tatlidede

Altunboğa Medresesi Nerede? nasıl Gidebilirim? Tarihi? Kaç Yıllık?

Mardin gezilecek yerler nelerdir belirlerken zorlanabilir ve birçok dinin iç içe yaşandığı kent genelinde farklı medeniyetlerin izlerini bulabilirsiniz.
  • 03.08.2021 18:04
Altunboğa Medresesi Nerede? nasıl Gidebilirim? Tarihi? Kaç Yıllık?

Mardin gezilecek yerler nelerdir belirlerken zorlanabilir ve birçok dinin iç içe yaşandığı kent genelinde farklı medeniyetlerin izlerini bulabilirsiniz

. Mardin tarihi zenginliğini görmenizi sağlayacak yerler arasında kente merkezindeki Teke Mahallesi’nde bulunan Altunboğa Medresesi de vardır. 14. Yüzyıl başlarında Melik Mansur’un veziri olan Altunboğa tarafından yaptırıldığı düşünülmektedir. Medresenin mimari özelliklerinin de bunu gösterdiği görülür.

Ancak günümüzde Altunboğa Medresesi günümüze çok iyi durumda kalmamış ve çeşmesi ile görülmeye değerdir. İncelemeler, medresenin zamanında oldukça geniş bir alanı kapladığını göstermiştir. Mardin sokaklarında yapacağınız gezintilerde uğramanız gereken yerlerden biri olmalıdır. Medrese, Tumbağa Türbesi olarak da bilinmektedir. Yapacağınız gezi esnasında; Marufiye Medresesi, Hatuniye Medresesi ve Şehidiye Medresesi gibi yerlere de yürüme mesafesinde ulaşabileceğinizi aklınızda tutmalısınız.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz