Mardin'de 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliği düzenlendi
Mardin'in Merkez Artuklu ilçesinde Yetim Vakfı tarafından 'Filistinli çocuklar için çiz' etkinliği düzenlendi.
Merkez Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda Yetim Vakfı tarafından 'Filistinli çocuklar için çiz' etkinliği düzenlendi.
Tekbirler getiren ve sloganlar atan çocuklar, "Gazze'ye yelken açan Sumud Filosu'na selam olsun" yazılı pankart taşıdı.
Katılımcılar İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na düzenlediği saldırıları da protesto etti.
Etkinlik öncesinde düzenlenen basın açıklamasında Yetim Vakfı Çocuk Temsilcisi Selahattin Güneş, 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliği için toplandıklarını söyledi.
Gazze'deki çocukların sesine ses olmayı amaçladıklarını belirten Güneş, "Onların sesi olmak istiyorum. Çünkü onlar artık konuşamıyor. Gülmüyorlar. Oynayamıyorlar. iki yıldır Gazze'de çocuklar çok zor günler geçiriyor. Evleri yıkıldı, okulları bombalandı, oyun parklari yok oldu. Onlar artık sadece karanlıkta yaşıyor. Açlar, susuzlar ve çok yalnızlar." dedi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında birçok çocuğun açlıktan hayatını kaybettiğini ifade eden Güneş, şunları kaydetti:
"Filistinli çocuklar sadece aç değil aynı zamanda çok korkuyorlar. Çünki her an bir bomba düşebilir, bir kurşun gelebilir ve ölebilirler. Bize "savaş nedir?" dive sorsalar belki bilemeyiz. Ama Gazze'deki çocuklar her gün savaşı yaşıyor Her gün gözlerinin önünde sevdiklerini kaybediyorlar. Ben resim yapmayı çok seviyorum Bugün burada biz çocuklar olarak, Filistinli kardeşlerimiz içm resimler çizdik. Çünkü belki sözlerle anlatamayız ama kalbimizle hissediyoruz. Ve resimlerle diyoruz ki "Yalnız değilsiniz. Sizi unutmadık. Buradan bütün dünyaya seslenmek istiyorum: Lütfen artık Filistinli çocukları görmezden gelmeyin. Onlar da bizim gibi yaşasın, gülsün, okula gitsin. Biz nasıl oynuyorsak, onlar da oynam Nasıl korkusuz uyuyorsak, onlar da rahat uyusun ve biz çocuklar bile bu adaletsizliğe artık dayanamayız Dünya biraz daha güzel olsun istiyoruz."

Editör: Beşir Şavur