TÜVTÜRK

Milletvekili Bekin'den Mardin için demiryolu çağrısı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) yıllardır tamamlanamaması ve Mardin’in demiryolu altyapısının güçlendirilmesi konularında iki ayrı yazılı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu.

  • 18.02.2026 14:24
Milletvekili Bekin'den Mardin için demiryolu çağrısı

Bekin, önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması talebiyle bölgedeki demiryolu projelerinin akıbetini sordu.

Önergedeki Başlıca Sorular

Karkamış–Nusaybin ve Mardin–Şenyurt demiryolu hatlarının bakım-onarım çalışmaları hangi aşamada? Açılış için net bir takvim belirlendi mi?

Mardin’in sanayici ve iş insanlarının talepleri doğrultusunda, liman kentlerine ulaşımı sağlayacak yeni bir demiryolu ağı planlanmakta mı? Bu kapsamda bütçe ayrıldı mı?

Bölgeye hızlı tren projesi ne aşamada? 2026 yılı için yatırım bütçesi ayrıldıysa miktarı nedir? Bakanlığın kısa ve uzun vadeli projeleri nelerdir?

Bekin’in Vurguları

Milletvekili Bekin, Mardin’in tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, demiryolu ulaşımının bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınması için stratejik önem taşıdığını belirtti. Özellikle sanayicilerin yüksek lojistik maliyetler nedeniyle ticarette zorlandığını ifade eden Bekin, demiryolu ağlarının kurulmasının bölgeye yatırımcı çekerek istihdamı artıracağını vurguladı.

 

Editör: Neslihan Özkan

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
19.02.2026 / 11:44

Bütün Millet Vekilleri İnşallah Halkı İçin Bunu Örnek alırlar

Yorum Yaz