Yazar İrfan Gürkan Çelebi edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında İrfan Gürkan Çelebi hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. İrfan Gürkan Çelebi hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte İrfan Gürkan Çelebi hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri: Erzurum

İrfan Gürkan Çelebi kimdir?

Erzurum’da doğdu.

• İlkokulu Erzurum ve Erzincan illerinde tamamladı.

• Ortaokul ve Liseyi Erzurum’da bitirdi.

• Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi.

• Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat dalından mezun oldu.

• 1994 – 1995 – 1999 – 2000 – 2001 - 2002 - 2003:

• En iyi radyo programı,

• En iyi köşe yazısı,

• En iyi makale,

• En iyi fıkra yazısında ödüller aldı.

--reklam--

İrfan Gürkan Çelebi Kitapları - Eserleri

  • Korkma Sönmez
  • Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar
  • Gençler İçin Tarihi Değiştiren Liderler
  • Kahramanım Mimar Sinan
  • Aşk-ı Hayyam
  • Tarihe Damga Vuran Liderler
  • Gençler İçin Tarihi Değiştiren Olaylar
  • Perdeyi Yar Kaldırır
  • Bıçak Sırtında Aşk
  • Kahramanım Ertuğrul
  • Vahiyden Kalbe
  • Aşk Sarhoşu
  • Efsane Tayfa Okul Takımı Kuruluyor
  • Efsane Tayfa
  • Tarihe Damga Vuran Bilim İnsanları
  • İzci Kampında Panik
  • Kahramanım Nasreddin Hoca
  • Tarihe Damga Vuran Olaylar
  • Kahramanım Mevlana
  • Kahramanım Yunus Emre
  • Esrarengiz Kitap'ın Peşinde
  • Gezegenler Arası Yolculuk
  • Kahramanım Fatih - Kahraman Avcısı Kerem 2
  • Kahramanım Nasreddin Hoca
  • Müzede Hırsız Avı
  • Al Yastığımdan Kokunu
  • Kahramanım Osman Gazi Kahraman Avcısı Kerem 4
  • Kahramanım Barbaros Hayreddin
  • Kardan Adamın Sırrı
  • Nasreddin Hoca ve Bozoğlan
  • Kargaların İsyanı
  • Mutlu Aşk Vardır

--reklam--

İrfan Gürkan Çelebi Alıntıları - Sözleri

  • ...sadece aklına güvenenlerin sırf kendi çıkarları için hareket ettiklerini öğretin bana .Kalbini dinleyenlerin ise güzel olanı , iyi olanı , zor durumda olanı kendisine tercih ederek gerekirse zorlukları göze alıp erdemli insanlar olabildiklerini en kolay şekilde öğrenmemi sağladın. (Korkma Sönmez)
  • Matematikten öte bir problem Yamuk (Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar)
  • Benden nefret ettiklerini anladığım en yakın arkadaşlarım… Bekleme diyorlar! Bakar mısın, seni beklememeliymişim! Gelmeyecekmişsin çünkü. Boş laf! (Aşk Sarhoşu)
  • Affetmek ve unutmak, iyi insanların intikamıdır. (Perdeyi Yar Kaldırır)
  • Ama sende bunca zamandır bir telefon olsa açsaydın ne olurdu? Kızgınsın biliyorum, beni cezalandırıyorsun. Ancak bu kadar yeter, ben dersimi aldım. Bundan sonrası beni öldürmeye girer. (Aşk Sarhoşu)
  • Ve sizde bulunmasında hiçbir dahliniz olmayan aklınız , gerçekleri başkalarına anlatmaya yormayacaksa kendini , varlığının ne faydası olabilir ki ? (Ey Musa Ayakkabılarını Çıkar)
  • -Nikah böyle mi kıyılıyor ? Şahitler , davetliler , imam nerede ? + İki şahit gerekiyor bize. Yıldızlardan en parlağıyla , ay bu iş için can atacaklardır. Davetlilere gelince , üstümüzde sabırsızlanan yıldızların hepsi hazır bekliyor. Gönül nikahında din adamının kayıt tutmasıysa , teferruatın en gereksiz olanı..dedi Hayyam.. (Aşk-ı Hayyam)
  • İbn-i Sinna "Aletlerin en faydalısı kalemdir. Bir şişe mürekkep, bir külçe altından daha hayırlıdır. " (Tarihe Damga Vuran Bilim İnsanları)
  • BİRUNİ. "Benim ilimle uğraşma sebebim Al-i İmran Süresi 191.ayettir" Onlar ki ayakta duruken, otururken ve uyumak için uzandıklarında Allah'ı anar göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde inceden inceye düşünürler:Ey Rabbimiz! Sen bunların hiçbirini anlamsız ve amaçsız yaratmadın. Sen yücelikte sınırsızsın! Bizi ateşin azabından koru! (Tarihe Damga Vuran Bilim İnsanları)
  • - Yıldızları kiminle izleyeceğime ben karar veremezsem, onların ne söylemesi gerektiğine de siz karar veremezsiniz !! (Aşk-ı Hayyam)
  • Utanmak nöbetini, utanması gerekenler tutmuyor artık (Vahiyden Kalbe)
  • Durup dururken kendisini beğenmek, az bulunur maharet olmaktan çıkmış çok zamandır. Etraf kendisine ășık ahmaktan geçilmiyor. (Vahiyden Kalbe)
  • "Allah yolunda öldürülenlere ' ölüler ' demeyin.Hayır onlar diridirler..." (Korkma Sönmez)
  • "(denizi dalgaları onları örtüp de Firavun) boğulmak üzereyken, 'El hak, inandım' dedi. 'İsrailoğullarının inandığı Tanrı'dan başka tanrı yok! Ve ben de artık kendini yürekten O'na teslim eden kimselerdenim!" (Yûnus sûresi, 90) (Gençler İçin Tarihi Değiştiren Olaylar)
  • Aşk, ağzınızda çok sakil duruyor, sizin dudaklarınız arasında Aşk hırpalanıyor. (Aşk-ı Hayyam)
  • Yıldızların içinden büyükçe olanını işaret etti - Onun geceyi arzuladığı kadar özlüyor musun beni ? (Aşk-ı Hayyam)
  • Hoşgörünün, güçlerin en büyüğü olduğunu ve intikam arzusunun zayıflığın ilk görünümü olduğunu öğret bana. (Gençler İçin Tarihi Değiştiren Liderler)
  • Sen hâlâ Mecnun'u ;eti, kemiği, hilal kaşları, gamzeli yanakları olan Leyla'ya mı ağlar sanırsın? (Aşk Sarhoşu)
  • Evrende bilmediğim bir bilim kalmadı: Sırlardan bilmediğim çok azı kaldı Yetmiş iki yıl düşündüm gece gündüz; Sonunda anladım ki, her şey meçhul kaldı. (Aşk-ı Hayyam)
  • "Üç şey; irade , çalışma ve başarı, bütün hayatımızı kaplar. İrade, parlak ve mesut bir mesleğin kapılarını açar. Çalışma, eşiği atlayarak ilerlememize yardım eder. Yolculuğun nihayetinde erişeceğimiz başarı da bütün çabalarımıza ödüllendirir." Louis Pasteur (Tarihe Damga Vuran Bilim İnsanları)