AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile AK Parti Basın Medya ve tanıtımdan sorumlu yöneticisi M.Beşir Güneş'in de hazır bulunduğu toplantıda; Terör saldırılardan bölge halkının büyük zarar gördüğünü belirten Miroğlu, "Nusaybin, Silopi, Cizre ve Sur'da 2 ayı aşkın süredir devam ediyor. Malum siyasi çevreler bence bir deney yaşadı ama bunun cezasını halk çekti. Kürt halkı, bu stratejiye şans tanımadı. Faturasını halkın ödediği bu deneyin, bu stratejinin içinde halka yok. Sivil ölümlere neden olan ve büyük tahribat yaratan bu istismara bölgedeki Kürt halkı, hiçbir şekilde şans tanımadı" ifadelerini kullandı.
Halkın, terör örgütü PKK'nın "özerklik" stratejisine hiçbir şekilde bir şans tanımadığını aktaran Miroğlu, "Şansı tanımadığı için de hendekler üzerinde güvenlik güçlerine karşı militanların ortaya koyduğu bir direniş ile bu iş devam etti ancak bu direnişin içinde halk kesin bir biçimde yoktur" diye konuştu.
Miroğlu, hükumetin demokrasi ve özgürlükler alanını koruma konusunda azami gayret içerisinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Hükümetimizin 90'lı yıllardaki gibi çatışma bitsin ondan sonra demokrasi ve ilerleme gibi bir anlayışı asla yoktur. Tam tersine biz terörizme karşı mücadelede demokrasinin ve özgürlükler alanının en büyük silahımız olduğuna inanan bir hükümetiz. Buna karşın hala Brüksel'den, Kandil’den eylemler gerçekleştirileceği yönünde açıklamalar yapılıyor."
Sorunun hendek konusundaki ısrardan kaynaklandığına dikkati çeken Miroğlu, "Dolayısıyla HDP’nin de meclisteki siyasi zeminine dönmesi çok önemli ama PKK buna izin vermiyor. HDP sadece basit bir propaganda aparatına dönüşmüş" dedi.
- "PYD ayrı bir örgüt, PKK ayrı bir örgüt değildir"
ABD'nin PKK ve onun Suriye'deki uzantısı PYD ile ilişkisinin iyi analiz etmesi gerektiğini aktaran Miroğlu, "PYD'ye verilen silahlar, Sur, Nusaybin ya da Cizre'de karşımıza çıkıyorsa burada bir problem var demektir. ABD'li politikacıların iddia ettiği gibi PYD ayrı bir örgüt, PKK ayrı bir örgüt değildir" değerlendirmesinde bulundu.
-Göç edenlerin ihtiyaçları giderilecek
Cizre'den Sur'dan göç edip Midyat'ta bulabildikleri evlere sığınan halkı evlerinde ziyaret ettiğini belirten Miroğlu, Midyat'ta ziyaret ettiği ailelerden birinde olaylarda yaralanan bir öğrenciyle de karşılaştığını hatırlattı.
Yorumlar
0 yorum