matesis
dedas

Mem Ararat'ın konserine salon yetmedi

Mardin’de özel bir organizasyon şirketi tarafından düzenlenen Mem Ararat konseri büyük ilgi gördü. Konserin düzenlendiği otel salonunda koltuklar yetersiz kalınca, koridorlara ek sandalyeler konuldu, O da yetmeyince organizasyon şirketi, izdihama yol açmamak için salona seyirci girişlerini durdurmak zorunda kaldı.
  • 29.12.2019 16:10
Mem Ararat'ın konserine salon yetmedi

Mardin bir otelin konferans salonunda düzenlenen konsere yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Yoğun ilgi gösterilen konserde, salonda yer kalmaması nedeniyle çok sayıda kişi ayakta konsere katılım gösterdi.

Alkışlarla sahneye çıkan Sanatçı Mem Ararat, konsere katılan vatandaşları selamlayarak Kürtçe yaptığı konuşmasında, kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

"Herkes bilmeli ki kalp kalbe karşıdır" diyerek konserine selamlama konuşması yaparak başlayan Ararat, şöyle dedi:

"Değerli arkadaşlar, bu zorlu günlerde bir arada toplanmanız buraya kadar gelmeniz benim için çok değerlidir. Karanlıkların ardından aydınlık vardır. Ben inanıyorum ki önümüzde güzel aydınlık günler olacak, Bu güzel ve aydınlık gülerde bu şarkılarımızı hep birlikte bir ağızdan seslendireceğiz."

Mem Ararat, daha sonra konserine kendisinin kaleme aldığı ve anonim ezgileri seslendirdi. Konsere katılan yüzlerce vatandaş Ararat’ın tüm ezgilerine eşlik etti.

Organizasyon sorumlularından Abdullah Erdem, yaptığı açıklamada, yoğun katılımdan dolayı katılan herkese teşekkür etti.

10 gün içinde biletlerin bittiğini belirterek, dağıtılan biletler kadar katılmak isteyenleri üzülerek geri çevirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Erdem, "Biletler erken tükendi yoğun bir ilgi ve istek olduğundan sandalyelerde ekledik ve 2 bin’e yakın katılım olacak. Bizim burada gayemiz paradan çok kimseyi geri çevirmemek ve keşke daha büyük alanlarımız olsa ve gelen herkes mutlu ayrılsa."

Dinlerin, dillerin kardeşçe yaşadığı, medeniyetlere ev sahipliği yapan Mardin’de 4 dilde festivaller düzenlemek istediklerini vurgulayan Erdem şöyle dedi:

"Zarar etsek de medeniyetlerin şehri olan Mardin’de din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin kim konser vermek isterse gelip konserini düzenliyoruz ki geldiğin de mutlu ayrılsın. Bizim valimizden, belediye başkanımızdan isteğimiz bize bir alan oluşturulup festival yapalım desinler. Normalde festivaller bizim kültüre uzak olduğu için güvenlik sıkıntısı olduğu için istenilmiyor ama biz bunun önüne geçebiliriz güvenliğini sağlayabiliriz ve çok güzel Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice başta olmak üzere, her dilden şarkılar müzikler etkinlikler yaparız ve turizme büyük katkısı olur. Bunun içinde desteklerini talep ediyoruz her şeyi birlikte yapmayı talep ediyoruz. İnsanları hiçbir şekilde ayırt etmeksizin şehrimizin özelliği de bu olduğundan birbirimize sarılarak insanlarımızı kültürel faaliyetleri düzenleyip sosyalleştirerek bu tür etkinlikler şehrimizde daha çok attırılırsak buraya olan bakış açısı da değişir ve umarım Mardin için güzel projeler yaparız."

Konsere katılan vatandaşlardan Hilal Tayçur, "Mem Ararat’ın çok büyük hayranıyım şarkılarını severek dinliyorum. Konsere üniversiteden arkadaşlarımla birlikte, keyifli bir vakit geçirdik. Bu tür konser ve etkinliklerin artırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz