matesis
dedas

Kılıç: Başkanlarımız, hizmetleriyle ezber bozacak!

AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Merkezine insanı koyan hizmet anlayışı çerçevesinde AK Parti Belediyeciliğinin geçmişten -günümüze ezberler bozan tek partinin AK Parti olduğunu söyledi.
  • 13.11.2019 16:29
Kılıç: Başkanlarımız, hizmetleriyle ezber bozacak!

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ile beraberindeki belediye Başkanları Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti İle Mardin Life Gazetesini ziyaret etti.

AK Parti Mardin İl Başkanlığı'nda Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şeyhmus Akbacı'nın kordinasyonunda her ay düzenli olarak tekrar edilerek geleneksel hale getirilen ve ilçelerdeki hizmet akışının masaya yatırılarak konuşulduğu toplantı iki saat sürdü. 

Toplantının ardından Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Life Gazetesini ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç ile beraberindeki Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy ile Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, ilçelerde yapılan hizmetlerle ilgili gazetecilerle görüş alışverişinde bulundular.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü tarafından ağırlanan heyet adına konuşan AK parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İlçe Belediye Başkanlarıyla ilçelerdeki genel durum, hizmet akışı ve davam eden çalışmalar üzerine istişare amacıyla düzenlenen toplantının ardından nezaket ziyaretinde bulunduklarını kaydederek, Başkanların her birinin kendi ilçelerinde adeta cansiparane bir şekilde çalışarak, gelecekte ezber bozan birer başkan olarak isimlerini yazdıracaklarından emin olduğunu söyledi.

"ALTI AYA ÖNEMLİ HİZMETLER SIĞDIRDILAR"

AK Parti'nin Türk siyasetine damgasını vurduğunu ve millete efendilik değil, tam tersine hizmetkarlık yapan, insan odaklı, insan merkezli bir belediyecilik örneğinden hareketle "laf üretmekten çok hizmet üreten" bir idarecilik markası olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, "Belediye seçimlerinin üzerinden henüz altı ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına karşın başkanlarımızın her biri kendi ilçelerinde çok yerinde ve verimli hizmetlerde bulunduklarına şahit olduk. Bu konuda İl teşkilatı olarak da bizler üzerimize düşen her türlü desteği esirgememenin gayreti içerisindeyiz. İlçelerimizde yapılan hizmetlerden bir kaç örnek verecek olursak, Artuklu merkez ve kırsal mahallelerimizde yapılan yol çalışmalarını hep birlikte takip ediyoruz. Artuklu Belediyemiz 6 ay içerisinde 18 kilometre kilitli parke taşı döşemiş, 58 kilomerte de asfalt yol hizmeti gerçekleştirmiş. Öte yandan Midyat ilçemizde gerçekten çok kısa süre içerisinde önemli bir bölümü tamamlanan sokak sağlıklaştırması çalışmalarını, belediyemizin daha sağlıklı bir hizmet olanağına sahip olması açısından devam eden belediye hizmet birimlerinin tek komplekste toplatılması çalışmaları, parklar, yollar ve sosyal tanıtım projelerini sürdürüyor. Dargeçit'te gerçekten kısıtlı imkanlara rağmen ilçeye kazandırılan yol ve park hizmetleriyle birlikte önemli bir eksiğin giderilmesi anlamında yapılan kültür merkezi ve konferans salonu projesi taktire şayandır. Ömerli'de devam eden yol ve kaldırım çalışmaları, sokak sağlıklaştırmaları projeleri ve diğer sosyal projelerin her birini çok önemsiyor, takip ediyor ve destekliyoruz. Ben inanıyorum ki bu anlayışla hizmetlerine devam eden başkanlarımız dönemleri sonunda kendi ilçelerinde yaptıkları hizmetler ve kazandırdıkları projelerle adlarını silinmez harflerle yazdıracak, ezber bozan başkanlar olarak anılacaklardır". diye konuştu.

"KARDEŞ BELEDİYELERLE BELEDİYELERİMİZİN İMKANLARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Belediye Başkanlarının hizmet hedeflerini tutturma gayesi içerisindeki çalışmalarında ilçe farkı gözetmek sizin tamamen bir kardeşlik hukuku içerisinde belediyeler arası yardımlaşmalar ve kurumsal işbirliği içerisinde hareket ettiklerine de vurgu yapan Başkan Kılıç, Başkanlar arasındaki kardeşlik hukuku ve işbirliği bilinci bundan sonraki süreçte de daha kaliteli hizmetlerin ilçelere ulaşması noktasında önemli bir katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Başkan Kılıç, belediyelerin kısıtlı imkanlarını daha iyi noktalara taşımak için yurt içinde bulunan ve nispeten daha iyi imkanlara sahip olan potansiyeli daha güçlü belediyelerle kardeş belediye olgusunu güçlendirmek üzere görüşmelerde bulunduklarını kaydetti.

Yorum Yaz