tatlidede

Sıcaklık rekoru kırılacak!

Kerberos sıcak hava dalgasının etkisiyle Türkiye'de aşırı sıcaklar yaşanmaya başlanırken, Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda 'Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Mecburen dışarı çıktığınız durumlarda gölge yerleri tercih edin ve dışarıda uzun süre kalmamaya dikkat edin' ifadelerini kullandı. Meteoroloji ve AKOM da bugün ve yarın etkili olacak sıcaklar için art arda uyarılarda bulunmuştu.
  • 14.07.2023 15:15
Sıcaklık rekoru kırılacak!

Kuzey Afrika'yı kavuran Kerberos sıcak hava dalgasının son durağı Türkiye oldu. Adını Dante'nin Inferno eserindeki üç başlı köpekten alan Kerberos'un etkisiyle ülkemizde de aşırı sıcaklar etkili olurken, Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla vatandaşları uyardı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Mecburen dışarı çıktığınız durumlarda gölge yerleri tercih edin ve dışarıda uzun süre kalmamaya dikkat edin" ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'da hava sıcaklığındaki artışa karşı vatandaşları uyardı. Bugün ve yarın için 11.00 ile 16.00 saatleri arasında kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere dikkatli olunması istendi.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı. AKOM'un yazılı olarak yaptığı açıklamada hava sıcaklığının batı bölgelerde mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredeceği ifade edildi. Vatandaşların 11.00 - 16.00 saatleri arasında güneşin altında zaman geçirmemeleri ve bol sıvı tüketmeleri gerektiği uyarısı yapıldı.

Bakırçay Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şermin Tağıl, dünden beri etkili olan sıcak hava dalgasının, Türkiye'de "uzun yıllar sıcaklık rekoru" olarak kayıtlara geçmesini beklediklerini bildirdi. Prof. Dr. Tağıl, temmuz ayının başında küresel ortalama sıcaklıkların insanlık tarihinde görülememiş biçimde artış gösterdiğini belirtti.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz