tatlidede

CHP'li Karaboğa, Mardin'in ulaşım altyapı sorununu bizler çözeceğiz!

Seçim çalışmaları kapsamında Kızıltepe’de esnaf ziyareti yapan CHP Mardin Milletvekili Adayı Şükrü Karaboğa, “Sana söz olsun esnaf kardeşim: Bu düzeni değiştireceğiz.” dedi.
  • 06.05.2023 13:19
CHP'li Karaboğa, Mardin'in ulaşım altyapı sorununu bizler çözeceğiz!

14 Mayıs seçimleri için seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin Milletvekili Şükrü Karaboğa, bu kapsamda Kızıltepe esnafını ziyaret etti.

Mardin'in ulaşım altyapısı ve şehir içinden geçen ulaşım akslarının daha rahat bir ulaşım konforuna kavuşurulması için, şehrin içindeki park sorunlarının yerel yönetimlerle ortaklaşa olarak hazırlanacak projeleri uygulayarak düzelteceklerini kaydeden Karaboğa, Mardin'de yerel yönetimlerin merkezi hükemetten talep edemediği, uygulamaya koyamadığı, sehiriçi ulaşım altyapısının rahatlatılması için köprü, üst geçit ve battı-çıktı çalışmalarıyla ilgili ilgili yerel yönetimlerle şehrin temsilcisi olan milletvekilleri olarak beraber çalışacaklarının sözünü verdi.

"MARDİN'İN ULAŞIM ALTYAPISI SORUNUNU BİZLER ÇÖZECEĞİZ"

Mardin'in oldukça önemli ve geçiktikçe de artan sorunlarının başında şehrin ulaşımının yetersizliğinin geldiğine işaret eden Karaboğa, "Kızıltepe'de esnaflarımızla buluşuyoruz. Bu seçim çalışmaları süreci içerisinde daha önceden bizim gördüğümüz, ancak vatandaşlarımızın da muzdarip olduğu öyle çok sıkıntı varki hangisinden söz edeceğimizi bilemiyorum. Mardin'de ulaşım sorunu sadece mahalli yönetimin sorunu olarak görmemek lazım. Bu şehrin meclis çatısı altında Mardinlileri temsil etme yetkisi olan vekillerin Mardin'e verdikleri otoyol, bölünmüş yollar ve otoban gibi ana arteller, ana artellerin yanında şehir içini rahatlatacak kavşak ve köprülü çalışmaların yapılması gerekiyordu. Bunlar hep konuşuldu ancak hiçbiri yapılmadı. Her alanda olduğu gibi, bu konuda da Mardin en az yatırım almış şehirlerin başındadır. Bu Mardin halkının kaderi değildir. Biz bu gidişatı değiştireceğiz. Belediyelerle birlikte hazırlanacak koordineli çalışmaların meclisteki takipçileri olarak çalışacak ve bunu uygulayan temsilciler olacağız. Mardin kısa süre içerisinde hem yol ve ulaşım altyapısında hem de gittikçe büyüyen şehir içi otopark sorununu bizler çözeceğiz" dedi.


Öte yandan esnaf ziyaretinde vatandaşların dile geridiği taleplerle ilgili olarak; sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Karaboğa, şunları kaydetti:


“Kızıltepe’de esnafımızla birlikteyiz. Kazancı alın terine dayanan, halkımızla hep iç içe olan muhabbetine doyum olmayan esnafımız. Eskiden bereketi hiç eksik olmazken bugün ekonomik krizden hepimiz gibi esnafımız da oldukça etkilendi. Birçok esnafımız artık geliri giderinden az kaldı diye dükkânını kapatmak zorunda kaldı, faturalarını ödeyemeyecek duruma geldi. İşçilerini işten çıkartmak zorunda kaldı. Biz bunların hepsinin farkındayız. Sana söz olsun esnaf kardeşim, bu düzeni değiştireceğiz ve bereketi eksik olmayan günleri geri getireceğiz."

Bir 14 kişi görseli olabilirBir 13 kişi görseli olabilirBir 5 kişi görseli olabilir

Editör: salih keskin

Yorum Yaz