matesis
dedas

Sağlık Müdürlüğünden 'Kuyruk' açıklaması

Mardin İl Sağlık İl Müdürlüğü bazı sosyal medya hesaplarında, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğinde sabah 5’te hasta kuyruğu oluştuğu yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaptı.
  • 23.08.2022 18:50
Sağlık Müdürlüğünden 'Kuyruk' açıklaması

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mardin, Türkiye’nin doğum oranı en yüksek üçüncü ilidir. Ayrıca il merkezimizdeki tek özel hastane, iki ay önce meydana gelen yangın sebebiyle hala hizmet verememektedir. Bu sebeple son dönemde Kadın Doğum polikliniğimize başvurularda beklenenin üzerinde artış yaşanmıştır.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, 1’i doğum izninde olmak üzere toplam 5 Kadın Doğum uzmanı mevcuttur. MHRS üzerinden alınan randevulara ek olarak günlük başvuran hastaları da mağdur etmemek adına ayaktan girişler de yapılmaktadır. Polikliniğimizde günlük 100’e yakın hasta bakılmakta olup, sabah erken gelen hastalarımızın yoğunluğu 9 itibariyle sona ermektedir."

Editör: Nezir Güneş

Yorumlar

Image
F.N
25.08.2022 / 20:41

Mardin devlet hastanesi rezil durumda son iki aydır daha da kötü bir hal aldı .İki ay önce talihsiz bir olay yaşayan Mardin park hastanesini neden açmıyorlar anlamyorum.İçine sadece duman giren bir hastaneyi faaliyete sokmak bu kadar zor mu?Yetkilileri görev başına davet ediyorum.

Image
F.N
25.08.2022 / 14:30

Mardin devlet hastanesi rezil durumda son iki aydır daha da kötü bir hal aldı .İki ay önce talihsiz bir olay yaşayan Mardin park hastanesini neden açmıyorlar anlamyorum.İçine sadece duman giren bir hastaneyi faaliyete sokmak bu kadar zor mu?Yetkilileri görev başına davet ediyorum.

Image
S.
25.08.2022 / 14:25

Hastane içinde yangın çıkmadı sadece içeri duman girdiği için hastaların tahliye edilmesi gerekti özel hastaneleri acımasızca eleştirenler şuan devlet hastanelerinde muayene bile olamıyorlar hastanenin gerekli tadilatları yapıldı tüm önlemler alındı en yakın zamanda hizmet vermeye devam edecek

Image
D.M
25.08.2022 / 14:23

Kusura bakmayın ama Mardin’de sağlığa önem veren yok devlet hastanesinde muayene olmak mümkün değil hijyenden bahsetmiyorum dahi çünkü hijyen yok doktor odasına 10 kişi giriyor mahremiyet diye bişey yok tam bi rezalet bi özel hastane vardı insan muamelesi gördüğümüz onu da iki aydır bahanelerle kapalı tutuyorsunuz açılmasına izin vermeyip bizi mağdur ediyorsunuz bu hakka girmektir yangından dolayı diye de açıklama yapıyorsunuz hastanenin içinde olan bişey bile değil nasıl oluyorda dışarda gerçekleşen bi yangından bu kadar kapalı kalıyor orda çalışanları da düşünmüyorsunuz egonuzu tatmin edeceksiniz diye bu kadar insanı mağdur etmeye hakkınız yok.

Image
Emine aydın
25.08.2022 / 10:32

Özel hastaneyi bahane edip hedef gösterip yoğunluk sebebini onlara yüklemek ne kadar doğru Mardin park hastanesinde 4 kadın doğum uzmanı var hepside gayet kaliteli ve iyi hizmet veriyor. Ayrıca madem hastane kapalı diye bahane ediyorsunuz niçin açılmasına onay vermiyorsunuz, hastane içinde çıkmayan bir yangını bahane edip hastaları bölge halkını mağdur ediyorsunuz.

Image
Mehmet yilmaz
24.08.2022 / 12:33

Madem hizmet vermede eksiksiniz sorun cikiyor millet sira bulamiyor yain bakanliga personel isteyin burda soylediginiz aciklamayi yapin. Ayrica ozel hastane acmaya izin versinler ve duzgun denetlesinler rekabet olussun.

Image
Kasım ATAY
24.08.2022 / 11:27

randevu almak mümkün değil. Ayrıca doktor eksikliği de var. Bir de şu var doktorlara tanınan haklardan dolayı da artık doktorlarla iletişim bile kurulamıyor çünkü geneli uslübe aykırı ve aşağılayıcı bir şekilde konuşuyorlar. Sonrada birileri tarafından darp edildiklerinide de bizler mağduruz diyerek greve baş vuruyorlar. İnsanların sağlığına karşı bir suç işliyorlar. Öyleyse şehit olan bir askerimiz yada polisimiz için de bütün kolluk kuvvetlerinin de görevlerini bırakıp grev yapmalarımı gerekiyor. Aksine görevlerine daha çok bağlanıp görevlerine daha iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar ama sağlık çalışanlarımız aksine sağa sola saldırmaya görevlerini aksatmaya çalışıyorlar.

Image
C çorak
24.08.2022 / 20:59

Valla çok doğru sanirsinki başka bir dünyadan inmisler acile gidiyoruz şikayetimizi memura anlatıyoruz

Image
yy
24.08.2022 / 11:15

maşallah özel hastaneden önce hemen sıra geliyorduda şimdi onu mazeret gösteriyorsunuz.komiksiniz işinizi yapamıyırsunuz

Image
xx
24.08.2022 / 11:11

müdürlük çok şakacı.tarafsız olarak gariban bi vatandaş gibi (sizin gibi torpili olmayan) hele bi arayın 182 yi bak hele bi girin mhrsye bakın nezamana sıra var milleti bu açıklamayla kandırmazsınız

Image
Roni ardıl
23.08.2022 / 22:39

Yalan söylüyorlar kadın doğuma mhrs den sıra almak mümkün deil sabah saat 5 te kuyruk oluyor ve tek doktor oluyor oda genellikle doğumda oluyor adam ameliyat hanede acil olanlara bakıyor yalan söylüyorlar özelde bile sıra bulmak zor doktor yooook

Image
İhsan okm
23.08.2022 / 21:59

4 aydır sıra bulamıyoruz randevu yok 182 arıyoruz randevu lar kapalı diyor lar bu insanlar ne yapacak acilen çözüm bulunmalidir yetkililer göreve acil acil bir şekilde çözüm istiyoruz

Image
Hs
23.08.2022 / 21:46

Hadi oradan kendinizi kandırın

Image
A.s
23.08.2022 / 20:59

5 kadin dogum uzmanin 2 si bazen hadi olsun 3 u calisiyor gerisi nerde

Image
Nihat Hazar
23.08.2022 / 20:53

Mardin eğitim araştırma hastanesinde doktor eksikliği çok MHRS randevu almak için her gün arıyoruz efendim doktor randevu alamıyoruz bütün bölümler hepsinde doktor eksikliği var il sağlık müdürlüğü buna bir çare bulsun

Image
Muharrrem ay
23.08.2022 / 20:41

Yaklaşık iki yıldır bu rezalet var ama her hangi müdahale eden olmadı ne yazıki mardin halkı buna mahkum etmeye hakları yok.

Image
İsmi lazım. Degil
23.08.2022 / 20:32

Kusura. Bakmayın. Ama. İl. Sağlık. Müdürüm 1. Doktor. Tek. Bakıyor. Da. Hastalara. Bağırıyor. Dalğa geçiyor. Bi. Hastaneye. Koskocaman. eğitim araştırma hastanesi. Kadın. Doğum. Uzmanı millleti. Öldürüyor. Kaç. Hasta. Dogum. Yaparken. Öldü. Bunlar. Araştırılsın. Lütfen. Ve. Hastaneye. Mardin. İl sağlık. Müdürü. El. Atamıyorsa. Sağlık. Bakanı. Fahrettin. Koca. El atsın. Olaya.

Image
Süleyman içten
23.08.2022 / 19:16

2 aydır randevu alamıyorum ve sadece bir doktor var oda 40 hastaya bakıyor ve bazıları dediki biz sabah saat 4 de gelmiş fiş kesiyorlar sağlık il müdürü bir anönce çözüm bulması lazım

Yorum Yaz