Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Elçisi Thomas Kurz, Siyasi İşlerden Sorumlu Baş Katip Wenke Dagyap ve Siyasi Danışmanı Kamuran Kayhan ile birlikte bazı ziyaretler gerçekleştirmek ve temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi. Elçi Kurz ve beraberindekiler Mardin'de ki temaslarında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Februniye Akyol Akay ve Ahmet Türk'ü ziyaret ederek bir süre görüştü.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Danışmanları Dilek Okay ve Leyla Ferman'ında hazır bulunduğu ziyarette Ortadoğu da yaşanan gelişmelerin yanı sıra DAİŞ saldırısı nedeniyle bölgeye ve kente göç etmek zorunda kalan Şengalli ve Kobanêli yurttaşların durumları, yüzde 10 barajı ve eş başkanların faaliyetleri ile ilgili konuları ele alındı. Görüşmede Eş Başkan Türk, çözüm sürecine de dikkat çekerek "Kürtler birlikte yaşadıkları halklarla birlikte ama eşit yaşamak istiyor" dedi.

Eş Başkan Februniye Akyol Akay ise kendilerine eş başkanların çalışmasına yönelik yöneltilen soruya ise "Bizler adeta bir enkaz devr aldık. Ama bu enkaza rağmen halkımıza en iyi hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Kimi eksik kaldığımız noktalarda da halkımızla beraber gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Ziyaretin ardından Elçi Kurz ve beraberindekiler Mardin temas ve ziyaretlerine Midyat ilçesinde sürdürecek.