izre halkına destek vermek amacıyla grup toplantısını Cizre'de yapmak isteyen HDP Eş Genel Başkanı ve Bakanların Midyat'tan geçişine izin verilmedi. Kitle, Cizre'ye yaya olarak yoluna devam ediyor.

Aralarında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, HDK ve DTK'nın olduğu kitle, Mardin üzerinden Midyat'a geçti. Cizre'de devam eden sokağa çıkma yasağı ve can güvenliği gerekçe gösterilerek HDP Eş Başkanı Demirtaş ve beraberindeki heyetin geçişine izin verilmedi.

Midyat çıkışında bekletilen Demirtaş ve beraberindekiler, Polis ve Askeri yetkililerle yapılan görüşmelere rağmen sonuç alamayınca araçlarını bırakarak yayan olarak Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve beraberindeki heyetin yürüyüşü devam ediyor.