu belirten Yaşar Amak'tan partisiniin genel icraatlarına yönelik övgülü sözler dinleyince moral buldu.
  • 26.07.2013 11:53
BDP'li seçmenin 'Ak Parti' övgüsüyle moral buldu
Mardin’de bakanlığına bağlı yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Mardin’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti il başkanlığının verdiği toplu iftar yemeğine katıldıktan sonra Mardin’de esnaf ziyaretinde bulundu.
AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ve diğer partililerle birlikte Mardin Fuat Yağcı Camisi'nde vatandaşlarla birlikte teravih namazı kılan Bakan Suat Kılıç, Mardin 1. Cadde'de üzerindeki kıraathaneleri ve esnaflara ait işyerlerini ziyaret etti.
Vatandaşlarla sohbet edip, barış süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulunan Bakan Kılıç, BDP’li olduğunu belirten Yaşar Amak adındaki vatandaşla ya kahvehaneleri gezdi. Çalışmalarıyla ilgili Kılıç'ın sohbet ettiği bir işletme çalışanı Yaşar Amak, Barış Sürecinin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini belirterek, Barış Süreciyle birlikte bölgede bir güzel bir hareketlinin olduğuna dikkat çekti.

Kendisinin BDP'li olduğunu fakat AK Parti'nin son dönemlerde önemli işler yaptığını ifade eden Yaşar Amak (53), Kendisinin BDP’li olmasına karşın çoğu zaman Başbakan Erdoğan’ın yaptığı başarılı çalışmaların propagandasını yaptığını anlattı.
Amak, "AK Parti bütün hükümetlerden daha iyi işler yaptı. Her baba yiğidin harcı değil bunları yapmak. Bunu sayın Erdoğan başardı. Barış sürecinde lütfen biraz hızlı ve sağlıklı yürünsün. Bu süreci destekliyoruz. Ve biz de sizinle beraberiz.Bize vali gönderdiniz. Ben onu tanımıyorum ve hiç görmüş değilim. Ama iki aydır, geldiği günden bu yana gecesini, gündüzüne katarak çalışıyor. Bize böyle vali gönderdiğiniz için minnattarız." şeklinde konuştu.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’in icraatlarından duyduğu memnuniyeti de anlatan Yaşar Amak, çevredekilerin alkışları arasında çözüm sürecinin kararlılıkla yürütülmesi gerektiğini savundu.

Bakan Kılıç, "Ben burada kimseye siyasi partisini sordum mu? Sormadığım halde kardeşimiz ben şu partiliyim. Bu partili değilim. Kendi yorumu. Biz kimseye partisini sormayız. Bizim aramızda her partiden insan olabilir. Biz, kimseye ana dilini sormuyoruz. Tek vatan mıyız, tek devlet miyiz, tek millet miyiz orda olay bitiyor zaten. Tek millet dediğin zaman ne Türkü inkar etmek var, ne Kürdü ne, Arabı inkar etmek var. Hepimiz topyekûn bir milletiz. Hep beraber buna sahip çıkmamız lazım. Bir çözüm sürecinin içindeyiz. Bölünmek parçalanmak yok. Çözüm süreci nedir, batıda bize soruyorlar. Çözüm süreci 'bu konuştuklarımızdır' diyoruz. Hataları affedelim. Yanlışları terk edelim. Birbirimize kenetlenelim. Elin adamını sevindirmeyelim. Kardeşiz, kardeş kalmaya devam edeceğiz."

Barış süreci hakkında bilgi veren Kılıç, süreci baltalamak isteyenler olduğunu belirterek, "Bunlara izin vermeyin" dedi.
Barış süreciyle ilgili gençleri bilgilendiren Kılıç, son zamanlarda çözüm sürecini baltalama kampanyaları başlatıldığını belirtti.
30 yıldan bu yana yaşanan çatışmalarnda sadece analar, babalar ve sevenlerin gözyaşlarının aktığını belirten Kılıç, "Bizler devlet ve hükümet olarak başlattığımız çözüm sürecini sonuna kadar devam ettiremeye kararlıyız. Ancak bazı dış mihrakların destekleri ile bu çalışmalarımızı yıpratmak ve insanlarımızı birbirine düşürmek için kampanya başlatmışlar. Bunda muvaffak olamayacaklardır. Çünkü halk var, sizler varsınız ve bizler varız. Burada terörü devam ettirmek isteyen çıkar ve menfaat şebekeleri vardır. Bunlar, çıkarları ortadan kalkacağı için zorbalığa ve olaylar çıkarmaya başladılar. Bu gibi olaylara izin vermeyin" dedi.

"HER KESİME EŞİT HİZMET VERİYORUZ"

Hükümet olarak insanları Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni diye ayırmadıklarını ifade eden Kılıç, "Her kesime eşit şekilde hizmet veriyoruz ve vermeye davem edeceğiz. Bu hizmetleri gören çıkar ve menfaat şebekeleri şimdi 'ülkede enflasyon var' diye yaygara çıkarmaya başladılar. Hükümetimiz parasal konuda sıkıntılı olsaydı ülke genelinde sözleşmeli 350 bin kişiye kadro vermezdik. Ama hepsini kadrolu yaptık. Şu anda tam bir milyon 380 bin öğrenciye okuma bursu veriyoruz. Çıkan her olaya itibar etmeyin. Diyarbakır ve başka illerde çıkan olayları televizyon ekranlarında yayınlanıyor. Sanki Türkiye bir savaş içinde olmuş gibi gösteriliyor. Bu haberlere itibar etmeyin. Hepsi bu ülkenin üzerinde oynanması planlanan oyunlardır. Bu oyunlara izin vermeyin. Bizler burada ayırım yapmadığımız gibi, tek bayrak, tek vatan üzerinde yaşamaya devam edeceğiz. Her insan kendi dini vecibelerini yerine getiriyor. Müslüman camisinde ibadetini yapar, Hıristiyan kendi kilisesinde yapar. Kimse kimseye karışamaz ve karışmaya hakkı yoktur. Yeni doğan bir çocuğun ana dili neyse, o dilden konuşmak hakkıdır. Kimse karışamaz, karışmaya da hakları yoktur" diye konuştu.

Yorumlar

Image
bekiro
26.07.2013 / 15:23

Haber bilinçli ve ya bilinçsiz yanlış yapıldı.Lütfen aynen yayınlayın:İlgili vatandaş çözüm sürecini desteklediklerini ve sayın başbakana bu konuda her türlü desteği vereceklerini söyledi; ve yeni gelen Valiyi övdü kendiyle hiç karşılaşmadığını ama gecesini gündüzüne katarak çalıştığını FAKAT ; SAYIN MARDİN BELEDİYE BAŞKINININ ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN OLMADIĞINI VE YILLARDIR ESNAFI MAĞDUR ETTİĞİNİ DE SÖYLEDİ....Lütfen haberi eksik bırakmayalım ; herkes nasibini alsın.Saygılarımla

Yorum Yaz