matesis
dedas

Midyat'a Eczacı Aday Adayı

AK Parti'den Midyat belediye başkanlığı için aday adayı olan Eczacı İşadamı Abdulhakim Kaya ilçe başkanlığına başvurusunu yaptı.
  • 13.11.2018 10:57
Midyat'a Eczacı Aday Adayı

Başvurusunu yaptıktan sonra bir açıklama yapan Kaya, "Doğduğum, büyüdüğüm ve hayatımın büyük bir kısmını geçirmiş olduğum coğrafi, beşeri, kültürel ve sosyoekonomik yapısını çok iyi bildiğim ilçeme hizmet etmek istiyorum. Uzun yıllardır İstanbul gibi metropol bir şehirde Belediyeciliği bütün boyutları ile öğrenmiş olup, insan ve hizmet odaklı yerel yönetim tarzı ile; Ehliyet, liyakat, gayret ve samimiyetle, insanların umut ve beklentilerini boşa çıkartmayacak, dürüst, uzlaştırıcı, birleştirici ve bütünleştirici bir üslup ve tarzla; Siyasetin seviye ve kalitesini üst noktalara taşıyarak,farklı görüş ve düşüncelerin bir araya gelerek oluşturacağı ortak akılla daha güzel şeyler yapılabileceğine olan inançla aday oldum. Köklü bir tarihe sahip olan Midyat Belediyesinde, bu şehri yaşanabilir bir şehir haline getirmek için Dili, dini, ırkı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun ilçemizde yaşayan bütün hemşerilerimizle birlikte midyatımızın kalkınması ve halkımızın refahı için, İlçemizin tarihi değerlerinin ve kültürel mirasının gelecek nesillere aslına uygun bir şekilde devretmek için, İlçemizi tarihi, kültürü ve ekonomisi ile marka bir şehir haline getirmeyi,daha temiz, daha güzel, daha huzurlu ve mutlu yaşayabileceğimiz bir Midyat sunmak için Midyat Belediye Başkanlığına aday oldum. Bu tarihi dönemde yepyeni, dinamik, genç ve kadınlarımızın etkin olduğu profesyonel bir yerel yönetim anlayışı ile sizlerden görev ve yetki istiyorum."

ABDULHAKİM KAYA KİMDİR?

1975 yılında Midyat, Mardin’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Midyat’da, Üniversite Lisans eğitimini ise Batum Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde tamamladı. İş hayatına 1994 yılında kurulan aile şirketinde başlamış olup, 2007 yılından bu yana aynı şirkette yönetim kurulu başkanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır. İstanbul Mardinliler Derneği kurucu başkan vekilliği ve Midyat İş Adamları Derneği kurucu başkanlığı görevini yürüttü. Halen Midyat İş Adamları Derneği başkanıdır. AK PARTİ Siyaset Akademisi Mezunu olan Kaya, 2014 yerel seçimlerinde Zeytinburnu Belediyesi Ak Parti kontenjan meclis üyeliği, 2015 ve 2016 yıllarında Zeytinburnu Belediyesi daimi encümen üyeliği, Zeytinburnu Belediyesi kültür turizm ve çevre komisyon başkanlığı, bütçe, engelliler ve insan hakları ve afet komisyon üyeliği yapmıştır. Halen Türkiye Tarihi Kentler Birliği meclis üyesidir. Halen merkezi Midyat’da bulunan Midyat İş Adamları Derneği başkanı olan Kaya, askerlik görevini tamamlamış olup, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz