diorex
Dedas

Woody Allen kimdir? Woody Allen kitapları ve sözleri

Yazar Woody Allen hayatı araştırılıyor. Peki Woody Allen kimdir? Woody Allen aslen nerelidir? Woody Allen ne zaman, nerede doğdu? Woody Allen hayatta mı? İşte Woody Allen hayatı...

  • 20.02.2022 12:00
Woody Allen kimdir? Woody Allen kitapları ve sözleri
Yazar Woody Allen edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Woody Allen hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Woody Allen hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Woody Allen hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1 Aralık 1935

Doğum Yeri: New York, Abd

Woody Allen kimdir?

ABDli film yönetmeni, senaryo yazarı, aktör, stand-upçı, oyun yazarı, öykücü ve müzisyendir. Genellikle kendi yazdığı, yönettiği ve oynadığı film projelerinde yer alır. New Yorkda doğmuştur ve hala orada yaşamaktadır. Eserlerinde sık sık New Yorku konu edinmiştir.

Woody Allen Kitapları - Eserleri

  • Yan Etkiler
  • Evet Ama, Bir Lokomotif Bunu Yapabilir mi Bakalım?’
  • Tüysüz
  • Tanrı
  • Sırf Anarşi
  • Muzır Etkiler

  • Eğrisi Doğrusu
  • Tekrar Çal Sam
  • Seks Hakkında Bilmek İsteyip De Sormaya Asla Cesaret Edemedikleriniz...
  • Bir Hırsızın İtirafları
  • Manhattan
  • Annie Hall
  • Seks Komedisi

  • Espri Kitabı
  • Woody'nin Seksafonu
  • Apropos of Nothing
  • Bir Yaz Gecesi Seks Komedisi

Woody Allen Alıntıları - Sözleri

  • Cloquet hep tanrı tanımaz olagelmişti. Ama Peder Bernard hücreye girdiğinde , inanca katılmaya hala zamanı 'olup olmadığını sordu .Peder Bernard başını iki yana salladı . «Yılın bu ·mevsiminde sanırım başta gelen dinler tümüyle dolu olur,»dedi. «Bu kadar kısa sürede senin için tek yapabileceğim;bir telefon açıp seni Hindu dinlerinden birine sokmak.Ama vesikalık fotoğraf gerekiyor tabii.» (Muzır Etkiler)
  • "Melnick diyor ki, ruhumuz ölümsüzdür ve bedenimiz çürüdükten sonra da yaşamaya devam eder; ama, ruhum bedenim olmadan yaşarsa, eminim bütün giysilerim ona bol gelir." (Espri Kitabı)
  • Bilgi bilinebilir mi? Bilinemezse, biz bunu nereden biliyoruz? (Evet Ama, Bir Lokomotif Bunu Yapabilir mi Bakalım?’)
  • Korkak değilim, kahraman da değilim. Arada bir yerdeyim. (Yan Etkiler)
  • “ Dans etmeyi bilmiyorum ki. Nasıl dans ettiğimi görmedin mi? Sanki bir baskı makinesine benziyorum. “ :)))))))) (Tekrar Çal Sam)
  • Belki bazı kadınlar evcilleşmek için yaratılmamıştır. Onlar sadece kendileriyle özgürce koşacak bir ruh ararlar. (Manhattan)

  • Ne kadar çok dahi tanıyorsun böyle? Arada bir aptallarla karşılaşmalısın. Bilinmez , belki onlardan da bir şey öğrenebilirsin. (Manhattan)
  • “Yok canım, özgür olmayı falan İstediğim yok benim.” (Tanrı)
  • Bir yüzyıl bize bayağı uzun görünüyor, özellikle elimizde bir borç senedi varsa, ama astronomik ölçütlere göre bu, bir saniyede olup bitiyor. Onun için insan yanında her an bir diş fırçası bulundurmalı ki bir dakika içinde hazırlanıp yola çıkabilsin. (Bir Hırsızın İtirafları)
  • Niye noktalamıyoruz bu saçmalığı? Niye hayat denen bu berbat müsamereyi oynamak zorundayız? İçimizde bir ses, “Yaşa!” diyorsa desin. Çok ücra bir köşemizden bir komut geliyor sürekli, “Yaşamayı sürdür!” diye. Cloquet, bu sesin sahibini tanıdı. Sigortacısıydı. (Yan Etkiler)
  • "Ölümsüzlüğe, eserlerimle değil, ölmeyerek kavuşma dileğindeyim." (Sırf Anarşi)
  • “gerçekte hiçbir şey yoksa ve biz birinin gördüğü rüyaysak?” (Tanrı)
  • Hayat o kadar haksızlıklarla dolu ki - Tanrı var olamaz. Ama tanrı sadece ölü değil, gözlerimizin önünde ölüyor. (Espri Kitabı)

  • ilham perim! kutsanışım ve lanetim! ben de, tıpkı senin gibi, tanrılar tarafından sahne sanatlarına karşı muhteşem bir yetenekle ödüllendirildim. (Sırf Anarşi)
  • Nancy: O zamanlar başkaydın, daha bir atılgandın. Allan: birbirine kendini beğendirme döneminde, herkes öyledir zaten. Doğal olanı da bu... Herkes, başkası üstünde bir etki bırakmak ister. Birinin aynı çekiciliğini sürdürmesini nasıl beklersin? Kalp krizine bile yol açabilir böylesi bir durum. (Tekrar Çal Sam)
  • İnsanların kalplerinde ne kötülükler gizlidir? Bunu bir tek karanlıklar bilir. (Sırf Anarşi)
  • Politika düşünmeme sanatıdır. (Woody'nin Seksafonu)
  • Bir caz üçlüsünde davulcuymuş bir zamanlar. Sonra kafayı Mantıksal Pozitivizm’e takmış. (Evet Ama, Bir Lokomotif Bunu Yapabilir mi Bakalım?’)
  • Okunması şart, büyük kitaplar listesini önüme çektim ve bunlarla avunmayı umdum. (Sırf Anarşi)
  • Aşk hakkında çok fazla şey düşünüyor ve bu nedenle aşkı yaşayamıyor. (Woody'nin Seksafonu)

Yorum Yaz