matesis
dedas

İmamoğlu'ndan, Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı çıkışına ilk yorum

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı için aday olabileceği yönündeki sinyali siyaseti hareketlendirmiş durumda. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan konuya ilişkin ilk değerlendirme de bugün geldi.
  • 23.01.2024 13:36
İmamoğlu'ndan, Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı çıkışına ilk yorum
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için partimiz uygun görürse düşünebiliriz" açıklamasına ilk yorum geldi. İmamoğlu, "Bir başka partinin aday çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili, diğer bir adayın yorum yapması doğru değil." dedi.
 Image description

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için partimiz uygun görürse düşünebiliriz" açıklaması ile ilgili konuştu. İmamoğlu konuyla ilgili yorum yapmanın doğru olmayacağını belirtti.

Image description

DEMİRTAŞ'TAN SÜRPRİZ ADAYLIK ÇIKIŞI

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlere kilitlenirken, cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan dikkat çeken bir çıkış geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeşil ışık yakan Başak Demirtaş, DEM Parti'yi işaret etti.

Demirtaş, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti'den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz. Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz" ifadelerini kullandı.

Image description

 

 

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz