matesis
dedas

Kızıltepe Belediye Başkan yardımcıları belli oldu

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde DEM Parti'den Kızıltepe Belediyesi eş başkanları olarak göreve seçilen Zeyni İpek ile Hamdiye Turgay'ın yardımcıları belli oldu. Kızıltepe Belediyesinde başkan yardımcılıkları görevine Adile Kızılay ve Şükrü Yıldırım oldu.
  • 26.04.2024 20:18
Kızıltepe Belediye Başkan yardımcıları belli oldu
 
 
Konuyla ilgili Kızıltepe Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, Kızıltepe Belediyesinin halka daha sağlıklı ve hızlı hizmet götürmek için görev dağılımı yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda 2014 yılında da belediye başkanlığı görevini yürüten Adile Kızılay ile Şükrü Yıldırım yeniden belediye başkan görevine seçildiği kaydedildi.
 
ADİLE KIZILAY KİMDİR?
Adile Kızılay, 1977 yılında Mardin/Kızıltepe ilçesinde doğdu. Kalabalık bir aileden gelmektedir. 2003 yılında İstanbul’a yerleşti. Kızılay açık öğretim lisesinde eğitimine devam etmektedir. 11 yıl boyunca İstanbul’da ekonomik anlamda farklı meslek grupların içinde yer aldı. Kuaförlük ve giyim gibi meslek dallarında çalıştı. 2014 yılında Kızıltepe ilçesine yerleşti. 2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisinden Kızıltepe Belediye Meclis üyeliğine seçildi. Daha sonra Kızıltepe Belediye Başkan yardımcılığına seçildi. Yerel yönetimler konusunda tecrübe ve deneyim sahibi olan Kızılay, 2024 yerel seçimlerinde tekrardan Dem Parti Kızıltepe Belediye Meclis üyeliğine seçildi. Kısa bir süre sonra Kızıltepe Belediye Başkan yardımcılığına getirildi. Şuan bu görevi devam etmektedir.
 
ŞÜKRÜ YILDIRIM KİMDİR?
1976 Yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dünyaya geldi. Karaman köyünde bir süre yaşadıktan sonra eğitimi için tekrar Kızıltepe merkeze yerleşti. Kızıltepe Endüstri Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti. İstanbul’da 20 yıl kadar kaldı. Bu süre zarfında Turizm işi ve Esnaflık yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisinden Kızıltepe Belediye Meclis üyeliğine seçildi. Daha sonra Kızıltepe Belediye Başkan yardımcılığına seçildi. 2020 yılından sonra Kızıltepe’de esnaflık yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır. Yıldırım, 2024 yerel seçimlerinde Dem Parti’den Kızıltepe Belediye Meclis üyeliğine seçildi. Yine kısa bir süre sonra Kızıltepe Belediye Başkan yardımcılığına seçildi. Şuan Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz