Mardin 1969 Spor, 1. Lig'de kalıcı olmayı hedefliyor
Mardin 1969 Spor Kulübü Başkanı Rıdvan Aşar, kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Mardin’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Aşar, kulübün mevcut durumu, sezon hedefleri, transfer çalışmaları, takımın ligdeki performansı, taraftar desteği ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Rıdvan Aşar: Mardin 1969 Spor’u kalıcı hale getirmek istiyoruz
Mardin 1969 Spor Kulübü Başkanı Rıdvan Aşar, kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Mardin’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Aşar, kulübün mevcut durumu, sezon hedefleri, transfer çalışmaları, takımın ligdeki performansı, taraftar desteği ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Toplantıya Mardin 1969 Spor Basın Sözcüsü Kadir Üründü ile yönetim kurulu üyeleri Abdurrahim Yalçın, Veysi Boran, Mehmet Ali Kurtay ve Abdulhalim Duyan da katıldı.
“Mardin 1969 Spor’u Birinci Lig ve Süper Lig’de kalıcı hale getirmek istiyoruz”
Mardin 1969 Spor’un uzun bir aranın ardından yeniden Birinci Lig’e yükseldiğini belirten Başkan Rıdvan Aşar, kulübün öncelikli hedefinin ligde kalıcı olmak olduğunu söyledi.
Aşar, şehir, tesis, altyapı, taraftar, yönetim ve takım yapılanması açısından yeni bir süreç içerisinde olduklarını belirterek, “Bir daha alt liglere düşmemek, Mardin 1969 Spor’u birinci ligde ve Süper Ligde kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bu kısa sürede olacak bir şey değil. Sonuçta şehir olarak, tesis olarak, altyapı olarak, taraftar olarak, yönetim olarak ve takım olarak birçok açıdan yeniyiz. Bunun için mücadelemiz ve girişimlerimiz devam ediyor.” dedi.
Transfer dönemine övgü
Transfer dönemini verimli geçirdiklerini ifade eden Aşar, Teknik Direktör Ahmet Cingöz ve teknik ekibe teşekkür etti.
Aşar, transfer sürecinin yoğun ve titiz bir çalışma içerisinde yürütüldüğünü belirterek şöyle konuştu:
“Çok şükür transfer dönemini de bilhassa birlikte geçirdik. Burada öncelikle huzurunuzda başta Teknik Direktörümüz Ahmet Hoca olmak üzere yardımcı hocalarımıza ve teknik ekibimize teşekkür etmek istiyorum.
Çok yoğun ve derin bir süreç geçirdik. Bizzat şahit olduk; gece 3’e, 4’e, 5’e kadar çalışmalar devam etti. Çünkü dediğim gibi bu lige yabancıyız, yeni giriyoruz. Acemi değiliz ama sonuçta şehir olarak bu ligde yeniyiz.
Yabancı futbolcuları buraya getirmek, Birinci Lig’de oynayan oyuncuları Mardin’e kazandırmak büyük çabalar ve gayretler gerektirdi. Teknik ekibimiz de bunun için büyük emek ortaya koydu. En başta burada dile getirdiğim gibi, kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Hayal ettiğimiz bir kadro kurdular. Şu an ligde namağlup iki takımdan biriyiz. Bunun da teknik ekibimizin ve oyuncularımızın ortaya koyduğu çalışmaların bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Az bir şey değil. Tamamen yeni olduğumuz bir lige böyle bir kadro oluşturmak kolay değil. Gece 3’e, 4’e, 5’e kadar sürekli çalıştık. Oyuncuları izledik, değerlendirdik. Biz de hiçbir oyuncuyu buraya rastgele getirmedik. Bu şehrin parasını boşa harcamamak için büyük bir titizlik gösterdik. Tüm çabaları için huzurunuzda kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”
“Birbirimize destek olmamız gerekiyor”
Mardin’in kültürel açıdan zengin ancak farklı görüş ve beklentilerin bir arada bulunduğu bir şehir olduğunu ifade eden Aşar, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Aşar, “Çok güzel bir şehiriz, çok kültürel bir şehiriz. Bunu da size söyleyeyim; aynı zamanda çok sıkıntılı bir şehiriz. Çünkü herkesin bir amacı var, herkesin bir hedefi var, herkesin bir dili, görüşü ve bakış açısı var. Böyle bir şehirde yaşıyoruz. Birbirimize destek olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
“En önemli maddi gelir kaynağı taraftardır”
Kulüp yönetiminin bugüne kadar önemli maddi sorumluluklar üstlendiğini belirten Aşar, sponsor desteğinin yanı sıra taraftarın kulübün geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Aşar, “Ama her zaman söylüyorum; bizim Mardin 1969 Spor yönetimimiz her zaman cebinden para veren bir yönetim oldu. Başta kendileri sorumluluk alarak biz buraya kadar geldik. Sponsorlarımızın da desteği var. Her zaman söylüyorum, en önemli maddi gelir kaynağı taraftardır. Taraftar olmazsa hiç kimse kulübe gelir sağlayamaz.” dedi.
Taraftar desteğinin yalnızca maça gitmek veya sponsorluk yapmak anlamına gelmediğini belirten Aşar, kulübe gönülden bağlılığın önemine dikkat çekti.
“Bakın, taraftar dediğim sadece maça gelmek veya sponsor olmak değildir. Gönülden bağlılık çok önemli. Yani taraftar gönülden bağlıysa, taraftar kulübüne gönülden sahip çıkıyorsa o kulüp başarılıdır.
Bunun dünyaca örnekleri var. Bugün Trabzonspor başta olmak üzere, Bursaspor, Galatasaray, Fenerbahçe… Bunların hepsi taraftarlarıyla beraber büyüyen kulüpler.
Taraftar olmazsa iki, üç, dört yönetim destek verir; beşinci sene yönetimin de gücü biter. O kulüp paraşütle aşağı iner. Ama taraftar olduğu müddetçe, bir şehirde bir takımda o kulübü hiç kimse indiremez. O kulübü hiç kimse yalnızlaştıramaz. O kulüp, insanların sponsor olmak için sıraya gireceği bir kulüp olacaktır.”
Sivasspor maçı değerlendirmesi
Sivasspor karşılaşmasına da değinen Aşar, VAR kararının yaşandığı pozisyonda oyuncularda konsantrasyon eksikliği bulunduğunu ancak takımın karşılaşmada önemli pozisyonlar yakaladığını söyledi.
Aşar, “Sivas maçına gelince; VAR kararının olduğu pozisyonda biraz konsantrasyon eksikliğimiz vardı oyuncularımızda. Ama son dakikada gelen bir goldü. Normalde altı-yedi tane gol bulabileceğimiz pozisyonlar vardı.” diye konuştu.
Teknik ekibin işine karışmadığını ve kendilerine güvendiğini belirten Aşar, “Ben fazla teknik konulara hiçbir zaman girmedim ve karışmadım. Çünkü eğer ben saygı gösterdiysem, o insanlara güvenmişsem, o insanların bildiği işe ben asla karışmam. Ki o insanlara güvendiğim ve saygı gösterdiğim için bu başarıya geldik. Bazen böyle şeyler oluyor.” dedi.
“Birinci Lig’de 20 takımın tamamı güçlü”
Birinci Lig’in ikinci ve üçüncü liglerden farklı olduğunu vurgulayan Aşar, ligde mücadele eden tüm takımların güçlü olduğunu ifade etti.
Aşar, “Bu lig, ikinci lig, üçüncü lig gibi bir lig değil. Birinci Lig’den bahsediyoruz. Çünkü bugün bu ligde olan 20 takımın tamamı güçlü.
Yani 20 takımın içerisine baktığınızda normalde en güçlü takımlardan birisinin Mardin 1969 Spor olması lazım. Tamamıyla yeni bir kadroyuz. Bu sene kadromuzda 16-17 futbolcuyla yola çıktık. Sonrasında 18 futbolcu daha kadromuza dahil ettik. Türkiye’nin her yerinden, dünyanın her yerinden futbolcularımız var.” ifadelerini kullandı.
Kısa sürede takım içerisinde güçlü bir aile ortamı oluştuğunu dile getiren Aşar, takımın oynadığı futbola da övgüde bulundu.
“Çok kısa bir sürede çok güzel bir aile ortamı oluştu. Bugün iddia ediyorum; ne kadar izlediğinizi, ne kadar hâkim olduğunuzu bilmiyorum ama beş maçı camiadan izleyen bir insan olarak söylüyorum: Şu anda Birinci Lig’de en güzel futbol oynayan takımlardan biriyiz.”
“Bu lig uzun bir maraton”
Mardin 1969 Spor’un sahada ortaya koyduğu futbolun bazı kesimlere yeterince yansımadığını belirten Aşar, Birinci Lig’in sürpriz sonuçlara açık olduğunu söyledi.
Aşar, “Belki bu bazı kesimlere yansımıyor. Ama gelgelelim ki bugün sonuçlara baktığımızda ligin en altındaki takım, en üstündeki takımı yenebiliyor.
Bu hafta 2-2 berabere kaldığımız Sivas maçına bakıyorsunuz, Sivas gidiyor başka bir takımı yeniyor. Geçen hafta 4-0 mağlup olan bir takım, bir sonraki hafta şampiyonluk hedefi olan bir takımı yenebiliyor. Bu lig böyle bir ligdir. Uzun maratonlu bir ligdir.” dedi.
Sivasspor maçının ardından yaşanan sürece de değinen Aşar, yönetimin takıma verdiği desteğin devam ettiğini belirterek şunları söyledi:
“Sivas maçına gelince de inanın çok iyi futbol oynadık. Biz de kahrolduk. Şimdi burada izleyip klavye başında yorum yapan insanlara takılmıyorum. Onlar da üzülmüştür.
Ama biz o maçta 2-0’dan 2-2 olduktan sonra gecenin saat 5’inde Mardin’e kadar geri geldik. Ve eminim hiç kimsenin boğazından bir lokma su, bir lokma ekmek geçmemiştir. Yani o istemeyen veyahut da pis düşünen, art niyetli insanların mantığında olsa emin olun o kadar insan oraya gitmezdi. Burada yönetimin hemen hemen yüzde 80’i oradaydı.”
Kadir Üründü: “Başarılarımızı şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz”
Mardin 1969 Spor Basın Sözcüsü Kadir Üründü de toplantıda yaptığı değerlendirmede, Birinci Lig’de zirve mücadelesi veren bir takım olmanın önemli bir sorumluluk getirdiğini söyledi.
Üründü, birlik ve beraberlik içerisinde başarılarını şampiyonlukla taçlandırmak istediklerini belirterek, “Bu şehirdeki aidiyeti Mardinspor çatısı altında bütünleştirip Mardin 1969 Spor sevgisini şehrin geneline yaymak ve aynı duygular içerisinde buluşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Mardinspor şehrin en büyük sosyal aktivitesi”
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un kulübe yönelik desteklerine de değinen Üründü, Valinin çözüm odaklı yaklaşımının önemine dikkat çekti.
Üründü, “Mardin Valimiz gerçekten çok pratik, çözüm odaklı bir vali. Direkt bir talep veya sorun iletildiğinde, doğrudan müdahale eden bir liderlik ruhuna sahip.” dedi.
Üründü sözlerini şöyle sürdürdü:
“Evet, valinin bu şehrin en büyük sosyal aktivitesi olan futbol takımına karşı bir sorumluluğu var. Bu şehirde yeteri kadar tiyatro yok, sinema yok, konserler yok, farklı etkinlikler yok. Ama Mardinspor var.
Mardinspor şu anda şehrin en büyük sosyal aktivitesi, en büyük marka değeri. Vali Bey de bunu görüyor ve gördüğü için destek veriyor.
Verdiği desteklerden dolayı bütün Mardin’de görev yapan gazeteciler olarak kendisine teşekkür ediyoruz.”
Toplantıda kulübün sportif hedefleri, sezon planlaması, taraftar desteği ve Mardin 1969 Spor’un Birinci Lig’deki geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Editör: Beşir Şavur