matesis
dedas

Mardin AK Parti'de 6 ilçe başkanlığında değişikliğe gidildi

Mardin il genelindeki AK Parti teşkilatlarında yenilenme çalışmaları devam ediyor. Üç dönem kuralı nedeniyle görevinden ayrılan Ömerli, Yeşilli ve Dargeçit ilçe başkanlarının ardından Savur, Artuklu ve Mazıdağı ilçe başkanları ise belediye seçimlerinde aday olmak üzere görevlerinden ayrıldılar.
  • 03.09.2023 18:08
Mardin AK Parti'de 6 ilçe başkanlığında değişikliğe gidildi

Mardin AK Parti'de yaklaşan yerel seçimler öncesinde yenilenme ve istifalar arka arkaya geldi. Kongre için gün sayan AK Parti'de 6 ilçe başkanı değişiyor. 

AK Parti genel merkezi tarafından; Dargeçit, Savur, Yeşilli, Artuklu ve Ömerli'den sonra Mazıdağı ilçe başkanı da değişiyor.

2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde AK Parti teşkilatlarında kongre süreçleri işlemeye başladı. Bu çerçevede AK Parti Mardin İl Başkanlığı tarafından 6 ilçe başkanlığında yenilenme süreci resmen başladı. 

Görevden alınan ilçe başkanlarının yerine  atamalar için temayül yoklaması süreci ise sürüyor.  

Ömerli İlçe Başkanı Mehmet Zeki İpekşen, Yeşilli İlçe Başkanı Şahabettin Şafak, Dargeçit İlçe Başkanı Mehmet Beşir Kılıç, Mazıdağı ilçe başkanı Zeki Yetiştiren üç dönem kuralı nedeniyle görevlerinden ayrılırken, Savur İlçe Başkanı Ensari Kavak, Artuklu ilçe başkanı Serdal Bağış belediye başkan adayı olmak üzere bulundukları görevlerinden ayrıldılar. 

Edinilen bilgilere göre Ak Parti İl Başkanı Vahap Alma, kontrolünde gerçekleşen değişim süreci 6 ilçedeki yeni ilçe başkanları için yapılacak olan temayül yoklamaları sonunda tespit edilen isimlerle belirlenecek.

 

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz