matesis
dedas

Eğitimci Koşar, HDP'den başvurusunu gerçekleştirdi

Kızıltepe'de eğitim camiasının tanınan ve sevilen simalarından Emekli Eğitimci A.Kerim Koşar, Kızıltepe Belediye Başkan aday adaylığı için resmi başvurusunu gerçekleştirdi.
  • 01.12.2018 17:02
Eğitimci Koşar, HDP'den başvurusunu gerçekleştirdi

Uzun yıllar Kızıltepe'de eğitimcilik yapan Eğitim-SEN Kızıltepe Şubesi'nin kurucu ve idarecilik görevinde de bulunmuş olan A. Kerim Koşar, 31 Mart'ta yapılacak belediye seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP)'den belediye başkan aday adaylığı için resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

HDP Marin İl Teşkilatına yakınlar ve dostlarından oluşan kalabalık bir heyetle gelen Emekli - Eğitimci Kerim Koşar, resmi başvuru dilekçesini HDP Mardin İl Eş Başkanları Eylem Amak ile Ali Sincar'a teslim etti.

KESK Bileşenlerinde uzun yıllar emek ve demokrasi mücadelesinde ön saflarda yer alan A.Kerim Koşar, Kızıltepe'de Sanat ve Kültür ağırlıklı sosyal bir belediyecilik örneği gösterme şiarıyla aday aday olduğunu açıkladı.

Her anlamda daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak, yeşil alanları ve otoparklarıyla örnek bir Kızıltepe hayaliyle yeni dönemde göreve talip olduğun kaydeden Koşar, Yeşil alanlar, kapalı semt pazarları, çok katlı Otoparklar, Mahalle ve semtlerde spor kompleksleri, Hayvan ıslah, Kadın Sığınma Evi, Madde bağımlıları rehabilitasyon merkezi, Halk Ekmek, Çamaşırhaneler, Güneş Enerjisi Santrali, Çok amaçlı kültür merkezi, Gıda Bankası, Çocuk Kreşleri ve farklı yaş guruplarına hitap edecek öz kaynağa dayalı bir çok projeyle birlikte; Belediye bünyesinde oluşturulacak tiyatro, folklor ve çok dili koronun yanı sıra kütüphane ve Filtreli internet merkezi gibi hayata geçirmeyi planladığı projeyle aday adayı olduğunu kaydetti.

Kerim KOŞAR KİMDİR?

1960 yılında Kızıltepe'de doğdu. ilk ve ortaokulu Mardin ve Silvan Yibo'da, Lise'yi ise Antakya'da okudu. 1984 yılında Çukurova Üniversitesi Hatay Eğitim Yüksek Okulunu ardından Anadolu Üniversitesi Türkçe Bölümünü bitirdi. 32 değişik il'de idareci ve öğretmenlik yaptı. Eğitim-Sen, Kürdi-Der, Eğitim Destek Evi gibi sendika ve derneklerde idareci ve kurucu sıfatıyla çalıştı. 2002'de 11 eğitimci ile birlikte tutuklandı sürgün edildi. Dergi ve sitelerde edebi yazıları yayınlandı. Anadil üzerine Panel ve Seminerler organize edip moderatörlük yaptı. 2017 yılı başında önce emekliye zorlandı sonra da devlet memurluğundan çıkarıldı. Kızıltepe'de Sanat-Kültür ağırlıklı sosyal bir belediyecilik yapma şiarıyla aday aday olduğunu açıkladı.

Yorumlar

Image
ahmet
03.12.2018 / 08:41

bağışlayın ama A.Kerim Koşar hangisi

Yorum Yaz