Has Parti Mardin Milletvekili Adayı Mehmet Timurağaoğlu; “Has Parti’nin gür sesi iki ay sonra mecliste yankılanacak” dedi.

Mardin Milletvekili Adayı Mehmet Timurağaoğlu  isimlerinin açıklandıktan sonra gördüğü ilgiden memnun oldu. Mardin’ın sorunlarını bildiğini söyleyen Timurağaoğlu, Mardin’ın beklentilerini çok iyi bildiğini belirtti.

Açıklamasında son dönemde açıklanan anketlere de değinen Timurağaoğlu, genel seçimlerde Has Parti’nin büyük bir oy sıçraması ile sürpriz yapacağını öne sürerek, “Genel başkanımıza bir teveccüh var. O teveccüh sayesinde bu hareket yükseliş tirendine ulaştı. Nesiller boyunca çeşitli kavimler bu hareketin savunucusu olmuştur, günümüzde bu hareketin adı Has Parti’dir, biz zaten vardık, sadece adımız değişti. Sakarya’da ilçelerde örgütlendik. Gençlerimiz, Kadın kollarımız çok hızlı çalışıyor. Bu konuda çok sıkıntılıyız. Gençlerimizin ve Kadın Kollarımızın hızına yetişemiyoruz. Her gün bir yerdeler. Onların sayesinde inşallah bu seçimlerde iktidara geleceğiz.”dedi.

Türkiye ve Mardin’in sorunlarına ilişkin görüşlerini açıklayan Timurağaoğlu, “12 Eylül darbesi ile hesaplamak Marmaris’ten Kenan Paşa’yı ifadeye davet etmek değildir. Darbe ile hesaplaşmak 12 Eylül’ün getirdiği Anayasa’yı ve yasaları tamamen değiştirmektir” dedi.

HAS PARTİ Mardin Milletvekili Adayı Mehmet Timurağaoğlu, HAS PARTİ’nin ezberi bozduğu için bu kadar kısa sürede bu kadar iddialı hale geldiğini söyleyerek, partilerinin iki ay sonra mecliste olacağını söyledi. Has Parti’nin yeni Türkiye’nin yeni partisi olduğunu söyleyen Timurağaoğlu,  siyaseti takım tutar gibi taraftar toplatan, insanları kutuplaştıran mekanizmayı söküp, adalet merkezli bir sistem inşa edeceklerini belirtti.

Timurağaoğlu açıklamalarını şu şekilde devam etti:

“Has’ın kuruluşundan beri gür bir ses ile dile getirdiğimiz bir gerçek var. Partimizin adından da anlaşıldığı üzere, halkın sesinin muktedir olduğu bir ülke hayal ediyoruz. Bu durumda halkın yönetimine aday olmayı bir tercih olarak değil zorunluluk olarak görüyoruz. Has Partiyi biz kurduk. Kurduğumuz bu partiden de aday olmayı uygun gördük. Gençlerin önünün açılması gerekir. Bu sözün altını doldurmak lazım. Yalnızca genç olduğu için sorgusuz sualsiz arkasından gitmek doğru olmaz.  Has Parti’nin Saadet Partisinden kopan insanlardan oluştuğuna dair bir algı var deniyor, oysa böyle bir algının olduğunu sanmıyorum. Teşkilat binamıza gelenler bunu rahatlıkla görebilir. Her kesimden insanlarla ortak akıl yürütüp, sorunlara akılcı çözümler bulunacağına inanıyoruz. Ak Parti’nin 10 yıllık karnesine bakıyoruz, yaptıkları da ortada, yapamadıkları da ortada. Özetle iktidarın yaptığı her güzel işin arkasındayız, yapamadıklarının da takipçisiyiz.  Halkımızın bu seçimlerde Has Parti’ye ve adaylara destek vermelerini ve Sayın Numan Kurtulmuş’a güvenmelerini istiyoruz. Has Parti ayrım yapmadan genç bir adayı listeye koydu. Seçmenin desteğini yanımızda görmek istiyoruz”.