tatlidede

DSP İl başkanı Alka: Adaylarla ilgili hazırlıklarımız sürüyor

DSP Mardin İl Başkanı Uğur Alka, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimleri için çalışmalarını sürdürdüklerini, Cumhur İttifakı'nda devam eden görüşmelerin neticelenmesiyle birlikte Mardin için yol haritasının uygulamaya koyulacağını söyledi.
  • 25.12.2023 12:45
DSP İl başkanı Alka: Adaylarla ilgili hazırlıklarımız sürüyor

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili partilerin aday belirleme çalışmaları hız kazandı.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir üründü'yü ziyaret eden DSP Mardin İl Başkanı Uğur Alka, yaklaşan mahalli seçimlerle ilgili partisinin yaptığı hazırlık çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Alka, Genel Seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere katılan Demokratik Sol Parti, Mardin'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti adayını ittifak çatısı altında destekleme kararı aldıklarını, ilçe belediye başkanlığı adaylıkları konusunda ise görüşmelerin genel başkan düzeyinde devam ettiğini, görüşmelerden çıkacak neticelere göre yol haritasını uygulamaya koyacaklarını söyledi.

DSP Genel Merkezi'ne mahalli idareler seçimleriyle ilgili hazırladıkları raporu sunduklarını kaydeden Başkan Alka, Mardin'in kozmopolit yapısı ve kültürel birlikteliğine yakışır adayların listelerde yer almasını beklediklerini kaydederek," Genel Merkezimiz Büyükşehir belediye başkanlığı için AK Parti'nin adayını ittifak kapsamında destekleme kararı almıştır. Ancak ilçe belediyeleri için genel merkezler arasındaki görüşmeler sürüyor. Bu konu henüz nihayetlenmedi. Bizler Mardin il teşkilatı olarak hazırlıklarımızı yaptık. Şuanda 6 ilçemiz için adaylarımız mevcut, kalan diğer ilçelerimizde ise adaylarla ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Görüşmelerden çıkacak karara göre seçimlerde ilçe belediyeleriyle ilgili nasıl bir yol izleyeceğimizi ortaya koyacağız." dedi.

DSP, Artuklu belediye başkan adaylığı için de adı geçen Alka, "DSP İl Başkanlığı olarak, genel merkezimizi kapsamlı bir seçim raporu sunduk. Cumhur İttifakı olarak belirlenecek adayların niteliği ve kapsayıcılığına dikkat çektiğimiz raporumuzda, ilçelerimizdeki mevcut durumları değerlendirdik. Artuklu başta olmak üzere diğer ilçelerimizdeki adayların niteliği, toplumdan kabuledilebilirlik ve dikkat edilmesi gereken diğer bütün dengeler, hassasiyetler ve hususlarla alakalı görüşlerimizi paylaştık. Hangi kademede olursa olsun aday proifili önemlidir. Şuana kadar ilçelerle ilgili verilmiş net bir kararımız olmamakla birlikte parti disiplini içerisinde hazırlıklarımızı yaptık. İttifaktan çıkacak kararı bekliyoruz" dedi.

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
25.12.2023 / 18:58

Başarılar dilerim

Yorum Yaz