Motosiklet denetimleri attırıldı
Midyat Emniyet Müdürlüğü, bölgede her geçen gün artan kazalar ve halktan gelen şikayetlerin arması üzerine motosikletler üzerindeki denetimlerini artırdı.
Midyat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri plakasız, ehliyetsiz, kasksız
ve gürültü kirliliğine yol açan egzoz kontrolleri için çarşı içerisinde ve ilçenin çeşitli bölgelerinde motosiklet uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan trafik uygulamalarında birçok motosikletin trafik kurallarına uygun olmadığı ortaya çıktı. Trafik ekipleri, dün akşam Cumhuriyet Bulvarı’ndaki uygulama sonrası tescilsiz trafiğe çıkan 10 motosikleti trafikten men ederken, sürücülere de 5 bin lira cezai işlem uyguladı.
İlçe Trafik Büro Amirliği ekipleri, ulaşım hayatının vazgeçilmez haline gelen, ancak bu dönemlerde ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olan motosikletlere yönelik plakasız, ehliyetsiz, kasksız ve gürültü kirliliğine yol açan egzoz kontrolleri için çarşı içerisinde ve ilçenin çeşitli bölgelerinde denetimlerin devam edeceği belirtildi.
Denetimleri meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar, uygulamaların kısa sürede sonuç vereceğini kaydederek, denetimlerin daha da yaygınlaştırılarak diğer yerleşim alanlarında da yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.
El konulan araçların, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından sahiplerine teslim edileceği belirtildi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum