tatlidede

Kan Davasını Milletvekilleri Tatlıya Bağladı

Mazıdağı İlçesinde Ekinci ile Eymür aileleri arasında yaklaşık 12 yıldır süren kan davası barışla bitti.
  • 13.03.2011 18:23
Kan Davasını Milletvekilleri Tatlıya Bağladı

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde Karalın köyü’nde ikamet eden Eymür ailesi ile Ekinci aileleri arasında Kız kaçırmadan çıktığı anlaşılan husumette her iki aileden de yaşamını yitirenler olmuştu. Yaklaşık 12 yıldır süren iki ailenin arasındaki husumetin bitmesi için AK Parti Mardin Milletvekilleri Mehmet Halit Demir ile Cüneyt Yüksel’in araya girmesiyle taraflar barış için ellerini buluşturdu.

Mazıdağı YİBO'da gerçekleştirilen Barış töreni çevre ilçelerden gelen aşiretlerin ileri gelenleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Okunan Kur’anı kerim tilavetinin ardından verdikleri karardan ötürü her iki ailelerin bireylerini tebrik eden ilçe Kaymakamı Serdar Kaya’dan sonra  AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, peygamber efendimizin hadislerinden örnekler vererek yaptığı konuşmasında en iyi ticaretin insanların gönlünü almak, rızalarını kazanmak olduğunun altını çizerek, barış kararı vererek birbirlerine sarılan her iki ailenin bir ömür boyu mutlu bir birliktelik içerisinde barış içerisinde yaşamalarını temennisinde bulundu.

Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir ise, “Her iki ailenin aradan geçen zamanda çok zor günler yaşadıklarına işaret ederek, “Ben iki aile arasında 12 yıl önce yaşananlara Husumet değil de, anlaşmazlık diyeceğim. Zira, Husumet sözcüğünün temelinde kin vardır. Ben bugün barış için bu kadar insanın huzurunda bütünleşen ailelerin kalbinde kin’e haset’e yada kötüye dair yorulabilecek hiçbir davranışa yer olmadığını düşünüyor ve buna da içtenlikle inanıyorum. Barış’a katkıda bulunmak isteyenlerin talebine olumlu yaklaşıp, şahitler huzurunda ellerini buluşturan bu aileleri herkesin huzurunda tebrik ediyorum. Bu güzel, manzaranın anlaşmazlığı süren yöredeki diğer ailelere de örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde Ekinci Ailesi’nden Mehmet Ekinci İle Eymür Ailesi’nden Ahmet Eymür’ün herkesin huzurunda birbirleriyle kucaklaşmalarının ardından her iki aileye mensup diğer fertler de tokalaşarak aralarındaki husumete şahitler huzurunda son verdiler.

Yapılan barış merasiminin ardından hazırlanan barış yemeğine yaklaşık bin kişinin katılımıyla yenildikten sonra taraflar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yorum Yaz