tatlidede

Yeşil Sol Partisi, bir günde 3 seçim ofisi açtı

Yeşil Sol Partisi adına seçimlere girecek olarak HDP, Mardin'de seçim çalışmaları kapsamında bir günde 3 seçim ofisi açılışını yaptı.
  • 29.04.2023 19:53
Yeşil Sol Partisi,  bir günde 3 seçim ofisi açtı

Yeşiller Gelecek Sol Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Seçim dolayısıyla Mardîn, ilçe ve köylerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aday Beritan Güneş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardîn Milletvekili Pero Dündar ve beraberindeki partililer Yeşilli ilçesinde bulunan seçim bürosunu ziyaret ederek, halkla bir araya geldi. Artuklu’nın Kayacan Mahallesi’nde ise aday Beritan Güneş, yerine kayyım atanan Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Ahmet türk, HDP’li Pero Dündar ve beraberindeki partililerin katılımıyla seçim bürosu açılışı gerçekleşti.

‘Başarı bizim olacak’

Burada ilk olarak konuşan aday Beritan Güneş, seçime az bir sürenin kaldığını hatırlatarak, her yerde seçimin önemine vurgu yaptıklarını söyledi. Bu seçimin sadece Kürt halkı için değil Arap, Süryani, kadın, çocuk ve gençler içinde önemli olduğunun altını çizerek, özgürlük için herkesin oyunu Yeşil Sol Parti’ye vermesi gerektiğine işaret etti. Beritan, “Başarı bizim olacak ve seçim günü bizler bayramımızı kutlayacağı. Özgürlük herkese gelecek” dedi.

‘Kürt halkının geleceği için…’

Ardından konuşan Ahmet Türk, seçimin tarihi bir seçim olduğunu söyleyerek, “Kürt halkına düşmanlık yapan herkesin isimlerini tarihte yok olmasını istiyoruz. Bu, Kürt halkının geleceği, özgürlüğü ve huzuru için tarihi bir seçimdir. Bugün iki bin Kürt siyasetçi cezaevlerinde tutuklu. Kürt halkına yönelik kirli politikalar devam ediyor. Bu kirli siyaseti yıkmamız lazım. Kürt halkının geleceği için, aydınlanıp demokrasiyi inşa edelim ve bu seçimi çalışmalarımıza geçelim. Kürt halkının geleceği, Kürt halkının mücadelesiyle aydınlanmaktadır. Biz halkımıza ve siyasete inanıyoruz” dedi.


‘Oyumuzu Kılıçdaroğlu’na vereceğiz’

HDP’nin kapatma davası olduğu nedeniyle seçime giremediğini hatırlatan Ahmet Türk, bundan kaynaklı Yeşil Sol Parti ile seçime girdiklerini ifade etti. Türk konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Bunu bilmeyenlere ulaşıp anlatmalıyız. Erdoğan'ın kurduğu kirli sisteme karşı Cumhurbaşkanlığı oyunumuzu Sayın Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Kürt halkı olmadan hiçbir siyaset adım atamaz. Kürt halkı olmadan mecliste bir şey yapamazlar. Bu nedenle partimizi büyütelim ve meclise gönderelim, Kürt halkının geleceği için bir şeyler yapalım” sözlerine yer verdi.

Türk, son olarak 5 Mayıs’ta Kızıltepe'de yapılacak olan mitingi hatırlatarak, “Tüm halkımızın bu mitinge katılmasını istiyoruz. Herkes Kürt halkının sesini duysun. Bundan kaynaklı herkes mitinge sahip çıksın” çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından seçim bürosu açıldı.

2’inci seçim bürosunun açıldığı Artuklu’nun Yenişehir Mahallesi’ne ise adaylar Leyla Kaya ve Beritan Güneş, HDP’li Pero Dündar, Yeşil Sol ve HDP il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. Açılış öncesi halaylar çekilirken, ardından HDP’li Pero Dündar konuştu.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz