Çocuk Gelinden Muhtarlığa
Henüz 14 yaşındayken ailesi tarafından kendisinden 13 yaş büyük biri ile zorla evlendirilen 4 çocuk sahibi 42 yaşındaki Dilek Demir, 6 erkek rakibini geride bırakarak Diyarbakır'ın tek kadın muhtarı olmayı başardı.
Henüz ortaokul ikinci sınıfta iken babası tarafından 27 yaşındaki bir adamla zorla evlendirildiğini belirten Demir, 14 yaşında yaptığı evlilikten dört çocuk sahibi olduğunu söyledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde genç kızların erken yaşta evlendirilmesinin bir kanun olarak görüldüğünü ifade eden Demir, bulunduğu mahallede kendisine 6 erkeğin rakip olduğunu dile getirdi. Bin 500 oy alarak seçimleri kazandığını anlatan Demir, en yakın rakibine 159 oy fark attığını kaydetti. Demir, "Kahvelere girdim, oy toplarken halkımın da desteğini alarak kahvelere giriyordum. Esnafları gezip onlarla konuşuyordum. Projelerimiz var, sokaklarımızda ve caddelerimizde mobese kameraları yok. Hırsızlık olayları bu semtte çok yaşanılıyor. Kaldırım taşlarında sorun var. Elektrik kesintilerimiz had safhada, kanal sorunlarımız var" dedi.
Demir, seçim sonrası esnafları ziyaret ederek halkın sorunlarını not aldığını ve tüm sorunlara çözüm üreteceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum