matesis
dedas

Edip Kip: Şeffaf Belediyecilikle Hizmet Edeceğiz!

Mardin'de inşaat sektörünün öncülerinden KİP İnşaatın Sahiplerinden İnşaat Mühendisi - İş İnsanı Edip Kip, 'Artuklu için ben de hizmete talibim' diyerek adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.
  • 22.11.2023 18:52
Edip Kip: Şeffaf Belediyecilikle Hizmet Edeceğiz!

AK Parti'den Artuklu Belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunmak üzere Artuklu İlçe Başkanı Yavuz Geylani Çaltekin'i beraberindeki abisi KİP İnşaatın Sahibi İş İnsanı Fesih Kip, Akrabaları ve aile dostlarıyla birlikte gelen İnşaat Mühendisi - İş İnsanı Edip Kip, Biz hazırız, Artuklu için fark yaratacak projelerle göreve talip olduğunu, projelerini peyder pey açıklayacağını söyledi.

Adaylık dosyasını İlçe Başkanı Çaltekin'e teslim eden Edip Kip, "Siyaset, iyilikte yarışmak, taş üstüne taş koymak için yapılırsa değer kazanır. Bu anlamda Belediyeler hizmet makamıdır, yaraya derman olmak, merhem sürme yeridir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarını hayata geçirilmenin makamıdır. Bu makamı hakkıyla hemşehrilerime hizmetkar olma makamına evirmek için bugün buradayım" dedi.

"BELEDİYENİN HER KURUŞUNDAKİ YETİM HAKKINI GÖZETECEĞİZ"

Artuklu'da doğmuş, büyümüş, okumuş ve ticari yaşamında bütün birikimini Mardin'in kadim insanları için Mardin'de yatırıma dönüştürdüğünü hatırlatan İş İnsanı Edip Kip, "Artuklu'ya sahip olduğu medeniyet mirasına uygun şekilde hizmet edilmediğinin kanaatini taşıyoruz. Bu şehrin layık olduğu hizmetlerden yeteri kadar yararlanamadığı hepimiz biliyoruz. Artuklu halkının özlediği hizmeti, böbürlenmeden, diklenmeden, dikleşmeden mütevazı kişiliğimizle gerçek manada hizmetle buluşturmak istiyoruz. Hemşerilerimizi rahat ettirecek, günlük yaşamını kolaylaştıracak acil eylem planlarımızı uygulayarak bu şehre hizmet edeceğimize inanıyorum. Artuklu'da Şeffaf ve adil Belediyecilik yapacağız. Belediyenin tasarrufunda olan her şey kamu malı olduğunun ve herkesin hakkı olduğu gerçeğini hiçbir zaman unutmayacağız. Belediyenin her bir kuruşunda yetim, garip gurubanın hakkı olduğu bilincinde olacağız. Kamu malına bu titizlikle yaklaşacağız. Her daim halkın içinde, halkın emrinde olacağız. Hesap vermekten kaçmayacak, hizmette de kalite, hız ve adaleti sağlayacağız." diye konuştu.

"ÇAĞIN ÖTESİNİ DÜŞÜNEREK ADIM ATACAĞIZ"

Kırsal mahallelerin belediye hizmetlerinden hakkıyla eşit bir şekilde yararlanmaları konusunda özellikle hassas davranacaklarını kaydeden Başkan Adayı Kip,  “Dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın addediği gibi; Türkiye Yüzyılı’nda Dünya’nın en güzel şehri, hoşgörü diyarı, medeniyetler beşiği kadim şehir Artuklu'nun manevi varlığının yansıdığı ve adeta Türkiye mozaiğini andıran demografisine en ideal belediyecilik hizmetlerini taşıyacağız. Bu güzide şehrimizi, bilimin ve teknolojinin ışığında, çağın gerekliliklerinin de ötesinde düşünerek inşa ve ihya edeceğiz. İşte bu inançtan hareketle AK Parti çatısı altında bu hizmete talibim. Demokrasinin vazgeçilmezi olan bu seçimlerde tüm aday adayı arkadaşlarımıza tebriklerimi sunar, Ülkemiz, bölgemiz ve Mardinimize 2024 seçimlerinin şimdiden hayırlara vesile olmasını dilerim.” Şekinde konuştu

Başkan Adayı Kip, daha sonra beraberindekilerle birlikte AK parti İl Başkanı Vahap Alma'yı ziyaret etti.

Edip Kip Kimdir?
01/03/1976 Mardin doğdu. İlk ve ortaokulu'nu Mardin/Ortaköy Mahallesinde, Lise öğrenimini ise Mardin Lisesi'nde okudu. Yurt dışında da Ukranya Sumy National Agrarian University'de İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Anadolu üniversitesi Kamu Yönetim Bölümünde eğitimine devam etmektedir. İş hayatına 2000 Yılında aile şirketi olarak Öz Kip inşaatı kurarak ticari yaşamına başladı. Mardin inşaat sektörünün öncülerinen olan KİP İnşaat bünyesinde Artuklu merkezde özel konut binaları başta olmak üzere yaklaşık 400.000 m2 kapalı alan üst yapı ve alt yapı işlerini layıkıyla yaptı.


Aynı zamanda turizm işletmeciliği faliyetlerinde bulunan İnşaat Mühendisi Edip Kip, Yurt dışında meteahitlik ve inşaat sektöründe çalışmalarını sürdürmektedir.
Orta derecede ingilisce, İyi derecede Arapça, Kürtçe ve Türkçe bilen Edip Kip, Evli ve 4 çoçuk babasıdır.

Image description

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
23.11.2023 / 16:13

Mardin’e çok şey kazandıracağına eminim adaylıkta ismini gördüğümde çok sevindim babam olsa bu kadar sevinmezdim başarılar edip kip :)

Image
Ziyaretçi
23.11.2023 / 09:11

Çok iyi bir aday Hayırlı uğurlu olsun ✨

Image
Ziyaretçi
23.11.2023 / 08:31

İş hayatında mükemmel bi insan Baskanlık sürecindede daha iyi olacagından şüphemiz yok partimize yakısır bi aday

Image
Ziyaretçi
23.11.2023 / 08:27

Hayırlı uğurlu olsun inş mardine yakışır bi aday.

Image
Ziyaretçi
23.11.2023 / 02:12

Mardin Artuklu'da özellikle inşaat, şehirleşme ve alt yapı alanında yaptığı yatırımlarla Mardinimize büyük eserler kazandıran binlerce fakir fukarayı konut sahibi yapan hizmetten geri kalmayan Sn. Edip Kip beyi tebrik ediyorum. Mardin için büyük bir şans ve doğru aday olduğunun altına imzamı atarım.

Image
Ziyaretçi
23.11.2023 / 00:47

Hayırlı uğurlu olsun başarılar diliyoruz

Image
Ziyaretçi
22.11.2023 / 21:52

Çok iyi bir iş çıkarır bence edip kip ondan iyi yapan yok

Image
Ziyaretçi
22.11.2023 / 21:45

Hayırlı uğurlu olsun başarılar diliyoruz

Image
Ziyaretçi
22.11.2023 / 21:44

Hayırlı uğurlu olsun inşallah, doğru aday 👍🏻

Image
Ziyaretçi
22.11.2023 / 21:27

Mardinin sevilen iş adamı bu görevi layığıyla yerine getireceğinden hic şüphemiz yok

Image
Ziyaretçi
22.11.2023 / 21:27

Hayırlı olsun inşallah

Image
Ziyaretçi
22.11.2023 / 21:15

Hayırlı uğurlu olsun beklediğimiz aday

Image
Ziyaretçi
22.11.2023 / 21:12

Hayırlı uğurlu olsun

Yorum Yaz