İşte Başbakan'ın açıkladığı 10 maddelik Eylem Planı
Davutoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde 'master plan' olarak isimlendirilen ve 7 ana başlıktan oluşan 303 maddelik 'Terörle Mücadele Eylem Planı'nı açıkladı.
Başbakan Davutoğlu planla ilgili şöyle konuştu:
"Terörle Mücadele Eylem Planı" 10 esasa dayanıyor.
İlki psikolojik unsur. Millet ve devlet arasındaki farklar ortadan kalkacak.
İkincisi; kamu düzenini inşa etmek. Kamu düzenini kim tehdit ederse etsin mücadele edilecek. İster IŞİD, ister PKK olsun
Üçüncüsü, kapsamlı bir demokratik reform süreci. Öncelikle gelin anayasayı değiştirelim diyoruz.
Dört; terörle mücadelede oluşan yaraları sarmak için seferberlik. İhtiyaçlar karşılanacak, göç edenlere kira yardımı yapılacak.
Beşinci unsur; bölge ekonomisini daha da güçlendirecek, vatandaşımızın kaybını telafi edeceğiz. Prim borçları ertelenecek.
İş adamlarından dinlediğim her talep yerine getirilecek. Esnafımızın, çiftçilerimizin bütün ödemeleri ertelenecek, kredi verilecek.
Planın 6. ayağı, mekânın yeniden inşası olacak. Sur'u tarihi özellikleriyle öyle inşa edeceğiz ki insanlık oradan ilham alacak.
Yedinci unsur, etkin bir iletişim stratejisi uygulanacak. Algı operasyonlarına karşı iletişim birimleri oluşturacağız.
Sekizinci, terel yönetim yetkilerini genişleteceğiz. Bunlar etkinleştirilecek ancak istismar edilmeleri önlenip, harcamalar denetlenecek.
Dokuzuncu, herkesi muhatap alacağız ama elinde silah olanları muhatap almayacağız. Önce silahları bırakacaklar.
Planın onuncu unsuru olarak tüm Ortadou'da kapsamlı, birleştirici bir ruh hareketi başlatıyoruz."
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum