matesis
dedas

Kılıç, sorunları da çözümleri de istişareyle yapacağız

Sivil Anayasa ve toplumsal uzlaşı konu başlıklarıyla düzenlenmesinde ön ayak olduğu panel ve çalıştaylarla adından söz ettiren AK Parti Mardin Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Kılıç, Sivil toplum alanında yaptığı çalışmaları ve edindiği birikimi, Yeni Türkiye yolunda paylaşmak için siyasette yer almak istediğini söyledi.
  • 24.02.2015 18:06
Kılıç, sorunları da çözümleri de istişareyle yapacağız

Mardin Life Yayın Grubu’nu ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Nezir Güneş ile Yazı İşleri Sorumlusu Gazeteci Kadir Üründü ile sohbet eden AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Mehmet Ali Kılıç, Yeni Türkiye’nin, Yeni Anayasası’nı oluşturma noktasında sivil toplum alanında yaptığı çalışmalarda edindiği birikimi meclis çatısı altında paylaşmak istediğini söyledi.

Harran Üniversitesi Genel Sekreterliği ve Kamu İhale Kurulu’nda uzun yıllar bürokrat olarak çalışan Milletvekili aday adayı olan Kılıç, Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) ve Sosyal Etütler Derneği ile Güneydoğu Anadolu Kültür Derneği olan (GAP-DER) kapsamında sivil toplum alanı ve toplumsal uzlaşı ve barış konu başlıklarıyla Türiyenin farklı şehirlerinde yüzlerce panel, seminer ve eğitim çalıştayı düzenlediklerini hatırlattı. 

"EN BÜYÜK YATIRIM, ÇÖZÜM SÜRECİNİN NİHAYETİDİR"

Kılıç, “Birçoğunda kuruculuk görevini üstlendiğim ve şuan saymakla zamanınızı almak istemediğim bir çok sivil toplum örgütünde Halkın nasıl bir anayasa istediğini sorduk, bu çalışmaları yaparken ülkemizin sivilleşmesinde gelinen noktasında yaptığımız çalışmaların, hazırlayıp, sunduğumuz raporların öyle sanıyorum ki büyük katkısı olmuştur. Toplumsal uzlaşı, Yeni Türkiye ve Anayasa için çalışmalar yapan biri olarak ortak çalışmalarda bulunduğumuz birçok üniversitenin bu konuda yaptığı ve yapacağı katkıları önemsemekle birlikte bu alandaki çalışmaları meclis çatısı altında da ortaklaşarak sürdürebileceğimize inanamıyorum. Ülkemize yapılabilecek en büyük yatırımın toplumsal uzlaşı ve toplumsal barışı hedefleyen Hükümetimizin kararlılıkla sürdürmekte olduğu Çözüm Süreci’nin olduğuna inanıyorum. Bu süreç öyle bir süreçtir ki 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemini de olduğundan bin kat daha arttırıyor.” dedi.

Ankara’da yaşıyor olmanın, Mardin’den yada Mardin’lilerin sıkıntılarından bihaber olmak anlamına gelmediğine işaret eden Milletvekili Aday Adayı Kılıç, AK Parti Hükümetleri aracılığıyla bölgeye yapılan yatırımların, Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümete nasip olmamış yatırımlar olduğunu ancak buna eklenebilecek daha fazla yatırımın bölge insanının hizmetine nasıl getirilebileceğinin farkında olduğunu belirtti.

"GAP SUYU, ENERJİ SORUNUNU ÇÖZECEK"

Bölge insanının en büyük talebinin öncelikle toplumsal barışın sağlanması olduğunu belirten Kılıç, “Bölge halkı önce çözüm sürecinin nihayete ermesini, barış ortamının kalıcı bir şekilde sonsuza kadar devam etmesini istiyor ancak bunun yanında özellikle de tarımsal alanda eksikliği hissedilen enerji sorunu had safhada. Enerji sorununun çözümü için Derik üç yoluna kadar getirilen GAP Sulama kanallarının enerji sorununa kökten çözüm olacağını düşünüyorum. Burada yapılması gereken tek şey, suyun gelişini hızlandıracak temaslarda bulunmak olacak. Hükumetimizin en küçük ilçelerimize yaptığı hastaneleri taktirle takip etmekle birlikte; hasta sevklerini Diyarbakır’a, Urfa’ya va, Gaziantep’e ve Ankara gibi illere göndermenin önüne geçecek devasa büyüklük ve teçhizat yeterliliği olan donanımlı bir bölge hastanesine ihtiyaç vardır. Şehrin trafiğini rahatlatacak çevre yollarına ihtiyaç vardır. Yapılması gereken tespit ettiğimiz daha nice hizmetler bizim ev ödemiz olarak anımızda duruyor. İnşallah görev verildiği taktirde bu hizmetlerin konu başlıklarını, sorunlara hepimiz kadar hatta daha vakıf olan siz değerli basın mensuplarımızla yapacağımız istişarelerde kayıl altına alıp, çözüm yollarını hep birlikte irdeleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Huzur içinde yaşayan refah seviyesi gelişmiş bir toplumun önemli ayaklarından birinin de yerel yönetimler olduğunu ifade eden Kılıç, görev tevdi edildi edildiği taktirde yerel yönetimle ortak uzlaşıyla çalışmalar içerisinde olacağını söyledi.

Hiç kimsenin tek başına birşeyleri gerçekleştirme gücüne sahip olmadığını ifade eden Kılıç, “Hayatım boyunca bireysellikten çok, çoğulculuğu ve demokratik katılımcılığı benimsedim. Hiç kimse ben yalnız başıma bunu başarırım dememelidir. Ben diyen kaybeder, biz diyen ise daima kazanır. Sivil toplum alanında çalışmış, bürokraside dirsek çürütmüş biri olarak istişarenin gücüne inanan biriyim. İşte bu istişarelerin toplumun katmanlarını oluşturan, STK’larla Belediyelerle, basınla ve bürokrasi ile yapıldığında çözüme daha rahat ulaşılacağından hiçbir şüphem yoktur” dedi.

Yorumlar

Image
Sinan Öztürk
07.03.2015 / 18:31

Mardine yakışacak bir isim ALLAH yar ve yardımcınız olsun Mehmet Ali Bey

Image
Sezai Ensari
24.02.2015 / 20:27

Burokrasiden tanidigim, herzaman mardinlilerin yaninda olan, gonul adami Sayin Mehmet Ali Bey'e calismalarinda basarilar diler her zaman yaninda oldugumuzu belirtmek isterim

Yorum Yaz