matesis
dedas

Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir? Nerelidir?

Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti 7. Büyük Olağan Kongresinde MKYK listesinde yer alması ile gündemde. Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya aslen nerelidir? Fatma Betül Sayan Kaya kaç yaşındadır? İşte Fatma Betül Sayan Kaya biyografisi...
  • 24.03.2021 18:22
Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir? Nerelidir?

AK Parti'nin büyük kongresi tamamlandı.

Kongrede, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesi de açıklandı.

MKYK listesinde Fatma Betül Sayan Kaya da yer aldı. Bu gelişme ile beraber, Fatma Betül Sayan Kaya kimdir, kaç yaşında ve nereli soruların yanıtları merak konusu oldu.

Fatma Betül Sayan Kaya, 1981 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.  Baba adı Ramazan, anne adı Hatice'dir.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

Elektrik-Elektronik Mühendisi, Tıp Doktoru; Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden şeref derecesi ile mezun oldu. New York Üniversitesinde meme kanserinin termal görüntülenmesi konusunda yüksek lisans yaptı.

AK PARTİ İstanbul İl Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ İstanbul İl Tanıtım Medya Başkanlığı görevlerinde bulundu.

AK PARTİ 5. Olağan Kongresiyle Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.

13 Eylül 2015 tarihinde AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

25 Kasım 2015 tarihli MYK değişikliği itibarıyla AK PARTİ Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 65. Hükûmette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev aldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Sayan Kaya, evli ve 2 çocuk annesidir.

Editör: Aydın

Yorum Yaz