tatlidede

YKS ek tercih - yerleştirme sonuçları son dakika açıklandı! 2021 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM YKS ek tercih sonuçları sorgulama 2021

İlk yerleştirmelerde herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar ikinci yerleştirmelere başvurularını tamamlarken öte yandan YKS ek tercih (ikinci yerleştirme) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan duyuru sonrası başvurular 20-23 Eylül tarihlerinde alınmıştı. Prof. Dr. Halis Aygün tarafından gelen son açıklama ile “2021 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” soruları yanıt buldu. YKS ek tercih sonuçları heyecanla bekleniyor. İlk tercih sonuçlarına göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek tercih işlemlerini 20-23 Eylül tarihleri arasında yaptı. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
  • 01.10.2021 11:19
YKS ek tercih - yerleştirme sonuçları son dakika açıklandı! 2021 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM YKS ek tercih sonuçları sorgulama 2021

İlk yerleştirmelerde herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar ikinci yerleştirmelere başvurularını tamamlarken öte yandan YKS ek tercih (ikinci yerleştirme) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan duyuru sonrası başvurular 20-23 Eylül tarihlerinde alınmıştı.

Prof. Dr. Halis Aygün tarafından gelen son açıklama ile “2021 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” soruları yanıt buldu. Buna göre; 2021 YKS ek tercih sonuçları son dakika açıklandı!

YKS ek tercih sonuçları heyecanla bekleniyor. İlk tercih sonuçlarına göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek tercih işlemlerini 20-23 Eylül tarihleri arasında yaptı. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih (ikinci yerleştirme) sonuçları için geri sayım sona erdi. Yapılan duyuruda baraj puanı 140'a kadar düşürülen ikinci yerleştirmelerin sonuç tarihi verilmezken Eylül ayının sonuna gelinmesiyle beraber YKS ek tercih sonuçları için gözler ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. Bu kapsamda ise "2021 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" soruları yanıt buldu. İşte ikinci yerleştirmelere ilişkin sonuç sorgulama ekranı ve tüm detaylar...

YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de. ÖSYM sonuç açıklama sayfasından duyurulacak YKS ek tercih sonuçları T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sorgulanacak.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Ek tercih sonuçları için tarih henüz belli olmadı.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 4-7 Ekim tarihleri arasında olacağı için YKS ek tercih sonuçlarının 4 Ekim tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

YKS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklanmıştır.

Adaylarımız sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler

Sonuçların adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM AİS aracılığıyla sorgulanacak olan tercih sonuçları için https://sonuc.osym.gov.tr adresinden giriş yapılacak.

YKS ek tercih sonuçları ÖSYM'nin AİS ekranından öğrenilecek. EK tercih değerlendirmeleri T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yayınlanacak.

Adaylar sonuçlarını T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile sorgulayacak. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

140 PUANLA TERCİHLER NE ZAMAN ALINACAK?

Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak.

İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.

140 puan alan öğrenciler ikinci ek yerleştirme aşamasında tercih yapabilecekler. İkinci ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek. 140 puan alanların tercih takvimi daha sonra duyurulacak.

Yorum Yaz