matesis
dedas

HÜDA Par'dan 6-8 Ekim şehitleri için resim sergisi düzenlendi

Mardin'in Artuklu ilçesinde Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014 yılında ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken Kobane bahanesiyle başlatılan olaylarda vahşice şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına resim sergisi düzenlendi.
  • 10.10.2022 08:55
HÜDA Par'dan 6-8 Ekim şehitleri için resim sergisi düzenlendi

HÜDA PAR Mardin Hür Gençlik Kolları tarafından Yasin Börü ve arkadaşları anısına Artuklu ilçesi 15 Temmuz Parkı'nda resim sergisi düzenlendi. Düzenlenen sergiye katılan halkın duygu dolu anları yüzlerine yansıdı.

6-8 Ekim 2014 tarihinde, HDP MYK'sının çağrısıyla sokaklara inenler, kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş ile birlikte birçok kişiyi şehit etmişti.

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, düzenlenen serginin, 2014 yılında yapılan zulüm ve vahşeti unutturmamak adına yapıldığını belirtti.

Yapılan bunca zulmün tarih boyunca hatıralarda kalacağını belirten Çevik, "Bu etkinliği düzenlemiş olduklarından dolayı gençlik kollarımıza ve onların şahsında tüm Hür Gençliğe teşekkürlerimi iletiyorum. Bu ve buna benzer olaylar toplumun hafızasından hiçbir zaman için silinmeyecek, unutulmayacak, unutturulamayacaktır. Bu misyonu yüklenen Hür Gençliğe teşekkürlerimi iletiyorum. Her şeye rağmen bizler yine ah kalbim diyoruz. Rabbim sıhhat, selamet, afiyet, hidayet nasip etsin ve bu güzel gençlerimizi topluma rehberler, önderler ve hayır kapılarının açılmasına vesile kılsın inşallah. Rabbim kendilerinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

 

Mardin Hür Gençlik Kolları Başkanı Rüstem Şayık, zulme vahşete uğrayan şehitlerin unutturulmaması için 6-8 Ekim olaylarının resimlerini sergilediklerini belirtti.

Şayık, "HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak Mardin'in çeşitli yerlerinde 6-8 Ekim olaylarına dair resim sergisi açtık. Dün Nusaybin ilçesinde bugün de Artuklu ilçesinde bu sergimizi yaptık. Rabbim kısmet ederse yarın da Midyat'ta da yapmayı planlıyoruz. Malumunuz 6,7 ve 8 Ekim olaylarında Kobani olayları bahane edilerek nasıl bir vahşet yapılıyormuş, bize gösterdiler. Rabbim aziz şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmasın. Mekanlarını cennet eylesin inşallah. Rabbim bizleri onların yolunda gidenlerden eylesin inşallah. Rabbim ayağımızı sabit kılsın inşallah gene de söylüyoruz 'Yasin'i unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.' Resim sergisi sabah saat 10.00'da başlayıp saat 18.00'a kadar devam etmektedir tüm halkımız davetlidir.” dedi.

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz