tatlidede

Elektrikten sonra sular da kesildi!

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Çağıl, Koçyiğit ve Köseveli Kırsal Mahalle sakinleri, köylerinde elektrik kesintisinden sonra içme sularının da kesilmesi ile mağdur durumuna düştüler.
  • 25.02.2020 18:30
Elektrikten sonra sular da kesildi!

Derik ilçesine bağlı Çağıl Kırsal Mahalle sakinleri, bir haftadan beri susuzluk çektiklerini söyledi. Çeşmelerinden su akmayan köylüler çareyi, Derik ilçe belediyesinin köylerine gönderdiği su tankerinde buldu. Köylüler, günde bir defa gelen su tankerinden ellerinde bidon bidon su taşıyarak hayatlarını devam ettiriyor.

Derik ilçesine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Çağıl, Koçyiğit ve Köseveli Kırsal Mahallelerinde elektrik kesintisinden sonra sularının da kesilmesi ile taşımalı suyla yaşamaya başladı. ilçe belediyesinin gönderdiği su tankerleri ile her gün yüzlerce metre yürüyerek su çeken köylüler, yetkililerden çözüm bulunmasını istediler.

Yakışmayan görüntüler

Yaklaşık 600 kişinin yaşadığı 3 köy ve 4 mezradaki vatandaşlardan Abidin Mirzaoğlu, "Bir haftadır ne elektrik var ne de suyumuz. Şimdi köylü kadınlarımız 20-30 yıl önceki usulle ilimize ülkemize yakışmayan görüntülerle evlerine su taşıyorlar. Kadınlarımız annelerimiz hergün bu çileyi çekiyor"dedi.

Yorum Yaz