Harun Serkan Aktaş kimdir? Harun Serkan Aktaş kitapları ve sözleri
Biyolog, Yazar Harun Serkan Aktaş hayatı araştırılıyor. Peki Harun Serkan Aktaş kimdir? Harun Serkan Aktaş aslen nerelidir? Harun Serkan Aktaş ne zaman, nerede doğdu? Harun Serkan Aktaş hayatta mı? İşte Harun Serkan Aktaş hayatı...

Doğum Tarihi: 1987
Doğum Yeri: Diyarbakır
Harun Serkan Aktaş kimdir?
1988 Diyarbakır Çüngüş ilçesinde dünyaya misafir oldu. Babası polis memuru olduğundan bir çok ilde kısa aralarda eğitimim devam etti. İlköğretim, lise ve üniversite eğitimlerini İzmir’de tamamladı. ‘’Cennet arkadaşım’’ diye tabir ettiği hanımı ile Bursa’da yaşıyor. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji mezunu. Okan Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans yapmakta. İslamiyet’in akıl, kalp ve günlük hayatımıza yerleşmesi ve insanların ahiret inancı konusunda daha da bilinçlenip, dünya ve dünya sonrası hayatta mutluluğu yakalayıp hiç kaybetmemesi emeli ile yola çıkan bir kuruluşun Çay House ilim ve kültür derneğinin başkanlığı yapıyor. ... Türkiye’de ve Avrupa’da İslami, felsefi, bilimsel konuları ele aldığı sosyoloji ve psikoloji seminerleri yapıyor. Özellikle gençlere yönelik Çay House ekibi ile yaptığı çalışmalar youtube ve diğer sosyal ağlarda çok ses getirdi.Çeşitli TV programları düzenledi. En son TRT 1 ‘de ramazan boyunca İslam’da toplum konularını ilgilendiren skeçler ile Kıssalı Harikalar Kumpanyası programı yaptı.
Harun Serkan Aktaş Kitapları - Eserleri
- İçiyorsak Sebebi Var
- Allah Diyen Pense
- Hayat Apartmanı Kiracısı
Harun Serkan Aktaş Alıntıları - Sözleri
- Doğrusu onların kazandığı günahlar, birike birike kalplerini kaplayıp karartmıştır. (Allah Diyen Pense)
- İnsan çaresiz değil, duasızdır. (İçiyorsak Sebebi Var)
- İnsan,Rabbini sevmeli aynı zamanda korkmalı...Korku ve sevgi buluşunca hürmet ortaya çıkar. (Allah Diyen Pense)
- "Allah der ki: 'Kimi benden çok seversen,onu senden alırım.' (İçiyorsak Sebebi Var)
- Her şeyde bir birlik var. Birlik ise biri gösterir. (Allah Diyen Pense)
- Ama unutuyoruz, ölümün hastanede 80 yaşında bir kanser hastasıyla yeni doğan bir bebeğe aynı yakınlıkta olduğunu... (İçiyorsak Sebebi Var)
- Dünya hayatından ziyade sizin ebedî hayatınızı düşünen insanlar yoksa çevrenizde sakın onlara "dostum" demeyin. (Allah Diyen Pense)
- Fedakarlık değer verdiklerinden vazgeçmektir bazen…Miraçta Huzur’u İlahi’de cennet teklif edildiğinde “Ümmeti,ümmeti!”diyen bir peygamberin mirasıdır fedakarlık… (Allah Diyen Pense)
- İnsan çaresiz değil, duasızdır. (İçiyorsak Sebebi Var)
- Bütün mutsuzlukların sebebi:Cenneti dünyada aramaktır... (Allah Diyen Pense)
- El alem putumuz olmuş.Söyleyin elaleme ölümü öldürüp kabir kapısını kapatabilirler mi? (Allah Diyen Pense)
- Yalnızca Allah’a inanın, gerisi inanılacak gibi değil. (İçiyorsak Sebebi Var)
- Haydi Kalk Önce Bedeni Dirilt, Namazlarınla Sönen Ve Ölen Cihâzatlarının Dirilmesi İçin Gayretini Göster... Bırak Dünya Boğarsa Boğsun, Ahirete Doğru Yüzmeyi Öğrenmeye Bak... (Hayat Apartmanı Kiracısı)
- "Evet, Bu Zamanlarda Öyle Günahlar, Zulümler Oluyor Ki; Rahmet İstemeye Yüzümüz Kalmıyor..." (Hayat Apartmanı Kiracısı)
- Bazen ne okusam? diye düşünürsün. Kitap hafiften fısıldar: Çaysız okuma :) (İçiyorsak Sebebi Var)
- Ölümü aklımıza getirmeyince, unutunca sanıyoruz ki, ölüm de bizi unutacak. (İçiyorsak Sebebi Var)
- Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır. (Allah Diyen Pense)
- Hiç ölmeyecek gibi dünyayı gaye edinmek bizi devekuşu yapıyor. (İçiyorsak Sebebi Var)
- "Bizim Düşmanımız Cehalet, Zaruret, İhtilaftır.Bu Üç Düşmana Karşı Sanat, Marifet, İttifak Silahyla Cihad Edeceğiz..." (Hayat Apartmanı Kiracısı)
- "Fâni Olan, Elbette Bâki Bir Muhabbete Ve Ezelî Ve Ebedî Bir Aşka Ve Ebed İçin Yaratılan Bir Kalbin Alâkasına Medar Olmaz..." (Hayat Apartmanı Kiracısı)
Selma Sahin
07.03.2023 / 10:38Okumak istiyorum