Kızılay ve Yeşilay'dan sonra Beyazay da kuruldu
Türkiye Beyazay Derneği Mardin Şubesi için genel merkezin görevlendirdiği Abdulkadir Alkış başkanlığında İl Dernekler Müdürlüğüne şube için başvuru yapıldı.
Başkan Yardımcılığını İlahiyatçı Akademisyen Musab Baran'ın başkanlığını ise Abdulkadir Alkış yapacağı derneğin kuruluş dilekçesi il dernekler müdürlüğüne verildi. Kuruluş işlemlerinin tamamlanmasının ardından dernek hakkında kısa bilgi veren Alkış; “Türkiye Beyaz Ay Derneğinin amacı; engellilerin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki vb. hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek ve istihdamı, sosyal hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak; engellilere yönelik ayırımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak; engelliliğe yol açan nedenleri ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için her türlü çalışma yapmak ve sosyal dayanışmayı sağlamak; engelliler arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirmek; ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak, alkol ve madde bağımlılıkları konusunda rehabilitasyonlarını sağlamaktır. Mardin Şubesi olarak gereken istişare ve çalışmalardan sonra başvurumuzu dernekler müdürlüğümüze gerçekleştirdik. Mevcut yönetim kurulumuzla birlikte iyi hizmet yapmak için çalışacağız."
Alkış; “Türkiye Beyazay Derneğinin çalışmalarına desteklerini esirgemeyen, Genel Başkanımız Lokman Ayva’ya, bölge başkanımız M. Emin Mülayim'e, katkı ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca her zaman bizleri destekleyen basınımıza ve il dernekler müdürümüz Celal Demir’de, ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum