tatlidede

Yeni İl Başkanı Doğru'dan Mardin Life tanışma ziyareti

Yeniden Refah Partisi'nin Mardin Kurucu il başkanlığına atanan Avukat Mehmet Emin Doğru, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Life Gazetesi Haber Merkezi'ne tanışma ziyaretinde bulundu.
  • 24.04.2019 17:27
Yeni İl Başkanı Doğru'dan Mardin Life tanışma ziyareti

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi'nin Mardin Kurucu il başkanlığı için görevlendirmesi geçtiğimiz günlerde duyurulan Avukat Mehmet Emin Doğru Mardin Life Gazetesi ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'ne tanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Mardin Life Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş ve cemiyete mensup üye gazetecilerle tanışan Kurucu Başkan Doğru, Yeniden Refah Partisi Mardin il Kurucular Kurulu üyelerini gazetecilere tanıttı.

Güncel siyasi gündem ve siyasi gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunan Kurucu İl Başkanı Doğru, Mardin'e hizmet etmek üzere halis bir niyetle çıktıkları yolda taraflarının öncelikle Mardin halkı ve Mardin'in toplumsal menfaatleri olacağını söyledi.

 

"TARAFIMIZ, HAKTAN VE ADALETTEN YANA OLACAK"

Muhalefet olsun diye muhalefet yapmayacaklarını, Mardin'e ve Mardinlilere iyilikten yana güzellikten ve toplumsal menfaatlerden yana taraf olacaklarını kaydeden Başkan Doğru, "Kurucu il başkanı olarak görevlendirildikten sonra özelde Mardinimize, genelde ise bölgemize ve ülkemize daha fazla nasıl katkıda bulunuruz diye düşünerek yola çıkmış bulunuyoruz. Birçok görüşmemiz oldu, istişarelerde bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. Bu aşamada teşkilatlanma ve resmi kurulum beyannamesi üzerine yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. İşlemlerimizin tamamlanmasıyla birlikte yönetim ve teşkilatlanmamızı gerçekleştireceğiz. Tabi teşkilatlanmamızda bir noktayı çok önemsiyoruz, kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yönetim oluşturacağız inşallah. Alışılagelmişin dışında bir yol izleyeceğiz, bu benim adamım, bu benim yakınım, bu benim akrabamdan ziyade liyakat ve adaleti elden bırakmadan, haktan ve adaletten yana olacağız. Mardin'i ve Mardinlileri kapsayacak, kucaklayacak bir yönetim oluşturacağız. Bize duyulan güven ve sorumluluğun bilincindeyiz. İnşallah özellikle altını çizdiğimiz bu değerler çerçevesinde istişarelerimizi sürdürecek ve en doğrusunu yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

 

Gazetecilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Doğru, daha önce İstanbul'da Avukatlık mesleğini icra ettiğini belirtti. Doğru, "ilk kez bir siyasi partide görev alıyorum. Niyetimiz halistir. Niyetimiz halis olunca akıbetin de halis olacağına kanaat ediyoruz. Tabi bu konuda yakın bir çalışma diyaloğu içerisinde olacağımız önemli bir alanda görev yapan gazetecilerimizin de görüş ve önerilerine her fırsatta başvuracağız. Rızayı ilahi doğrultusunda ilkeli siyaset geleneğini tevarüs edinen Yeniden Refah Partisi'nin Türkiye'deki genel siyasette olduğu gibi Mardinimizin yerel siyasetine de yeni bir soluk olacağına inanıyorum. Rabbimden bu aziz millete ve ümmete hayırlı hizmetler yapmamızı bizlere nasip etsin" dedi.

 

Mehmet Emin Doğru kimdir?

1986 Kızıltepe doğumlu olup aslen Midyat Şenköy'lüdür. Ailesi çok uzun yıllardır Kızıltepe'de ikamet etmekte ve tarım ve ticaretle iştigal etmektedirler.

Kızıltepe Anadolu lisesini bitirdi. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde tamamladı.

Avukatlık stajını tamamladıktan sonra bir süre serbest avukatlık yaptı.

2013-2015 arasında Orman Genel Müdürlüğü kurum avukatı,

2015-2017 arası Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1.bölge müdürlüğü kurum avukatı olarak görev yaptı.

2017de kurumdan ayrılarak bu tarihe kadar serbest avukatlık yaptı.

10 Nisan 2019 tarihinde Y. Refah Partisi Mardin ili kurucu il başkanı olarak görevlendirildi.

Yorum Yaz