tatlidede

‘Kanal İstanbul’la İlgili Son Dakika Açıklaması… Yapımına Başlanıyor mu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’la ilgili son dakika açıklaması… Kanal İstanbul’un yapımına başlanacak mı? Kanal İstanbul’la ilgili son dakika gelişmeleri…
  • 01.04.2021 21:43
‘Kanal İstanbul’la İlgili Son Dakika Açıklaması… Yapımına Başlanıyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kanal İstanbul'un yapım çalışmalarına kısa süre içerisinde başlamayı hedefliyoruz'' açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul Orta Koridor’u Güçlendirecek

Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde resmi hesabından yaptığı açıklamada Asya'daki yük trafiğinin Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Akdeniz Bölgesine ulaşması için Orta Koridor’un kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etmişti. Bu doğrultuda "Lojistik Süper Güç" olma vizyonu ile Türkiye’nin yaptırdığı liman, demiryolu ve lojistik yatırımlarıyla, doğu-batı arasında ticaret köprüsü oluşturmayı hedeflediklerini dile getirmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, geçtiğimiz günlerde projeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin daha önce 1/100 bin, 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını askıya çıkarmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yapılan itirazlar doğrultusunda bu itirazları değerlendirdik. 1/100 binlik planımızı geçen hafta itibariyle askıya çıkardık. 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını problemlerini çözerek İstanbul'umuza değerine değer katacak. Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbul'umuza, Kanal İstanbul Projesini de kazandırıyor olacağız.''

İmamoğlu: "Mücadelemizi Sürdürüyoruz"

Açıklamaya ilk tepki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, "Sonuç olarak, bir ‘Beton Kanal’ ile İstanbul’un gerçekten büyük bir tahribata sebep olacak bir sürecinin başlangıcını yapanlara karşı da mücadelemizi sürdürüyoruz. İstanbul’un geleceğini tehdit edecek unsurlar; bunlara akılla, bilimle, hukukla, kanunla karşı durmak da sorumluluğumuzdur” değerlendirmesinde bulundu.

Kanal İstanbul Projesi ilk defa 2011 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ve ilk ihalesi 2020 yılında yapılmıştı.

Murat Kurum Kanal İstanbul İmar Planını Onayladık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin açıklama geldi. Kurum, daha önce 1/100.000, 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıkarıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızdan gelen talepleri, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarımızdan gelen talepleri, yapılan itirazları değerlendirdik ve 1/100.000'lik planımızı geçen hafta itibarıyla askıya çıkardık. 1/5.000, 1/1.000 uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını, problemlerini çözerek İstanbul'umuza değerine değer katacak Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle İstanbul'umuza Kanal İstanbul Projesi'ni de kazandırıyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz