matesis
dedas

2022 Dünya Kupası play off maçları ne zaman oynanacak? Eşleşmeler nasıl belirlenecek?

Dünya Kupası Elemeleri'nde son maçlar oynanırken futbol severler Dünya Kupası playoff maçlarının ne zaman oynanacağı ve eşleşmelerin nasıl olacağı hakkında araştırmalar yapıyor. İşte playofflar hakkında bilmeniz gereken her şey...
  • 17.11.2021 13:33
2022 Dünya Kupası play off maçları ne zaman oynanacak? Eşleşmeler nasıl belirlenecek?

Dünya Kupası Elemeleri'nde son maçlar oynanırken futbol severler Dünya Kupası playoff maçlarının ne zaman oynanacağı hakkında araştırmalar yapıyor. Bunun yanı sıra eşleşmelerin nasıl olacağı, playoff maçlarının nerede oynanacağı da merak konusu oldu.

Dünya Kupası playoff maçları hakkında bilgi vermeden önce, Avrupa ülkelerinin Dünya Kupası'na toplamda 13 takım gönderebildiğini belirtmek gerekiyor.

Şimdiye kadar eleme gruplarını 1. olarak tamamlayan Belçika, Hırvatistan, Danimarka, İngiltere, Fransa, Almanya, Sırbistan, İspanya ve İsviçre Katar'daki turnuvaya doğrudan katılmaya hak kazandı. G Grubu'nda bugün oynanacak olan iki karşılaşmanın ardından (Karadağ vs Türkiye ve Hollanda vs Norveç) Katar'a gidecek 10. takım da belli olacak.

Peki, geriye kalan 3 bileti hangi takım, ne şekilde elde edecek?

Playoff Sistemi nasıl işleyecek?

26 Kasım 2021'de Zürih'te düzenlenecek olan kura çekiminde gruplarını 2. sırada tamamlayan 10 takım yer alacak. Geriye kalan 2 takım ise UEFA Uluslar Ligi gruplarını kazanan en iyi takımlardan seçilecek. Toplamda 12 takımdan oluşan kura çekiminde 3 grup belirlenecek. Bu 3 grupta 4 takım yer alacak ve birbirleriyle eşleşecekler. Eşleşmenin ardından tarafsız bir sahada tek seferlik bir yarı final ve final maçlarına çıkacaklar.

Dünya Kupası playoff maçları ne zaman oynanacak?

Dünya Kupası playoff maçları 24 Mart-29 Mart 2022 tarihleri arasında tek aşamalı olarak tarafısız bir sahada oynanacak. İki maçını da kazanan üç takım 2022'de Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası turnuvasına katılmaya hak kazanacak.

Şimdiye kadar playoff oynamaya hak kazanan takımlar şu ülkelerden oluşuyor:

  1. Avusturya
  2. İtalya
  3. Kuzey Makedonya
  4. Polonya
  5. Portekiz
  6. Rusya
  7. İskoçya
  8. İsveç

Bugün oynanacak karşılaşmaların ardından Galler, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye/İtalya/Norveç takımlarından biri playoff oynamaya hak kazanacak.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz