matesis
dedas

Nusaybin İlçe Başkanlığına Turan İş seçildi

  • 13.08.2023 21:02
Nusaybin İlçe Başkanlığına Turan İş seçildi

Hüda Par Nusaybin İlçe Teşkilatının 4’üncü Olağan Kongresi yapıldı. Yapılan seçime tek aday olarak giren Turan İş ilçe başkanı seçildi.

Hüda Par Nusaybin İlçe Teşkilatı 4’üncü Olağan Kongresi ilçe binasında düzenlendi. Kongreye Hüda Par Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, Nusaybin ilçe başkanı Halil Talayhan, Artuklu İlçe Başkanı Ferit Dengiz, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve delegeler katıldı. 

Kur'an-ı kerim tilaveti ile başlayan kongrede daha sonra konuşmalar yapıldı. Kongrede konuşan Hüda Par Mardin İl Başkanı Çevik, eski yönetime teşekkür ederek yeni yönetime de başarılar diledi.

Çevik; "Rabbim hayırlara vesile kılsın inşallah. Özelde Nusaybin’imiz için Mardin’imiz için genelde bütün ülkemiz için hayırlara vesile olsun inşallah. Biliyorsunuz kongrelerde yeni yönetim ve eski yönetim var bütün eski yönetimimize teşekkür ediyoruz, yeni yönetimimize de hayırlı olsun diliyoruz.

Hüda Par; bir dava partisidir. Eski yönetimdeki görev alan arkadaşlarımız ve yeni yönetimde görev alan arkadaşlarımız Allah’ın izniyle gücümüz elverdiği müddetçe, sıhhatimiz elverdiği müddetçe bizdeki siyaset anlayışı mezara kadardır değişmeyecektir" dedi 

Daha sonra kongreye tek aday olarak giren İlçe Başkan Adayı Turan İş ise yaptığı açıklamada; "verilen bu görev benim adıma olabilir ama bu görev hepimizin" dedi.

İş şöyle konuştu; "Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde içi boşaltılmış olan ve aslında bizi biz yapan insanı ve İslami değerleri yeniden ihya etmek ve yaşanılır, adaletin yeniden tesis edilmesi birinci hedefi olan bu harekette bana tevdi edilen bu görevi hakkın rızası ve halkın hizmetinde büyük bir gayretle ve hakkıyla yapabilmek için Rabbimden muvaffakiyet diliyorum. Halil Talayhan başkanımız ve yönetiminin yapmış olduğu özverili çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür eder daha başarılı daha büyük makamlara görmeyi temenni ederim. Yapılan seçimde bu görev bana verildi. Bu görev benim adıma olabilir ama hepimize verilen bir görevdir. İnşallah beraber çalışacağız ve layığıyla yerine getirmeye çalışacağız. Hepinize şimdiden teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İlçe teşkilat Başkanlığını Turan İş’e devreden Halil Talayhan üye ve gönüllülerden helallik istedi. 

Talayhan; "Nusaybin İlçe Teşkilatı’nın 4’üncü Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını dilerim. Partimizin kuruluşundan buyana ilçe teşkilatı başkalığını yürüttüm. Bugünde başkanlık bayrağını kardeşime teslim ediyorum. Her konuda bir ağabeyi olarak üstüme düşeni yapacağım inşallah. Görevim süresince kalbinizi kırmış veya size karşı bir kusurumuz olmuşsa sizden haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Bende Allah’ın huzurunda sizlere hakkımı helal ediyorum.  Allaha emanet olun" dedi.

Daha sonra Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, hizmetlerinden dolayı Halil Talayhan'a teşekkür plaketi takdim etti.

Kongrenin son bölümünde yapılan oy verme işleminde tek aday olarak seçime giren Turan İş başkan seçildi.

NUSAYBİNİM

Editör: Nusaybinim

Yorum Yaz