matesis
dedas

Sebepleri soracak, İstifalarını isteyecek!

CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak çıktığı 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili Ak Parti'de özeleştiri süreci başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçlarının araştırılması için bir kurul oluşturulması talimatı vermesinin ardından harekete geçen AK Partili kurmaylar, 81 ilde yapılacak araştırma için 3 kritik soru hazırladı.
  • 06.04.2024 12:46
Sebepleri soracak, İstifalarını isteyecek!

"NEDEN SANDIĞA GİTMEDİNİZ?"

Bu doğrultuda 81 ilde sahaya inecek ekipler; büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda seçmenin Ak Parti'ye neden oy vermediğine dair bir anket çalışması yürütecek. Yapılacak anket çalışmasının iskeleti 'Ne beklentiniz var?', ' Ak Parti belediyesinden memnun muydunuz?', 'Neden sandığa gitmediniz?' sorularından oluşacak.

ERDOĞAN UYARDI: BUZ MİSALİ ERİMEYE DEVAM EDERİZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunmuştu. Hatanın millette aranmaması gerektiğini, partide kimsenin hesap sorulamaz olmadığının gösterileceğinin altını çizen Erdoğan, "Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz. Ya başından sonuna kadar işimizi dört dörtlük yaparız ya da çok daha ağır bedeller ödemekten kurtulamayız. Ya milletimizle olan gönül köprülerimizi yeniden güçlendiririz ya da eleştirdiğimiz partilere benzemekten kendimizi alıkoyamayız. Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz, buna müsaade etmeyeceğiz" ifadelerine yer vermişti.

"BU MASANIN ETRAFINDA OTURAN HİÇBİR ARKADAŞIM..."

Sandıktan çıkan sonucun suçunu millete atmanın ancak acizlerin ve gafillerin yöntemi olabileceğine vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etmişti: "Hatayı, kusuru, yanlışı millette aramak, bizim geleneğimizde asla yoktur. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle bir yola başvurmadık, şimdi de başvurmayacağız. Açık söylüyorum, şahsım dahil bu masanın etrafında oturan hiçbir arkadaşım, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz. Başkalarını hesaba çekmeden önce kendimizi hesaba çekeceğiz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmanızı istiyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak MYK’da ilk gündem yerel seçimin muhasebesi olacak. Elips Haber’in AK Parti kulislerine dayandırdığı habere göre, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un yanı sıra medya tanıtım bölümünden Ertan Aydın, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya, Yusuf Ziya Yılmaz’ın istifası istenecek.

HEDEFTEKİ İLK İSİM ERKAN KANDEMİR

AK Parti Genel Merkezi’nde Teşikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve yönetimi, yerel yöneticiler ve parti tabanı tarafından istifası en fazla istenilen isim oldu. Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz da istifası istenilen isimler arasında oldu. Yavuz’un aynı zamanda Sakarya’da farklı alanlara müdahale etmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tepkisine sebep olduğu belirtiliyor. Erdoğan’ın ilk görevden alacağı isimlerin Erkan Kandemir ile Ali İhsan Yavuz olacağı söyleniyor.

MEDYA BİRİMİ KOMPLE GİDİYOR

AK Parti medya tanıtım biriminin tamamen görevden alınması bekleniyor. Ertan Aydın, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya, Yusuf Ziya Yılmaz’ın görevden alınacağı kaydediliyor.

YAZICI SÜRPRİZİ BEKLENİYOR

Ayrıca Hayati Yazıcı’nın kendi isteğiyle görevden affını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağı belirtiliyor.

AK Parti’de “görevden affı” istenilen isimler listesi;

Ali İhsan Yavuz, Medya tanıtım tümüyle, Ertan Aydın, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya, Yusuf Ziya Yılmaz

Editör: Sevgi As

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
08.04.2024 / 20:03

Bence tüm teşkilat ve genel merkez den tut il ve ilçe başkanları ve mahalle başkanlarına kadar hepsi değiştirmeli artı muhtarlık seçimleri yerel seçimlerden çıkarılıp genel seçimlerde yapılmalıdır büyle olursa akparti yeniden birinci parti olarak sandıktan çıkacak Allah hın izniyle

Image
Ziyaretçi
08.04.2024 / 04:14

Benide bulsunlar benimde diyeceğim çok şey var.

Image
Ziyaretçi
08.04.2024 / 01:36

Neden mi sandığa gitmedi ak partililer çünkü vekil yok teşkilat yok dava bitti para pul ve pis işlerle uğraşıldı seçmenin canına tak etti yahu dünya sizin olsa ne olcak 2 metre kefene sarılıp gömüleceksiniz be

Image
Ziyaretçi
07.04.2024 / 08:06

Bizimkiler de hiçbirşey olmamış gibi gülerek poz veriyor. İçlerinin yandığını biliyoruz. Erdoğan bunların kellesini götürmeli. Başta vasıfsız il başkanı

Image
Ziyaretçi
07.04.2024 / 01:55

bütün sınavlarda tam teşekkürlü not alıp 1. çıkanların, başkan diye hitap ettikleri kişilerin müdahaleleri ile mülakattan sonra KAZANAMADINIZ yazısını görenlerin affı istenir mi. Alan alacağını almış yapan yapacağını yapmış bu satten sonra istifa etseler nolur etmeseler nollur yolların hali belli ihahaler aynı adamlarda yiyen yedi stokladı adam istifa etse 1-2 bina 3-4 arsa 5-6 dükkan 7-8 işyeri açmıssa nolurki ne kavgası kalırki. Son olarak Midyat takiler(herkesi kapsamıyor) bu şehire bir prangadır il olsunda kurtulalım artık sadece torpilli insan topluluğu.

Image
Ziyaretçi
06.04.2024 / 23:31

Erkan Kandemir ak partiyi bitirdi kirli işler Mardin’de de onun eseri var gerek vekil seçiminde gerek belediye adaylarında

Image
Ziyaretçi
06.04.2024 / 23:29

Bir akpartili olarak umudumuzu kaybetmiş durumdayız çok bişey değişmez artık

Image
Ziyaretçi
06.04.2024 / 14:47

Kurul üyeleri seçim kaybettirenlerse ne olacak

Yorum Yaz