tatlidede

Uzm.Dr.Zeki Doğan, dosyasını AK Parti'ye teslim etti

Dr. Zeki Doğan, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığına başvurdu.
  • 12.03.2011 16:39
Uzm.Dr.Zeki Doğan, dosyasını AK Parti'ye teslim etti

 Dr.Doğan, müracaat dosyasını, İl Başkanı Lokman Sinanoğlu’na teslim etti. Sinanoğlu da Dr.Doğan'a hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Aday adaylığını değerlendiren Dr.Doğan, "Aday adaylığımı açıkladığım bu süreçte, tüm AK Parti teşkilatlarımızın her zaman desteğini gördüm. Yola çıktığım bu süreçte teşkilat mensubu arkadaşlarımın desteğini alarak, güzel Mardin’imize hizmet etmek için çalışmaya, koşmaya devam edeceğim." dedi.

Milletvekilliğini bir hizmet yarışı olarak gördüğünü anlatan Dr.Doğan, "Milletvekilliği aday adaylığı için birçok değerli insan başvuracak. Bu bir bayrak yarışıdır. Yorulan, bayrağı diğerine devredecek. Önemli olan, kimin milletvekili olacağı değil, milletvekili olacak arkadaşlarımızın, dostlarımızın, ağabeylerimizin ülkemizi ileriye taşıyacak, halkımızın refah düzeyini artıracak, hükümetimizin ve partimizin çalışmalarına projeleriyle katkı yapmasıdır.”diye konuştu.

Dr.Doğan, seçimlerden sonra milletvekili olarak Ankara’ya gittiği taktirde Mardin’e yakışan bir performans ile çalışacağını söyledi.

Dr.Doğan,  yeni dönemin Türkiye açısından en önemli gündem konusunun yeni sivil anayasa olacağını aktardı. Dr. Zeki Doğan, milletvekilleri ve kamuoyunun buna hazırlıklı olması gerektiğini dikkat çekerek, ““Türkiye’nin sorunlarını samimiyet, içtenlik, doğruluk, empati, hoşgörü ve açıklığın hakim olduğu bir ortamda tartışmak gerekir. Biz sorunları çözmek için buradayız, halkın yanında halkla beraber el ele, omuz omuza kardeşçe tüm sorunlarımızı çözebiliriz. Demokratik bir devlet olma ilkesini, farklılıklarını zenginlik görerek oluşturabiliriz, azınlıklara haklarını vermekle, güvenliklerini tesis etmekle sağlayabiliriz. Bütün olarak samimi bir davranış göstermek gerekir. Birlik olursak sorunları birlikte çözeriz. Bu noktada siyasetçilerin proje üreterek siyasete katkı sağlamaları gerekir. Biz de bu noktadan yola çıktık. Özelde Mardin’in ve genelde de bölgenin eğitim, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları çözme noktasında yapacağımız çok katkı var. Mardin’in sorunları hat safhada. Burada milletvekillerine önemli görevler düşmektedir. Genel yönetim için seçilenler maalesef yerelle bağlarını koparıyorlar. Oysa TBMM’ye gönderildikleri yerler kendi bulundukları yerel bölgelerdir. Belli bölgenin temsilcileri olarak oraya gidiyorlar. Temsilcileri oldukları bölgenin sorunlarından kopmamaları gerekiyor. Geneli yönetirken yerelin desteği ile yönetmek lazım.  O destek olmadığı zaman politikalar da doğru olmaz. Bu nedenle yerelden kopmadan geneli programlamak şart. Milletvekili seçildiğimde beni tanıyanlar şunu çok iyi biliyorlar ki bağlarım kopmayacak daha da güçlenecek. Mesaimin belki yarısından fazlasını seçim bölgesinde geçireceğim. İnsanlar beni seçip gönderirken kendi dertlerine derman olalım, problemlerine çözüm bulalım diye gönderiyorlar. Siz bölgenizden koptuğunuz zaman başarılı olamazsınız.”şeklinde konuştu.

Dr.Zeki Doğan Kimdir?

 

SELMAN ASLANAÇİER

Yorum Yaz